Friday, July 30, 2010

So Long July

August is coming up. That’s mean fasting month will be soon. Then after that, Muslims gonna celebrating Eid Mubarak. Cam cepat la tahun 2010 ni. Anyway, what you guys up for this weekend? I’m sure korg semua ada je plan yg dh diatur kn? Plus it’s end of the month. Salary still masyuk. Huhu.

Anyway for those yg cam x de plan, come to Jusco AU2. Ada Karnival Pengantin kt sana. Me? The mood of getting married still haven’t come into my body yet. Still clueless. I really want to swim right now. (Lari dr topik jap)

‘B. If you read this, do you plan anything for this weekend?’

Ok back to Karnival Pengantin, I heard mcm2 games dia org nk wat. If I’m not mistaken, ada 3 games:
  1. Games sape paling daring time nk melamar. Rasanya game ni pasangan kena naik atas pentas and tunjuk kn kretiviti masing2 utk melamar pasangan dia kot. Oh mesti romantik.
  2. Berbalas pantun.
  3. Kisah cinta paling menarik. Cerita jela cerita cinta antara korg dan pasangan korg. Dr start time jmpa smpi la skrg.
Out of the 3 games, yg paling besh bg Ayu of course la game yg melamar tu. Wah besh nye klu dpt lamaran dr 5rz. Huhu berangan jap. Game kisah cinta paling menarik pun mcm interesting jgk.

Anyway, utk keterangan lanjut boleh ke laman web ni :


Utk halaman FB plak click sini :


Bwh ni Ayu sertakan peta skali utk sesiapa yg x tau kt mane tmpt dia. Ayu pun rasa cam nk g kot tgk ape yg ada kt sana. Paling kurang nk jgk tgk game melamar tu. Yela 5rz x romantik, so dpt tgk org lain romantik ngan pasangan masing2 pun jd la. Kuang3x. So this will be my first time pg pameran2 pengantin ni. Happy weekend everyone!

Dua2 gmbr kt atas Ayu ambik kt sini

{From Ayu with ♥}

Thursday, July 29, 2010

Jika Isteri Menangis

Entry hr ni Ayu copy paste je okeh. So jgn la nk kredit kn ke Ayu sbb bkn Ayu yg tulisnya. Terima kasih la kepada seseorg yg dh share benda ni.

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang isteri pernah menangis keranamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat
kau terperuk terlalu dalam .

Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya...
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...
Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal.
Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia".

ps:// Ni klu isteri menangis. Klu suami menangis? Kte kasi tisu suruh lap hingus la eh? Hahaha

{From Ayu with ♥}

Tuesday, July 27, 2010

Lagu yg Sgt Chumel! 150 Juta

Ok Ayu stop kn lagu blog sbb nk share lagu chumel ni. Rasanya ramai kot dh tau psl lagu ni. Ayu pun dh tau lagu ni lama tp br skrg saje2 nk share kt sini.

FYI, owner lagu ni msk rancangan Key Note kt Astro tp Ayu x tgk pun. Tau yg Fynn ni msk pun secara kebetulan je. Mcm2 version la lagu ni tp Ayu nk paste yg ni sbb ada lirik so br boleh tgkp ape yg dia ckp. Anyway, enjoy jela :)



Wajib la nk tepek gak gmbr ni!

{From Ayu with ♥}

Friday, July 23, 2010

Dear Fever. Please Go Away

After period pain, fever plak dtg. I hate it when the fever cames when I’m having my period. Tp nasib baik period pain dh abis. Tggl nk kebahkn fever ni je. Ya Allah sihatkn la tubuh badan hamba-Mu yg hina ini.

5rz have to work this weekend so dia x blk KL this week. But even though dia x blk, I have plan for tomorrow. So to fever, please ya. I’m begging you. But if ‘you’ insist of not going, what can I do? I cannot force you to go. :(  I guess I have to cancel my plan. *sigh*

Oh please Ayu, stop merungut.

Ayu paling x suka mkn ubat especially panadol soluble. So slalu klu demam mmg sgt malas nk g klinik utk ambik segala mcm ubat. Just take panadol and minum air asam jawa panas buatan sendiri is enough for me.


