Wednesday, March 30, 2011

He's Back For Good =)

Today would be his last day working in Malacca. Actually hr ni 5rz half day kt Melaka and half day kt KL (HQ) He's got new job and will be starting this Friday. Duhh! Better start next Monday je. Alhamdulillah after this, no more long distance relationship (LDR). HQ br dia nnti dekat Shah Alam but he will be based in KL. Alhamdulillah. X dela 5rz penat sgt asyik berulang tiap2 mggu walaupun hanya dr KL ke Melaka. Congrats to him. 

Ayu masih kempunan x dpt merasa coconut shake kt Melaka tu! The last time I went there, that place closed and I never knew, that would be my last time went to Malacca to see him. We always can come back later on but the feeling rasa cam dh different. 

Anyhow, here's a pictures when I was there not so long time ago.


Plastik tu utk korg letak kasut. Dlm muzium ni ada tmpt yg korg kena bukak kasut, so they provide you with the plastic bag







Tgk kt sebelah sana tu. Ntah apelah pembangunan yg depa nk wat lg tu

I always wanted to come here. Byk kali dtg Melaka nk visit 5rz tp x pnah berkesempatan nk msk muzium ni. 

Muzium Samudera

Cuaca time tu sgt panas and terik. X de angin pun.
Entrace fee utk msk muzium ni murah je. RM 3 per person. X sangka dpt msk muzium ni gak last time g Melaka. But still. Ayu kempunan coconut shake tu! Sape tau kt KL ni mana nk cr coconut shake? 5rz suruh wat sendiri je. :( 

ps:// To Nuri, I'm gonna miss you so much! And not to forget your house mates. Thank you so much sbb slalu layan Ayu mcm princess whenever I went there to see my 5rz. Terima kasih sbb sudi tumpangkan Ayu utk bermalam kt umah you all masa Ayu kt Melaka. Kadang2 tu smpi Nuri sanggup kasi her room so that Ayu selesa tdo dlm blk n dia tdo luar. I told you that they treated me like princess. Next time jmpa time wedding eh? Insya-Allah =)

pss:// Nuri was 5rz's ex class mate back in Perak and also his office mate. 

{From Ayu with ♥}

Monday, March 28, 2011

Wedding Preparations (Videographer) | Part 2

On going promotion from Simplisiti Studio. The promotion are :-


[90% Off] RM120 for 3 hours of Event Video Coverage by a Senior Videographer + Video Editing + DVD (RM1,200 value)



Where else can you get such a deal like that? Here's how you can get this promotion.

  1. Buy a coupon [here] (You should buy this coupon now up until 3rd April 2011.) But just buy now cause kak Niza (owner together with abg Kamal) kate actually smpi Jumaat ni je. 
  2. After that, email your details to simplisiti.studio@gmail.com Details such as your event's date, time and location.
  3. Then you can start booking your slot on 4th April 2011.
  4. Lastly, you just have to wait for them to reply your mail.
As simple as that. Add another RM 50, then you will get additional 30 mins footage. For those yg duk area Klang Valley, no transportation charge. But for those outside Klang Valley, ada additional charge. Refer dkt link2 yg Ayu sediakan td or you can just email them and ask. Oh lupa plak. Sample video are [here]

{From Ayu with ♥}

Friday, March 25, 2011

Wedding Preparations (Pre Wedding) | Part 7

Countdown to 50
{From Ayu with ♥}

Thursday, March 24, 2011

Ayu Ke Rumah RedMummy =) | Part 3

Smbg lg kisah ni. Pg2 dh set ngan Niza nk ke umah kak Red. Yela Ayu x tau jln sgt. So bwk la Niza utk dia tnjk jln. Dr jauh mmg confirm la tu umah kak Red sbb grill haruslah warna merah! Tau sape yg smbt kami?

