Friday, May 21, 2010

On My E-Day Itself | Part 1

The night b4 my E-Day, everybody mmg bz. Ptg tu dh siap pasang mini pelamin. Ayu jd ambik mini pelamin dr kakak yg Ayu pnah cite dulu. Pelamin simple je. RM 70 punya mini pelamin. Mlm tu Ayu, nenek, mak and kakak ipar sibuk wat sireh junjung. Sireh junjung yg Ayu akn kasi kt 5rz lain ckit. Dia saiz comel je.

Fresh flowers plak Ayu x beli2 lg. Esk pg2 kakak ipar dh volunteer nk pg beli dekat Petaling Street. So mlm tu semua hantaran dh siap digubah kecuali kek, coklat and sireh junjung. Kek ngan coklat sbb takut cair so nk x nk kena tggu tgh hr esk br boleh gubah. N sireh junjung plak tggu nk cucuk fresh flowers je tgh hr esk. Buah2an plak tggu nk letak je dlm bakul. Dh siap lap2 buah ngan minyak zaiton semua. Bakul buah kakak ipar dh siap balut lawa2 mlm tu.

On 130310 morning, I woke up like usual. After prayer igt nk smbg tdo (boleh lg pk nk tdo tu!) Baring2 rilex2 jap. Then turun bwh tgk kt dapur. Huhu tp x mkn pape pun sbb takut nnti nk pki bj x muat. Hahaha. Mcm biasa persiapan terakhir tlg2 family ape yg patut. Ptg dlm pkl 1 nk dekat kul 2 mostly mmg brg hantaran semua dh siap. Oh lps tu boleh plak bergaduh ngan 5rz for the last time b4 getting engage eh? Tp mmg silap Ayu sgt2 la. Actually dulu Ayu ckp bertunang nk wat lps Asar. But family Ayu tukar time ke lps Zohor. Bkn tukar last min cuma Ayu ni yg x igt2 nk inform kt 5rz. Sudahnya 5rz marah2 la. Yela sbb 5rz pun dh janji ngan family and sedara mara 5rz. So mmg la x elok kn. Ayu pun x tau mcm mane Ayu boleh lupa. *sigh* Nk tukar time ke lps Asar, family Ayu rasa lmbt plak sbb mlm nnti mak and ayah ada wat gathering South African (Dulu kteorg pnah bermastautin di sana selama 3 thn setengah) Well pergaduhan antara Ayu ngan 5rz mmg Ayu aggp besar la gak. Paling sedih Ayu la. Ayu salah ngan 5rz and ngan mak ayah Ayu. Tp Ayu lupa sgt2. Smpi air mata Ayu mengalir depan mak ayah Ayu. Kakak ipar Ayu naik bilik pujuk2 Ayu. Mak pun siap ckp lagi

“Suka hatila Ayu. Kau yg nk tunang. Klu x nk ckp x nk”

Huwaaaa mak ckp mcm tu sbb Ayu dh sakit hati sgt ngan 5rz. Ayu tau mmg salah Ayu tp masalahnya 5rz x nk try lnsg bncg ngan family dia sama ada boleh tukar time ke x. Tu la yg Ayu kesal sgt. *sob*sob*

Hmmm last2 5rz call ckp dia akan try dtg lps Zohor tp paling awal pun kul 1530 rombongan akan smpi. Bila dh discuss ngan family Ayu, diaorg pun kate ok. So Alhamdulillah… Tp kn dlm hati Ayu smpi ada pasang niat x nk jmpa lnsg dia time mkn2 nnti. Ayu kecik hati ngan 5rz! Huh!

Then Ayu siap2 mandi kul 1. Tggu bakal kakak ipar my friend (Lina) dtg utk make-up kn Ayu. Smbl tggu dia dtg, Ayu buat la ape yg patut. Pki lens (actually Ayu x nk pki lens sbb Ayu x nk nmpk semua org. Lg wat Ayu nervous. Even time blaja dulu everytime Ayu ada presentation, Ayu x kn pki cermin mata. Less nervous sbb Ayu x nmpk mata audience pndg mana. Hehehe. Tp on my E-Day, nk cantik punya psl, pki la jgk. Huhu) Bila Lina dh smpi, kwn2 Ayu yg lain pun smpi satu persatu. Actually ada je Ayu ajk kwn2 skolah la mostly tp ramai yg x dpt dtg. Tgglnya, brape ketul jela yg dtg. So abis make up semua, pki baju, selendang, veil bagai dlm pkl 1530 kot. Then ada msg kt hp Ayu. 5rz msg kate rombongan laki dh otw. Oh tiba2 dup dap dup dap ye hati ini. X pnah rasa mcm ni kn. Nervous gle ok. Ok la bg la tnjk 1 gmbr sebelum Ayu bergelar tunangan 5rz.

This is my cousin. Azureen Adila. She's taking SPM this year and yes I know I'm shotter than her.

{From Ayu with ♥}

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...