{From Ayu with ♥}

Wednesday, July 21, 2010

Arggg... Period Pain is Killing Me!

Ayu paling x suka the first two days of my period. Sakit amat! Every month mcm tu. Dulu time mula2 kena mmg lagi la sakitnye. Time tu budak2 lg. X byk pengalaman. Dulu lg la. Mula2 kena, Ayu smpi terfikir, mcm mane la org pompuan lain yg tgh period still boleh klua happy2, jln2 tgk wayang bagai. Rupanya br la Ayu tau yg period pain ni x la lama sgt. Eh x tau la klu korg ada yg kena lama. Ayu klu x kena on the first day itself, akn kena on the second day of my period. After that dh ok. Kira boleh senyum selebar-lebarnya :D
Source from Google

Byk pengalaman2 yg best and x best psl period ni. Ayu igt lg, dulu time skolah bila ada talk psl period, semua malu2 gitu. Pastu bila org talk tu tanya "sape kt sini dh kena period, angkat tangan" Huh mahunya Ayu mengaku. Malu la konon. Tp bila dh besar, br la tau. Period ni patutnya kte bangga la. Yela it's means that a transformation from a girl to a woman. (Oh sebelum jd woman tu kenala jd teenager dulu k?)

Masa mula2 kena dulu, mesti la mak org pertama yg tau. Yela nk mintak pad kn. Abis nk beli x pandai lg time tu. Yela ngan jenama ape la bagai. Manala kte tau kn? Mak Ayu pun ape lg. Tanya la mcm2.

"Ayu tau kn ni ape?'
"Cikgu2 kt skolah ada cite x psl benda2 ni?"
"Tau mcm mane nk pki pad?"
"Tau bila nk ganti pad and mcm mane nk basuh pad?"
"Tau nk buang pad?"
Bla bla bla

*Blushing*

Seingat Ayu, soalan yg paling bodoh (paling bodoh ok bkn paling kelakar!) yg Ayu tanya kt kwn Ayu ialah :

"Azima, klu kte period, nnti klu kte nk buang air kn, kte boleh buang air jela terus eh. X payah g tandas?"

Waaaaaa bodohnya aku time tu!!! Si Azima ni pun jwb la.

"Eh! Awak kena g toilet la. Buang air mcm biasa"

Yela time tu Ayu pk dh pki 'pampers' kn? So ape guna ada 'pampers'? In fact, darah period kte lg byk pun kn? So what's the big deal? (Eh korg2 jgn igt Ayu wat plak k? Tu sbb Ayu tanya kwn dulu. Adeh kenapalah boleh tanya soalan mcm tu. Dh kate pun first time kena. Mana la tau)

Pengalaman Ayu yg lain plak time nk pki pad dua lapis. Ni semua Ayu blaja dr kwn2 la ni. Yela dulu kn klu pki bj skolah warna putih. Punya la takut klu bocor, mesti la malu. So kwn Ayu suggest la pki pad dua lapis. Ayu igt pki pad dua lapis letak la 2 pad skali gus. Skali salah daaaa. Kwn Ayu ajar letak la pad tu satu bahagian belakang and satu bahagian depan. So x la bocor. Oooo patut la. Salah teknik rupanya. Time pki 2 pas sekali gus (ats bwh eh bkn teknik yg kwn Ayu tu) rasa cam "oh tebalnya bwh ini. Sggh x selesa"

Tp, yg bestnye ttg period2 Ayu. Everytime klu Ayu kena period time skolah or time Ayu kt mane2 la. Period Ayu mesti flow dia slow klu Ayu x bwk spare pad dlm bag skolah or handbag. Pnah gak dulu time skolah terbocor tp x nmpk kt bj skolah lg la. Tp time tu Ayu x de pun nk g beli pad kt koperasi, mintak cikgu ke. Duk diam wat x tau jela. Sbb dh byk kali Ayu try. Period Ayu cam tau2 je yg Ayu x de pad. So flow dia pun slow la. Blk umah br pki pad. X tau la org lain mcm mane. Yg x bestnye plak psl period ni ialah period pain yg Ayu cite kt atas td la.