Kucing kak Red tp maaf Ayu x kenal sape Paris, Mozel sape lg nama kucing kak Red?
Lps tu br la maid kak Red klua. I tell you. The most beautiful maid that I've seen. Serius! Sempat la interview maid dia jap. Tanya la dh lama ke keja ngan kak Red. Hehehe


Merahnye!!!
Please note, Ayu ke umah kak Red hanya utk ambik tix saje. X lama pun. Lps dh puas main ngan kucing2 tu, blk la kami. Tp sebelum blk tu sempat la snap ape yg patut.


Masa tgh cr2 umah kak Red tu Ayu dh agak yg ni umah kak Red sbb ada line merah tu. Hahaha

View dr atas umah kak Red

Singgah beli milo jap sbb haus dok cr umah RedMummy!
Ok la for sure korg nk tgk gmbr kak Red plak kn? Asyik gmbr merepek je. Huwaaaaa. Ni nk story ni. Actually Ayu mmg dh tau yg Ayu x kn berjumpa ngan kak Red. Sbbnya klu korg tgk kt blog RedMummy, kak Red sibuk p holiday kt Langkawi ngan family dia. Dh kate school breaks last week kn? But kak Red ada la pujuk Ayu ckp mayb next time kte jmpa lg. (Ngada tau nk majuk2 plak haku nih!) Terkilan sbb x dpt nk jmpa ngan my fav blogger tp nk wat cam mane kn? X de rezeki. Insya-Allah klu jodoh pnjg nnti kte jmpa eh kak?

Ok dh abis dh cite ni. Next cite lain plak. =)

{From Ayu with ♥}

Tuesday, March 22, 2011

Ayu Ke Rumah RedMummy =) | Part 2

Ok ni behind the story mcm mane Ayu boleh ke rumah RedMummy. Pada satu mlm, (eceh!) Ayu mcm biasa akn baca blog RedMummy ni hr2. Suka ngan cerita2 kak Red. So, as usual time baca tu tetiba kak Red wat satu enty psl Nak Tix Sunway Lagoon?? Entry tu di publish ptg, tp mlm br Ayu dpt baca. Tarikh ttp utk menang hadiah tu was on that night itself. Kira luck Ayu la sbb x terlambat utk mencuba nasib. 


Klu tgk time mmg dh after 12 midnight tp this one Ayu print screen after knowing I'm the lucky winner. =)
So, lps dh abis baca blog kak Red, Ayu tetiba msk nuffnang. Ayu jarang check nuffnang Ayu. Kadang2 je. Kebetulan time Ayu check nuffnang tu, Ayu familiar ngan satu nama ni.


One of the reason Ayu x suka update blog time weekends. Org yg sggh ciput je.
Eyriqazz. Ayu rasa mcm pnah dgr nama ni kt blog kak Red. Pastu comes this feeling. Nape Eyriqazz ni dtg sggh blog Ayu? X kn Ayu menang kot? Then comes the negative thought. Mayb dia sggh jap je nk tgk blog Ayu. Sbb klu nk menang Sunway tix tu, kena komen kt entry dlm blog kak Red. So dr situ dh dpt link Ayu. Ayu igt, Eyriqazz saje2 la sggh blog Ayu. Then Ayu tergerak plak hati nk check email. Ayu jarang check gmail Ayu mlm2. Ayu slalu clearkn yahoo email before tdo. Then I opened my gmail and I received email from Redmummy! From that moment I knew that I'm the winner. Serius time tu tgk email Redmummy terus lompat2. Padahal time tu x bukak and baca pun lg ape yg kak Red sent. Bayangkn la kul 0230 a.m dok la lompat kegirangan sorg2. Suka! Suka! :D

Nk call 5rz and smpi kn berita gembira pun x smpi hati sbb dh lewat sgt. Hold jela tggu esk pg br bg tau. Alhamdulillah Ayu x sangka terpilih utk jadi pemenang. Padahal komen Ayu dlm entry Redmummy tu biasa je bg Ayu. Tp tula klu dh namanya rezeki kan? Nk tau ape Ayu komen yg smpi Eyriqazz pilih Ayu sebagai pemenang? 


