Friday, August 30, 2013

Cerita Raya 2013

Assalamualaikum.

Long silence since Ramadhan. Ok baru nak mula bercerita tentang Raya 2013. Sepanjang Ramadhan yang lepas, x de entry lansung yang Ayu up dekat blog. I'm gonna use the same old lame reason, busy! So far, Ramadhan 2013 yang paling Ayu suka. Walaupun company beri kelonggaran untuk balik at 4 pm, Ayu balik dekat2 nak bukak puasa (but still dapat buka puasa di rumah sama2 dengan suami dan keluarga) Sebab bz memanjang! What I'm trying to say is, walaupun weekdays Ayu was so tiring, but I had fun on my weekend. Weekend Ayu time Ramadhan hari tu adalah duduk rumah saje. And we (5rz and I) memang dah deal x nak bukak puasa di luar. Bukak puasa dekat rumah je. Ayu ok je. Tapi, ada la dalam 2 kali kami buka puasa di luar juga. 1 di Sogo (time shopping raya) and 1 lagi di Grand Blue Wave Shah Alam sebab company 5rz anjurkan. 

Semangat nak Raya tahun ni plak x muncul2 walaupun patutnya, Ayu la yang paling happy sebab tahun ni turn beraya di kampung Ayu. Sampailah malam raya tu, barulah Ayu rasa semangat nak raya. Ayu beli songkok, tudung, brooch and kelengkapan raya pun sangat last minute. 1 day before raya baru henggeh2 nak complete kan kelengkapan raya. Pagi raya, singgah rumah in laws untuk beraya dulu. 


The theme this year. Third Raya for us as husband and wife. Second Raya for Faris.
Pagi2, aku dah kepochi dulu kan?

Around 11 am baru bertolak ke Rembau (kampung belah ayah) Tdo semalam di Rembau then petang raya ke dua tu, kami bertolak ke Kuala Pilah plak (kampung belah mak) Dekat sana pun, kami tdo semalam. Raya ke tiga plak, ada open house dekat rumah pak ngah. Plan asal, after pergi open house rumah pak ngah which was located also dekat Kuala Pilah, nak bertolak ke KL sambung raya belah 5rz plak. Sekali jam teruk sebab ada satu jalan tutup (ada accident). Patah la balik then kami lalu jalan Ulu Langat. Sudahnya sampai KL malam jugak. Tapi sempat la 5rz nak tengok Malaysia lawan Barcelona malam tu. 

Sesi budak2 kumpul duit raya :p

Yang budak ni tengok ayah dia dok kasi sampul Upin Ipin, dia dok jerit2 nak sampul tu!

Ini jela yang tinggal time kami sampai Rembau. Along, Azim (2nd brother) and Adib (younger brother) dah selamat di rumah mertua masing2. Tinggal adik beradik perempuan je

Raya ke 4, barulah kami sambung beraya di rumah keluarga 5rz di KL. Sempat shopping di Ikea skali. Hee~~~ Raya ke 5 pun sambung raya and raya ke 6 berehat-rehat di rumah. Raya ke 7, 5rz plak dah start kerja tapi Ayu still cuti. Tapi malam tu sambung beraya lagi. Raya ke 8, barula Ayu back to what you know, normal working life. Dengan event exam yang x habis2! Hai lahai! 

So that's it for my boring package story of Ramadhan and Raya 2013. Syawal masih ada. Selamat Hari Raya kepada semua dan maaf zahir dan batin.


{From Ayu with ♥}

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Salam.perkenalan..meriah raya ye..org nogori ek..selamat hari raya to u..

♥ ROS ♥ said...

Cntik gak bju pink n biru..lembut je :)

~Ayu BnSyg~ said...

Azrine : Salam perkenalan juga. Parents orang nogori. =) Selamat Hari Raya juga.

Ros : Thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...