Ada plak pengalaman yg lain. Ni kwn Ayu la plak. Yg ni Ayu rasa pengalaman kelakar. First time dia pki pad terbalik. I mean yg belah x de gam dia lekatkn kt seluar dalam. Bila Ayu tanya kenapa mcm tu? Dia kate yela mana tau yg belah ada gam tu yg boleh stop kn period kte. (Hahaha gelak guling2..... Opsss sorry kwn ku)

ps://Ada x ubat2 yg boleh redakn period pain ni? Klu ada, x de effect ke klu kte ambik?

{From Ayu with ♥}

Monday, July 19, 2010

5 Kali Lafaz Br Sah

It was my cousin wedding. This time I bring 5rz along to show him my kmpg. Ni blk kmpg belah emak. Belah emak mmg dh x de sape dh. Arwah nenek and atuk dh meninggal time Ayu study lg. Tp rumah pusaka still ada and x dibiarkn kosong. Ada cousin jaga. And every time raya, mmg akn blk kmpg sbb walaupun arwah nenek and atuk dh x de, sedara mara still ada dekat2 situ.

So my cousin ni anak mak long (Kakak mak). Ni second daughter dia kawin. Masih muda remaja but Alhamdulillah rezeki dia kawin muda. Mlm sebelum majlis ada majlis akikah. Kira berturut-turut la majlis. Meriah sgt2. Tu la besh nye klu ada kmpg. Mlm tu ada masak asam. Wah sedap gle! Then ada sambal belacan. Ayu ambik ciput je sbb takut sakit perut. Huhu…

Keesokan pg nye, masing2 siap2 nk g masjid utk akad nikah. Ayu ngan Ain (adik Ayu) sakit perut la plak. Ni semua penangan sambal belacan smalam. Adeh. So jdnya, yg lain semua pg masjid tggl la yg lain2 yg still x breakfast la, sakit perut la and x siap lg la kt umah. Mula2 Ayu dh ckp kt mak mayb x nk g kot sbb takut lmbt smpi sana (padahal masjid dekat je pon) Last2 tu terasa nk pg la plak. So kami yg tertinggal ni pg la. Smpi2 je pengantin perempuan dh ada. Ayu pun tertanya-tanya la.

Ayu : “Ni sape yg x smpi lg? Tok kadi ke pengantin laki”
Kakak sedara : “Pengantin laki. Dia kate dia sesat”
Ayu : “Dia org mane?”
Kakak sedara : “PD”


Adeh. Org negeri jgk tp cam mane boleh x jmpa? Dgr cite laki tu pun bkn x pnah pg umah cousin Ayu. Pnah pg and umah cousin Ayu pun bkn nye jauh ngan masjid tu. Mcm2 hal la plak. Lmbt sgt pengantin laki smpi. Dlm kul 11 klu x silap. Then bila dh smpi, pengantin laki tu still x siap pki sampin. Boleh plak tgh2 panas terik tu bersiap-siap. Kesian tgk. At least msk la dlm utk bersiap. X de la berpeluh sgt. Bila dh settle semua, upacara akad nikah pun dijalankan.

Siblings. Not all la. Makcik kt blkg tu adik mak yg bongsu. Kteorg pggl dia Achik. Sedap woo dia masak. In fact time Ayu tunang hr tu, Achik la yg tolong msk mee hailam.



Dlm masjid tu x dgr ape pun walaupun Ayu dh duduk barisan depan skali. Kira betul2 blakang pengantin laki la. Mayb sbb x guna mic kot. Mmg x dgr ape pun la. Nasib baik 5rz ada. Ada la video yg dia rakam. Mula2 tu Ayu ok lg. Skali Ayu rasa nape la lame sgt. Walaupun Ayu x dgr lafaz nikah tp Ayu tau each time lafaz tu x jd. Org ramai semua dh urut2 belakg pengantin laki tu nk suruh relax. Mak Ayu yg kt sebelah siap usik lg kt pengantin perempuan.