Jgn tanya nape Ayu hntr entry bersama mak merah. Tu dulu2 punya cerita. Dulu2 pun still thn ni gak =)
Then bila tarikh contest dh ttp, kak Red balas la komen ni plak



Terima kasih byk2 diucapkan kepada Eyriqazz kerana sudi bg Ayu peluang utk menang contest ni. Alhamdulillah, rezeki. 

Then, I replied kak Red punya email saying that I want to collect the tix dkt area kak Red keja. But unfortunately, kak Red was not all the time ada kt tmpt keja dia. So kak Red lg prefer klu Ayu dtg collect kt umah dia. So, itulah sedikit sebanyak cite ttg mcm mane Ayu boleh ke umah kak Red. *wink*wink*

{From Ayu with ♥}

Monday, March 21, 2011

Ayu Ke Rumah RedMummy =) | Part 1

Suka! Suka! Suka! 


Dlm lift umah RedMummy pun jadi!

  • Sopan gle pki bj kurung nk g umah RedMummy.
  • Instead of red, I wore pink. Igt PinkMummy ka?
  • Semangat sgt nk g umah RedMummy smpi lupa nk save alamat umah RedMummy. Ha sudahnya naik turun lift cr umah RedMummy.
  • Semuanya merahhhhhhh di rumah RedMummy. Mcm yg slalu korg tgk kt blog RedMummy tu.
  • Paling seronok, jmpa kesemua kucing2 chumel RedMummy. Alahai rasa nk bwk blk je kak Red!
Tu je nk ckp.

ps:// Sorry gmbr guna hp biasa2 saje.


{From Ayu with ♥}

Friday, March 18, 2011

Wedding Preparations (Pre Wedding) | Part 6

60 a.k.a 2 months from now!



Ini adalah draft wedding invitation Ayu. Buat sendiri dr wording smpi la map. Kecuali love tu Ayu copy je. Sbb tu x kemas but I still loike it! Ayu maksudkan x kemas part yg Ayu buat bkn part bentuk heart tu tau. Bangga ok sbb tetiba terror plak wat map guna adobe photoshop. Yes I know photoshop bkn la benda asing bg Ayu. Pnah study benda ni for 1-2 sem (eh tp bkn repeat paper eh cuma ambik paper sambungan) masa kt UiTM tp percayalah, time study dulu part lakar2, design2 semua Ayu suruh group mate Ayu wat. Nk wat report, cr journal semua meh serah kt Ayu. *hiks*hiks* Dh tau x pandai and x minat watpe ambik paper ni? Paper wajib. Terpaksa! Oh suddenly I missed my Fazuyani Group. Fazuyani stands for Fazzy, Zura, Yana, Ayuni. So, adakah wedding invitation Ayu mcm ni jgk? Entahlah. We'll see. 

{From Ayu with ♥}

Thursday, March 17, 2011

Wedding Preparations (Door Gift) | Part 3

Sub Title : Bekas Door Gift

For those yg bertanya psl bekas door gift yg Ayu beli. It's interesting tho sbb harganya was super duper cheap. Here's the story. 5rz and I went to Semua House utk cr possible door gift for our wedding. Kedai pertama yg kami msk semestinya Sin Yin, Semua House, Masjid Jamek. Msk je kedai tu ada promotion on this small cup. Then 5rz kate ambik yg ni jela. Murah. Tp biasa la Ayu ni nk gak survey sana sini. Last2 mmg that small cup tu je yg paling murah and of coz practical utk barang door gift kami. Tp kami x terus beli on the dot. Sbb Ayu pk nk kena tanya pendapat parents Ayu dulu. Parents 5rz jenis x kisah.

