Wednesday, April 28, 2010

Engagement Preparations Part 2

Huh it's been a while since my last update kn? Been busy la. FYI, Ayu ada 2 blog yg harus Ayu maintain sorg2 ok. My first blog would be my on9 bussiness. For those yg x tau bussiness ape yg Ayu wat, boleh singgah kt sini
http://www.bnsyg.blogspot.com/

So of course, to maintain 2 blogs at the same time is not easy dear and my priority kenalah ke bussiness dulu. That's the main reason yg Ayu susah nk update personal blog ni. Sorry ye (Budget cam ada je org nk baca blog ni heh :p)

Ok enough about that. Let's move on to the topic shall we? Last entry Ayu ada ckp psl nk g tgk butik pelamin kn? So kebetulan on 26th Feb 2010 public holiday. Ayu ambik inisiatif klua cr brg2 tunang on that day walaupun penat keja x abis lg. Huh! Yela klu x, smpi bila x siap2 kn? My planning for that day utk tgk bj and g butik tgk contoh2 pelamin. So pg around 11am Ayu dh siap nk g Semenyih ngan my dear friend Niza. Oh 5rz x de on that day sbb 5rz kena keja hr Sabtu. So what a waste la kn klu dia blk sehari je. Huhu.... Smpi je Semenyih kami disambut oleh bibik mak chu. Hehe. Ayu pnjm bj mak chu je sbb masa dh x smpt nk tempah2 bagai. Mesti semua tertanya-tanya kenapa pnjm bj mak chu? Mak chu Ayu muda ke? Sama saiz ke? Hahaha. FYI, mak chu Ayu dh kawin ada 3 anak lg. Tp yg envy nye, badan mak chu ttp la slim u alls. Hr tu mak chu x de kt umah tp mak chu mmg dh siapkn semua koleksi bj yg dia nk suruh Ayu try. There was like 8 bj kot if I'm not mistaken tp mata Ayu ni dh tgk first bj warna pink belacan n dlm hati Ayu kate "Hmm warna pink tp pink x cantik la plak" Serius dlm hati ckp rasa x kn pilih bj tu. Huhu last2.............. Semua dh tau kn? Tgk pic Ayu kt ats 2 sure korg dh leh agak. :)

Ok2, lps try all the bj, Ayu kenan ngan 2 bj je. I mean yg kena ngan Ayu la. Actually first time Ayu pki bj pink belacan 2 mmg dh fall in love tp Niza plak suruh Ayu pki bj yg warna hijau tu. Susah nk wat pilihan. Tanya bibik, bibik ckp mana2 pun boleh. Last2 Ayu call mak chu n tanya boleh x nk bwk blk dua2 bj sbb x tau nk pilih yg mana. (Actually dh tau tp nk tanya pendapat 5rz n mak. Hehe)

Lps je minum n lepak2 jap umah mak chu, we went to butik kt mane eh? Lupa la. Niza yg tnjk jln. Butik ni pun Ayu tau dr adik 5rz, Noi. Cr punya cr, jmpa. Butik ni simple je. G butik sbb nk tgk mini pelamin je. Tp ter-tgk la skali koleksi bj yg dia ada skali ngan package make up. Ayu actually nk mini pelamin yg ala2 klasik gitu. Minat ngan satu pelamin ni tp akak tu kate better Ayu wat yg ada stage. Oh maksud klasik di sini, cam x de pape. Just alas bantal je. No stage, no spot light. Biasa2 aja. Mcm dlm gmbr bwh ni

Last2 x de kate putus pun yg Ayu kasi kt owner butik tu. I said that I'll contact her if anything. But rasa cam nk ambik package dia. Below are the details of her package :
  1. Mini pelamin (Whatever colours that you want) - Ada stage, mini tangga, bantal duduk (saiz lebar), langsir backdrop, 2 spot light and akak tu tolong pasangkn semua. Total would be RM 250 + RM 30 for petrol. Kakak tu boleh kasi 2 FOC flowers utk letak kiri kanan stage.
  2. Mini pelamin (Whatever colours that you want) - Ada stage, mini tangga, bantal duduk (saiz lebar), 2 spot light and 2 flowers utk letak kiri and kanan, no backdrop (boleh guna langsir or backdrop sendiri) tp kita ambik and kte pasang sendiri then after that, kte kena send blk all the items. Total would be RM 70.
  3. Utk make up tunang plak RM 150 termasuk veil, selendang and aksesori kepala and FOC hand flowers.

Lebih kurang cam tu la harga package2 dia. Nk senaraikn semua cam byk je kn. Ni Ayu senaraikn semua yg Ayu actually interested je. So until we meet up for the next entry ya.

{From Ayu with ♥}

2 comments:

♥Cik Fariza♥ said...

terima kasih.
Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar kan.
mana gambarnya Ayu.
nak tgk !!!!
cpt2 upload.
mesti sweet + gorgeous.

~Ayu BnSyg~ said...

Sabar2 cik Fariza. Gmbr2 tu semua dh basi dh. Yela cam yg Ayu ckp. Ayu nk kena update 2 blog n kejap lagi nk update shawls exclusive plak. Shawls ni sesuai klu nk g dinner, kenduri kawin or utk tunang n kawin. Huhu jap lg nk g post brg. Sabar ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...