“Anim, dh 3 kali dh. Lps ni klu x lepas jgk, pggl laki lain la plak. Next please”

Haha lawak plak mak nih. Anim dh la tgh nervous, mak plak usik dia mcm tu.



Time ni masih boleh duduk bersimpuh lg. Kunun2 ayu la. Huhu.

Last2 mcm ni jdnye. Penat seh duduk bersimpuh lama sgt. Yela lafaz nikah x sah2 lg. Haha x sopan punya perempuan!

Akhirnya, lafaz ke-5 br la sah. Alhamdulillah. Walaupun dh sah, pengantin laki tu punya la terketar-ketar tgn dia masa nk sarungkn gelang kawin kt tgn pengantin perempuan. Kesian tgk.
Cuba tgk perbezaan lelaki yg Ayu bulatkn dlm gmbr tu. Tgk eh sebelum dan selepas.

I still laugh when I look at this funny pic. I don't know what so funny smpi kn lelaki yg di bulatkn tu boleh gelak besar2an.

Overall majlis berjalan dgn lancar. Alhamdulillah. Hari tu panas sepanas panasnye. Nasib baik ada cendol. Boleh la lega kn tekak. Bila majlis dh settle, ptg tu hujan. Hujan rahmat la tu.


Main pic mmg la my brother tp cuba tgk muka Ayu. Kelakar doh. Nape eh Ayu ckp2 ngan 5rz smbl wat muka cam tu?

Lps selesai akad nikah, kena tolong kemas2. Ni ape kejadah den duk cam nih? Yg si Ain ni plak kenape?


Nk jgk dia menepek kt sini


Again. Gmbr sebenar nk tnjk muka ku k? Bkn muka adik ku. Huh!

Sbb panas terik sesangat, minum cendol sebelum mkn nasi. Org ramai sgt tu yg smpi berdiri smbl minum. Lg skali mmg x senonoh!

Buruk ok tgh mkn cendol ni
{From Ayu with ♥}

Friday, July 16, 2010

Ruginya x pg Pameran Pengantin Hr tu!

I’m sure ramai b2b yg pg Pameran Pengantin hr tu kn? (2-4 Julai 2010) Mula2 Ayu pun rasa cam nk ajk 5rz pg tp last min Ayu pk x payah la kot. 5rz pun x tau adanya pameran pengantin. Klu dia tau pun, x tentu dia akn ajk kot. Mula2 Ayu rasa x la rugi sgt sbb x pg pameran tu tp bila dh baca cik Elya punya entry, rasa sgt menyesal.

Actually main reason Ayu x nk pg bkn sbb ape. Ayu sendiri x tau when is the perfect time to start preparing for my wedding. Sound weird but that’s the fact. Klu korg nk tau time merisik and tunang hr tu, kedua belah pihak x de menetapkn tarikh utk kami melansungkn perkahwinan. So we just follow the flow jela. Frankly speaking, Ayu and even 5rz pun x tau bila kami akn menikah.So that’s why la x de pk ape2 sgt. Klu tgk org lain, after tunang je mesti akn bz ngan wedding prep tp Ayu je yg cam x de rasa ape2. Rasa cam x de semangat nk prepare skrg (sbb ape eh?)


Ok so semua dh tau eh. Ayu and 5rz x tau bila kami akn menikah. X de perancangan lg. Tp la kn. Bila terbaca entry Elya, rasa cam sgt rugi. Sbb nye teruja plak tau yg Butik Alfinaz ada bukak booth kt situ. Ayu teringin nk ajk 5rz g butik Alfinaz tu 1 hr nnti. Tp alang2 dia dh ada kt Mid Valley hr tu better tgk je kn package yg ada kt sana. Klu Ayu tau Alfinaz ada bukak booth, insya-Allah Ayu pg. Sbb lain plak bila terbaca yg Elya kate kathering yg dia booked tu ada masakan dendeng. Oh Ayu suka sgt ngan dendeng! Elya, I think I have to calling2 you la utk tau package2 yg kathering you sediakn. Nnti you help2 me k? Yg si Elya ni pulak punya la advance dlm segala benda! Dh siap ada checklist lg. Takut la hr2 duk baca dia punya blog ada je update psl wed prep. Klu tgk blog Ayu plak x de lnsg cite psl nk kawin bagai kn? Kn kn kn???