So blk tu Ayu cite ngan parents Ayu tp susah sbb patutnya Ayu beli je 1 and tunjuk kt mak ayah. Senang mak ayah nk tgk yg real punya. So selang beberapa hr lps tu, kebetulan Ayu ngan 5rz ke satu tmpt ni tp lupa kt area mane and suddenly Ayu ajk 5rz msk satu kedai cenderahati ni. Then Ayu jmpa that small cup, exactly ngan yg ada kt Sin Yin. Tp harga 2 kali ganda. Ayu tanya kt SA klu nk order byk boleh kurang x? Harga asal was RM 1.19 klu x silap Ayu la. Then SA tu tanya Ayu nk brape? Ayu ckp la nk 1k. Then dia call boss dia and you know how much dia kasi? Paling less pun RM 1.00 each. 

"You ckp kt bos you, I boleh dpt exactly mcm ni RM 0.60 kt Masjid Jamek"
"Bla bla bla. Bos kate x boleh"

Reject! Tp Ayu beli satu small cup tu yg beharga RM 1.19. Dh alang2 jmpa, beli satu utk tnjk kt parents Ayu. Blk umah mak ayah semua kate ok. So proceed g Semua House and terus ckp nk benda tu 1k. Tp x de stock plak. Dia tanya bila Ayu nk guna sbb stock hanya akn smpi lps Chinese New Year. Ayu pun ckp ok I tggu. Time Ayu pg tu last year awl bln 12 klu x silap.

Bila shipment dh smpi, dia bg masa 3 hr utk kte check any defects ke x. Keja Ayu la yg nk check satu2. Nasib baik adik Ayu tolong skali. 1 mlm je dh abis check. Yippie! Dlm byk2 glass tu adalah 3 je yg pecah. 

Tp satu jela keburukannya disini. Time Ayu dtg utk tukar 3 defects glasses tu, stock dh abis. I guess it's a hot item kot? Yela RM 0.60 satu mane nk dpt. Nasib baik one of the SA kt Sin Yin tu pun borong that small cup tu skali. X sure dia borong utk dia kawin or ada org pesan. Rasanya sbb dia nk kawin gak kot. SA tu ngan rela hati tukar glass dia ngan glass Ayu yg pecah tu. I guess bos dia pujuk dia kot utk jaga hati customer. And mayb bos dia akn bayar lebih ckit kt dia (Sbb dia rela tukar glass dia ngan Ayu)

Then Ayu terpikir. Nasib baik ada 3 glass je yg pecah. Klu byk mcm mane? X de stock? Nk kena ganti ngan benda lain? Oh no! And Ayu x sempat nk tanya lg this stock available or not. I think for this hot item ni kena order dulu br stock ada kot? You can always check later on ok?

Nk tgk glass murah itu? Mesti la korg nk tgk kn? :D


Simple je. Saiz dia kira ngam2 nk isi telur.
Since dh reveal bekas and ribbons, let me surprise you how do I decorate it later, insya-Allah. And door gift Ayu ada mcm2 jenis. This is one of them. Again, try la cr this small cup kt Sin Yin, Semua House, Masjid Jamek. Klu wedding korg lmbt lg, boleh pg sana utk tempah dulu ke kn? Tp x sure this item still dikeluarkan dr kilang lg atau pun tidak. Good luck! =)


{From Ayu with ♥}

Tuesday, March 15, 2011

Wedding Preparations (Door Gift) | Part 2

Sub Title : Ribbons 

For those yg bertanya psl ribbon yg Ayu beli.

This are all the ribbons that I have so far. 2 yg kt belakang tu Ayu recycle dr ribbon time Ayu tunang je. Jimat!
Pardon me. Ayu x tau yg ni brape inch and brape meter but the price was RM 12.50 per roll.
Yg blakang = 1 inch, 13m, RM 3.50. Bought at Kedai Bunga Riben, Plaza City One
Yg depan = Half inch, 11m, RM 0.90. Bought at Sin Yin, Semua House


Personally, better beli ribbons kt Sin Yin. Trust me, lg murah! Like for example. Ribbon yg 1 inch tu harga dia RM 3.50 kt Plaza City One for 13m but kt Sin Yin dpt RM 2.90 tp utk 11m. In terms of colours, I prefer Sin Yin. This is not pink but this is pink belacan (just like my engagement colour for my outfit) That's why susah ckit nk cr ribbon warna ni. Once dh jmpa kami terus grab.

