Monday, June 14, 2010

Engagement Pics!

As promise, Ayu nk update my E-Day pics. Start with the hantaran from me to him ya.


Sireh junjung. Kakak ipar + me + my mum + nenek & ramai lg buat sama2

Coklat ni semua Ayu kirim dr officemate Ayu yg kebetulan tgh holiday kt Langkawi.

Lupa nk snap pic utk isi kek kt dlm.

Sejadah ni jd isu kenapa Ayu beli warna biru cam ni. Huhu sbb kain velvet dia sgt lembut and hanya tggl colour ni je. Ayu nk jgk.

Buah pun ikt tema. Pink and purple so beli strawberry and grape.

Lg 2 hantaran was jam tangan and tuala mandi. Tgk bekas jam tangan tu. Kosong kn? Tu la terlupa nk letak. Nasib baik Niza igtkn.

So hantaran kami 5 berbalas 7. Hantaran yg 5rz kasi x de la plak gmbr full cuma ada gmbr mcm kt bwh ni je.


Ok next kte tgk pelamin RM 70 yg Ayu pilih.

Pelamin tu x termasuk langsir yg jd backdrop tula. Itu mmg langsir umah. Simple je.

Dan seterusnya, mari kte layan gmbr2 yg lain plak.

Kwn Ayu sebelah ni nama dia Sheila. Kami kawan rapat sejak form 2 lg. Sheila bertunang ke esok kn harinya (140310). Walaupun Ayu tunang dulu tp insya-Allah Sheila bakal mengakhiri zaman bujang dia dulu. Thanks  Sheila sbb sggp terkejar kejar dtg umah Ayu walaupun dia tgh sibuk ngan preparation utk majlis tunang dia jgk.

Niza ni pun Ayu kenal time form 2 jgk. Satu class ngan Sheila. 

Ni Lina a.k.a my ex-roomate. Kenal time diploma dulu smpi la sama2 smbg degree. Dia slalu ada time Ayu susah & byk sgt kenangan pahit manis kami bersama. Blakg tu mak teh Ayu. Badan & muka still maintain walaupun dh anak 4 siap ada kembar lg.

Time ni Sheila dh blk sbb dia pun ada urusan. Oh Lina & Nizz ni sgt la memahami ke cerewetan, kegedikkan & kebluran Ayu.




Suka gmbr ni. Rasa mcm kt kmpg sbb ada pokok kelapa.

Abg kedua saya bersama kakak ipar & nephew.

Ini mak chu saya yg comei lote! Tgk saiz badan dia. Envynya... Klu korg perasan, muka mak chu Ayu ada terpampang sepanjang jln ke Bangsar. Dekat2 ngan LRT Bangsar kt Maybank tu. Ecece... Famous mak chu ku.....

My everything! Ayu ikt muka sape? Ayah ke mak?



Time rombongan lelaki dh smpi.















And last but not least me and my fiance.






{From Ayu with ♥}

13 comments:

farahfatihah said...

waaaa cantik la warna baju ...

~Ayu BnSyg~ said...

Thanks farahfatihah :)

erin said...

cantek..uishh, i dh debar2 nk tunang neh..takoot..

~Ayu BnSyg~ said...

Thank you Erin. Harusla berdebar kn? Good luck!

@ty_farEd said...

ayu...i suker lar sireh junjung u... nak tanyer..bunge rose yang bahagian atas tu bunge betul ker or artificial flower..?? kalo artificial nak tanyer beli kat maner..?? nampak macam real kew..if u don mind lar nak sharing ngan i.. :)

~Ayu BnSyg~ said...

@ty_farEd : Simple je kn? Senang x payah nk wat tggi2. All flowers kt sireh junjung tu semua real dear Ayu dh cite dlm engagement prep dulu. Klu nk beli yg fake but looks real mostly org beli dkt SSF tp mahal la. Atau pun dekat kedai aksesori utk kawin2 pun ada gak. Kena pndi cr la.

~ thalhazlin ~ said...

ayu, congrats. sangat la cantik. i heart ur tudung. cantik!

~Ayu BnSyg~ said...

Ye ye Ayu pun suka shawl yg Ayu oki time tunang tu. Nnti nk nikah and sanding Ayu nk wat cam tu jgkla. Wee~~~

♥Cik Fariza♥ said...

cantiknya.
murah kan pelamin tu.
match je ngan background.
mmg cantik.
cik ayu berseri + manis.

~Ayu BnSyg~ said...

Ha'ah pelamin murah je cik Fariza. Tp nasib baik match ngan curtain yg mmg ada kt hall. Tq Cik Fariza. Alhamdulillah

Dia.Honey said...

dok kat mana ek? yg gambar kat keta tu mcm kat gombak je hehehe

Syiera Bucuk said...

ayu...syiera nak tnye sal shawl yg ayu pkai ni..ayu jual ke..sbb berkenan seh...

~Ayu BnSyg~ said...

Dia : Bkn kt Gombak =)

Syiera : Oh x jual. This one Ayu pnjm kawan. Ada tailor dia yg watkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...