Nk menyesal pun x guna. It’s over dh pun. X pelah. Mayb next time. Tp… klu ada next time pun rasa x de semangat nk g. Actually la kn, nk plan utk wedding ni kena brape lama eh? 1 year ke? 6 month ke? OMG! I’m so lost. I don’t even bother pun nk beli majalah pengantin utk tgk koleksi2 dlm magazine tu. Klu b2b yg lain sure akn beli like every month kn? Tp Ayu, bila lalu je kt kedai, tgk majalah. Belek2. Ckp cantik dlm hati then that’s it. X de pun rasa semangat nk beli ke, prepare ke. Smpi kn Ayu slalu ckp ngan 5rz nk ikat pertunangan ni selama 2 thn. Serius. Ayu x kisah je. Tp tu la. 5rz kate lama sgt ikt 2 tahun tp ada je yg manage ikat 2 tahun pastu kawin. Contoh cam Zla. Entah la labu. X tau la ape masalah nye skrg ni.

Ps://Ayu x gaduh ye ngan 5rz mahupun dgn sape2. Takut2 korg pk I have second thought plak about marrying 5rz. I still love him.


{From Ayu with ♥}

Wednesday, July 14, 2010

Puasa Ganti Dh Abis

Last week puasa ganti Ayu dh abis. Alhamdulillah. Ayu puasa skali ngan kakak ipar tp kakak ipar x abis2 lg puasanya. Bila dh ganti puasa sama2, time bukak puasa tu rasa la cam bln Ramadhan. Everytime bukak puasa, air yg wajib ada ialah air bandung. So mmg sentiasa buat jela air bandung time puasa ganti hr tu.


Mula2 nk start puasa ganti hr tu mmg kelakar. Ayu x janji pun dgn sape2 nk puasa ganti. So pg tu Ayu bgn sorg2 and panaskn lauk2 lebihan smalam utk sahur. Time tu Ayu x tau pun subuh kul brape. X prepare pun nk tgk paper smalam waktu subuh. Slalunya Ayu bgn subuh pun kul 630. So time nk sahur tu Ayu bgn kul 520 dgn harapan subuh akn msk around 545 cam tu. Ok then tgh2 mkn tu tetiba tgk kt tv3 gmbr masjib (ala yg slalu klua sebelum azan) Adeh kira dh x sempat la nk sahur. Boleh je sempat klu nk tekuk air kosong tp Ayu x boleh la klu x sahur ngan air milo. Milo ni plak minuman wajib utk Ayu sahur. Milo kn bg tenaga. (Ecece, tenaga la sgt! Tgh hr je Ayu asyik lapar la haus la) And slalunya lepas minum milo, Ayu nk kena jgk minum air kosong utk bersihkn mulut ni. (Time nk puasa jela sbb time x puasa ok je) Yela takut asyik rasa milo je esk. So last2, x jd la nk ganti puasa. Kira burn jela Ayu penat2 bgn pg sorg2.

Insya-Allah bln depan dh nk msk bln Ramadhan. Kejap je kn? And x lama lg raya. Then the end of 2010.

ps://Korg dh settle puasa ganti korg?

{From Ayu with ♥}

Monday, July 12, 2010

World Cup Finally Over

Spain menang walaupun pada masa tambahan. At first Ayu mmg sokong Spain tp bila start2 tgk rasa cam nk sokong Belanda plak (kesian punya psl) Yela pemain Spain punya la bagus! Even time bola kt pemain Belanda, Spain still boleh rampas bola dgn cepat. *clap*clap*clap* No wonder la Spain boleh msk final. (Eh boleh plak tukar2 nk support pasukan mane eh?) 5rz pun ckp Ayu ni peminat lalang. Kejap nk sokong Spain, last2 nk sokong Belanda plak. 5rz mmg dr mula sokong Spain. Suka gle dia Spain jd juara.