Remember this? [Post] That's my ribbons. Ayu angkut semua! :D
Actually my theme wedding bkn pink belacan. Main theme dia colour lain. Tp sbb nk recycle ape yg ada, Ayu ambik je pink belacan for my ribbons colour. Plus, it suit my door gift's box so perfectly (well at least di mata saya)

Hope pada yg bertanya ttg ribbons tu, here they are. Ok I know my ribbons murah je. X de budget la nk beli yg grand2 bagai. Ini jela yg den mampu. Alhamdulillah =)


{From Ayu with ♥}

Monday, March 14, 2011

Happy Anniversary Dear!

Eceh! Klu dulu celebrate anniversary on 20th June because itu adalah time kami declare (haha mcm budak2!) Tp skrg celebrate anniversary on 13th March plak sempena tarikh pertunangan kami. Insya-Allah 20th June masih tetap dikenang dan mayb akan disambut dengan wish2 je. Eh tp smalam (13th March) pun x celebrate sgt pun. Tp adala ke satu tmpt. Tgk wayang. Ceh tgk wayg je! Mind you. Ayu dh lama x tgk wayang. Every once in a year, Ayu akn dpt free ticket from Golden Screen Cinema (CSG) and that ticket only can be redeem on my birthday month which is this month *wink*wink*

Kabur la. Hehe

I redeemed it yesterday and since last week lg kempunan nk tgk cite Sanctum ni. Alhamdulillah dpt gak merasa. The bad thing was, cite Sanctum ni dh nk abis dh siaran dia kt wayg. So waktu siaran yg ada kt wayg pun terhad. Yg ada cuma kul 1700 and 0035 (13th March, midnight) We went for midnight since hr Sabtu 5rz keja and penat blk dr Melaka ptg tu.

And this time around, senang plak dpt permission dr daddy (ceh tetiba daddy plak!) utk tgk midnight. Rasanya Ayu x pnah tgk midnight movie selain dr pergi ngan family atau ngan kwn2 baik Ayu. And last night was the first time kot tgk midnight ngan 5rz. 5rz pun terkejut ayah Ayu kasi. Hahaha. Thank you daddy! (Gedik kn kau daddy2 bagai!)

Smalam jgk was my first time jejak kaki ke Pavilion (malu nk ngaku tp tula kenyataannya) Before this x pnah msk Pavi. Lalu je. Tp x sempat nk jln2 sbb most of the stores dh closed. Ke Pavi pun sbb kt cna jela (KL area) yg still tayangkn cite Sanctum ni beside Summit USJ. 

Tp al-kisahnya g tgk Sanctum bkn la nk celebrate. Asalnye sbb nk redeem ticket free and sbb Ayu kempunan nk tgk cite Sanctum tu. Kejap2 dok tgk trailer Sanctum kt youtube. Ha x ke sedih? I even forgot that it was our anniversary. 5rz yg igt. Terharu ok. 5rz bknlah org yg romantik or jenis nk igt tarikh2 penting bagai. So once in a while klu 5rz wat benda2 romantik and sweet ni, Ayu akn rasa over sweet and over romantik la! Smalam ptg br la dia ckp something yg wat Ayu terharu. Kejadian ni ptg smalam dlm keta (13th March)

"Hmm... x wish pun" Sambil wat muka masam.
"Dh la"
"Bila?" Wat muka terkejut plak.
"Mlm td la"
"Mana ada"
"Adalah" 

Then I remembered. Sebenarnya 5rz x wish kt Ayu tp ada tanda2 dia nk wish la. Midnight smalam (13th March) time naik escalator nk ke cinema, alarm dia bunyi. I thought mayb dia tersilap set alarm utk bgn ambik Ayu g Pavi. Then Ayu tanya la alarm ape tu? Dia ckp x de pape. Then diam smpi msk panggung. Dlm panggung tu ada 5rz ckp something tp Ayu kurang dgr. Ayu tanya la ckp ape td? Dia ckp x pelah jap lg org ckp.