Belanda pun apa kurangnye. Kalah ngan 0-1 kira bagus la tu. Even better bila diaorg kalah di masa tambahan. I mean not bad even though Spain byk mendahului permainan. Applause to Belanda too! Match kali ni byk betul la layangan kad kuning. Lebih 5 but not sure exact amount brape. Kad merah 1. Belanda yg dpt.


Nk tggu final match ni abis punya la lama. Ayu duk kt tv since acara penutup lg smpi la ke pkl 5 pg. Kul 4.30 tu dh menguap-nguap dh. Bila wisel penamat dibunyikan, Ayu terus msk tdo. Huwaaaaa x larat dh tggu. Lama sgt masing2 nk score.


Then tetiba kul 10++ pg td, 5rz call kate nk jmpa kejap. He suppose on his way back to Malacca but tetiba nk jmpa plak. Dia kate ada hal pntg. Kejap je. Then Ayu tggu jela. Rupanya dia kasi surprise la. Jeng jeng jeng…..



Actually dh lama kteorg cr teddy ni. 5rz br sign up bb ngan Celcom last week. So kebetulan ada promotion. Last week x sempat nk collect. Then smalam pun bila dh dtg nk collect kt dealer, dealer kate center dh x hntr teddy. So klu nk collect pun kena collect kt center. Ape kejadah! Promotion up until 11 Jun je. Center yg bukak 24 hours hanyalah kt KLIA. So Ayu pm la Sal my dear friend yg keja kt sana. Unfortunately Sal kate teddy kt sana dh abis. Pg2 ni 5rz g center nk collect bear tu and also nk upgrade dia punya bb. Mgkn rezeki kot dpt. Yela even though the promotion is over, tp still boleh collect. Mayb the stock still ada. Yeay! Dpt jgk teddy biru ni! Ayu tanya nape ambik teddy Spain? (I’m aiming for England coz of the colours!) Then 5rz kate yela sbb Spain juara. Then Ayu bls blk.

“Hmm klu mcm ni teddy ni utk b la bkn utk syg. X pelah thanks”

5rz kate Argentina dh abis. Hmmm tu la klu dpt Argentina pun besh. X pelah. Spain pun Spain la. Janji dpt teddy. Thanks b….

{From Ayu with ♥}

Tuesday, July 6, 2010

First Award


1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini. (DONE)

Cik Fariza ni klu x silap was the first person yg comment kt box Ayu. And of course she's the first person la yg kasi award kt Ayu. So thanks ye sbb aware about my humble blog.

2. Sila beri 'award' kepada 10 bloggers yang lain. (DONE)

Ayu nk kasi kt 10 blogger bwh ni :

Zuzu
Iedaya
AtyFared 
DidieAdila
Nadia
ElyaElmo
Zla
Ziela
Faradiba
Syima

3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni.

(DONE)

4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'? (DONE)

I think blog Ayu ni biasa2 je. Ada je lg blog2 yg lg besh! Anyway thanks kepada cik Fariza coz tag Ayu.

{From Ayu with ♥}

Monday, July 5, 2010

Argentina Vs Germany

Oh no. I’m not a football fan but somehow Ayu slalu tgk bola with 5rz dekat mamak depan umah. It’s fun though. You know, surrounded with lots of football fans. So rasalah world cup fever tu dlm diri. Ayu slalu tmn 5rz pun just to be with him even though I’m not really into the match. Oh yes, he knows. At least I’m not pretending to like football in front of him. For me, to be with him pun dh ckp. Ngee~~~


Entry kali ni nk cite psl Argentina punya match hr tu. Adeh adeh adeh. Ayu emo gle Argentina x menang! I mean 4-0? From what I see, peluang byk just the matter of bila someone nk passing bola tetiba x de org plak nk cover. Then diaorg mcm teragak-agak nk passing bola. I mean try jela shoot. (Ecece. Cuba klu Ayu yg main! Well, easier said than done)


To Germany fans, I have to say this even though it’s hard. They played a really good match. I mean, for the very last minute pun still boleh score another. Sggh tangkas diaorg bermain (Ayat skema plak tetiba) Anyway, congrats for Germany. Argentina, maybe this year is not your luck. Maybe next time. Ok2 Ayu nk jgk tepek gmbr dua2 pemain Argentina and Germany ni.