Jap lg jap lg smpi sudah x ckp. Ha rupanya itulah wish yg 5rz dok katekan tu. Haha chumel! (chumel bg Ayu la. Klu x chumel bg korg sudah!) Rupanya 5rz lg igt dr Ayu. Suka! Suka!

Nk ucap happy belated b-day to kak Belle a.k.a Cik Atia kte jgk. Tarikh lahir dia sama ngan tarikh Ayu tunang. Happy belated b-day kak Belle and to 5rz, happy belated anniversary. (Smalam dh wish yg x belated punya) Insya-Allah later on kte sambut hari bahagia kte plak k? *lap*lap*

{From Ayu with ♥}

Friday, March 11, 2011

Pernikahan Paling Berkat

Nabi Muhammad SAW menyebut


'Pernikahan yang paling berkat adalah yang paling mudah perbelanjaannya.'
'Sesungguhnya semulia mulia perempuan itu ialah yang paling mudah urusan maharnya.'
'Sebaik baik mahar adalah yang paling mudah'
'Berilah mahar sekalipun sebentuk cincin daripada besi'


Thanks to Fariza. Ayu copy je entry ni dr entry dia. Insaf baca entry ni tp tu la kn? Ayu ni kejap je insaf nye. Insya-Allah akan beristiqamah utk bersederhana.

{From Ayu with ♥}

Thursday, March 10, 2011

Wedding Preparations (Door Gift) | Part 1

Sub Title : Ribbons 

Actually bekas door gift dh lama smpi. Dh check and yg mana ada defects tu dh g tukar ngan yg baru. Alhamdulillah settle 1 part. Then skrg part ribbons plak. I know some b2b ckp klu nk ribbon murah pg cr dekat Balakong. What was the name of the shop? Fah Lean Trading eh? Whatever. I went there and masya-Allah mmg susah nk cr kedainya.

Before went there, Ayu dh kira utk 1 door gift brape cm ribbon yg diperlukan and dh kira brape gulung ribbon nk beli and also dh tau la nk colour ape utk ribbon. Mula2 seronok la bila dh jmpa kedai yg konon2 ribbon murah di sana.  Turns out bila tgk sama je harga ngan kt KL. Dh la jauh. Minyak, tol, penat. Adeh. Tula sibuk sgt nk g kn? 

But depends la. Ada gak benda yg murah kt sana. Mcm yg Ayu sempat compare was the bantal hantaran. Klu x silap kt Nilai hr tu Ayu tgk 1 bantal RM 5.50 but kt Balakong RM 3.50. Barang lain Ayu x tgk. But for ribbon personally sape yg dok KL, cr jela kt Masjid Jamek tu. Sbb Ayu dpt harga ribbon sama je ngan yg ada kt KL. X de kurang walaupun sesen! Just that if you spend more than RM 200, you dpt less 10%. Tp cuba campur ngan duit minyak, tol ngan penat lelah tanya org kt mane kedai ni eh dan segala mcm bagai la.

Disebabkan kami dh smpi kt Balakong, so 5rz suruh order je ribbon kt sana. Tetiba colour ribbon yg Ayu nk tu plak x de. X de lnsg ye bkn x de stock. From that moment Ayu rasa that colour mmg susah ckit nk cr nowadays. So I decided nk cr kt KL plak. Tp 5rz kate sia2 jela dia drive jauh2 tp pulang ngan tgn kosong. Ha psl ribbon je pun boleh nk gaduh tahu? So lepas pung pang pung pang, Ayu terpaksa redha ikt ckp 5rz. 5rz suruh ambik colour ribbon yg seakan warna dia ngan warna asal ribbon yg Ayu nk tu (dlm hati Ayu mati2an x nk!)

"Miss, I nk ribbon ni bla2 gulung eh"
"Oh ini colour eh? Nnti eh I check dulu stock ada ke x?"

Dlm hati ni Ayu dok doa2 la supaya x de stock (dh Ayu x mo colour tuh!)

"Ayo miss. Colour ni x de stock la. Tp klu you betul nk, you tggu lg 2 mggu la"
"After 2 weeks, I can get the exact same colour ke?"
"Oh that one I cannot promise la miss"

Bla bla bla at last 5rz sediri decide x payah ambik kt Balakong tu. Yeay! Nasib baik kn? *hiks*hiks* So, kami ke Masjid Jamek (definitely not in the same day) Cari2 colour ribbon yg Ayu nk and alhamdulillah jmpa! Cuma x jmpa saiz yg Ayu nk plak. So we just settle down ngan ribbon saiz yg ada je sbb x tentu kedai lain ada colour ribbon yg Ayu cr. Lain saiz pun x pelah. Terus mintak SA tu bungkus brape gulung ntah tp x cukup la plak. Adeh! Tp nasib baik this one boleh order and dia mmg guaranteed yg kami akn dpt colour ribbon yg sama mcm kami nk tu. Alhamdulillah. Skrg tgh tggu order smpi je but separuh dr ribbon tu kami sempat sapu habis dh. Skrg process nye nk potong2 ribbon tu siap2 ikt ukuran yg diperlukan =)

My ribbons is out there!

Oh ye Ayu beli ribbons kt kedai Sin Yin, Semua House, Masjid Jamek. Situ paling byk choice and murah compare ngan Sayang You kt tgkt atas tu. Oh ada 1 lg kedai kt sebelah ATM machine tu tp lupa ape nama kedai tu. And of course kt sebelah Semua House (Plaza City One) ada kedai Bunga Riben. Kt situ mahal ok. Personally I prefer Sin Yin la senang cite. Dr nk bertunang smpi la nk kawin ni pun Ayu ambik dr Sin Yin je. Bekas door gift pun Ayu borong dr Sin Yin gak. 

ps://Please klu korg rasa colour ribbon korg tu mcm susah nk cr, once dh jmpa, ambik je. And harga ribbon kt Balakong ngan Sin Yin sama je dr segi saiz semua sama je. X payah susah payah ke sana semata mata nk beli ribbon! Klu nk g borong benda2 lain boleh la kot.

{From Ayu with ♥}

Wednesday, March 9, 2011

Wedding Preparations (Pre Wedding) | Part 5

70 days left!


ps:// Umak aiii! Putihnya nya bedak kt muka den tuh! Fake! fake! fake!


{From Ayu with ♥}

Tuesday, March 8, 2011

Insya-Allah I'm Back!

Been silent for more than a week, I know. Couldn't help it. Moral down plus fever dtg lg. Hmm not really a fever. Body rasa x bermaya. Tulang belakang sakit and hilang selera mkn (but I did force myself to at least mam ckit but turns out, semua muntah blk) Ada la dlm 3 hr perut kosong je. Dh tu klu mam walaupun ciput, muntah blk. X tau nk mam ape. Minum milo pun muntah blk. Anyhow skrg dh beransur pulih. Selera mam pun dh ada cuma dpt rasakn yg Ayu x mam byk mcm dulu. Bkn sbb nk jaga body utk nk tawen ni tp selera mcm x byk. 

Makin dekat hr nk tawen makin menjadi jadi plak Ayu ni kerap demam or lemah2 badan. Risau gak ni. Masa x sihat hr tu, suruh mak pggl org berurut. Lps urut tu la yg ada selera nk mam. Boleh la walaupun selera x besar mcm dulu. Hey mana tau nnti2 dtg la selera byk2 tu.

Ape wedding progress setakat ni?

Nothing! Hehehe :D

{From Ayu with ♥}

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...