Source : Goggle
Dia chumel la walaupun pendek!

Source : Goggle
Klose ni plak sgt macho. Dia jaring 2 gol time match Sabtu hr tu.

Bawah ni plak video Ayu ambik kt youtube. 5rz kate, Maradona (pelatih Argentina) pnah catat sejarah jaring kn gol yg dia bwk sorg2. So, Ayu pun search la kt youtube tgk. Mmg power. Dia catat sejarah tahun 1986. Huhu Ayu br 1 year. Yg belah kiri ni time Maradona jaring kn gol and yg belah kanan ni plak anak didik dia Messi. Lebih kurang je cara diaorg jaring kn gol. Tp, x tau la nape lagu video ni sebegitu. Anyway enjoy jela.


{From Ayu with ♥}

Friday, July 2, 2010

Service TNB Slow Motion!

No offence ya. I just wanted to share my experience. I don’t know what went wrong that night. Tetiba dengar bunti meletup letup kt umah. I was in my room browsing the internet when suddenly lampu kt blk malap2. Quite scary though. Then everybody was like turun bwh to see what happen. Bekalan letrik umah kami terbakar. And syiling garaj dh hitam. Huahhhh. Kt situ la berpuncanya letupan-letupan td. So my dad decided to switch off the main power. He called TNB and report what happened. It was 2045 that time. Guess how many hours we have to wait in the dark? Almost 5 hours! The hell 5 hours with no electric at all. All of us grab a chair and sit down at our garden waiting for TNB staffs to come. My dad really pissed off that night. He and my mum called TNB like a zillion times. Operator x abis2 dok ckp dh ada dlm record and nnti we will take action. But the thing is, take action ape kejadahnya! Smpi kul 2300 x sampai2 lg. My dad said that he wanted to make a report about this. But x tau la now dh take action or not. Anyway, kul 1 pagi the next day br la TNB smpi. Check2 then boleh plak org TNB tu ckp another one and the half hour kteorg akn dtg lg utk bwk ntah ape ntah. I was so sleepy so I couldn’t be bothered to ask why they can’t do it now. Perhaps they don’t bring enough tools or what so ever. I went to my room and continue to sleep.

Next day I woke up, every things back to normal. So pegi dapur and ask my mom what time they finished last night. My mum said around 3 in the morning. Huhu poor my nephew, Akif. Sure x lena tdo dia smalam. Hey same goes to me. Ayu asyik berkipas je atas katil.

Then boleh plak terjd kejadian yg Ayu x suka dlm blk Ayu pg tu eh. Lilin yg Ayu bakar mlm td semua cair. So jdnya menitik nitik kt blk Ayu. Ada 1 je candle yg Ayu alas ngan paper. The rest abis kotor blk den. If the TNB staffs x dtg lmbt on that night, surely my room x kn jd mcm ni. Hmmm it’s ok. Every thing happens for a reason.

Klu air lilin tu tmph cam ni Ayu boleh terima lg. Background gmbr konvo time diploma. Wee~~~ rindunya zaman study!

Rak buku ni paling teruk kena air lilin. Menitik nitik smpi ke karpet. Abis jahanam semua.

Satu candle ni je yg Ayu alas paper. Yg Ayu alas paper x nk plak dia menitik. Yg x alas plak yg menitik nitik. Adeh.

Bear kangaroo ni pun abis kesian kaki dia. Cam kena masuk simen. X boleh dh nk watpe. Terpaksa la bersama sama ngan candle tu eh. Abaikn bendera Jepun di belakang. Bendera tu Ayu dpt time Ayu kt Jepun dulu. (Saya masih sayang Malaysiaku.....)

Tetiba kt dining table air lilin membentuk heart shape. Berebut nk benda ni ngan adik. Haha

ps:// Maafla gmbr kurang memuaskn. Guna kamera hp capuk je pun.

{From Ayu with ♥}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...