Tuesday, May 3, 2011

Wedding Preparations (Status Terkini) | Part 2


Alhamdulillah mggu lps saje mcm2 dpt diselesaikan. Antaranya dpt sms dr butik mengatakan baju dh ready for fitting. Yeay! The moment that I've been waiting for! Dpt sms hr Selasa. Mmg tepat seperti yang dijanjikan oleh pihak butik. Pg fitting hr Sabtu selepas 5rz habis kerja. Bila time fitting, ada sedikit alteration yg perlu dibuat. Alhamdulillah badan makin kurus agaknya walaupun tanpa sebarang diet. Bkn nk riak disini tp jujur ni Ayu ckp, Ayu x diet ape2 pun. Cuma Ayu ada buat sesuatu yg Ayu terigin buat dr dulu dan Ayu dh apply 3 bulan yg lalu. Smpi skrg still continue lg. Eh tp kan. Pelik tau. Ayu g ambik ukuran badan utk bj nikah and bj sanding lebih kurang dlm bulan yg sama. Tp nape bj nikah Ayu mcm ketat ckit (ketat but still, family kate dh ok) and bj sanding Ayu still kena alter? Oh lupa. Bj nikah fitting akhir bln March. Bj sanding fitting akhir last month. So, badan dh mengecil perhaps? Dh lama x try bj nikah tu. Asyik terperap dlm almari. Mayb kena try sekali sekala nnti. Tgk sama ada ketat mcm hr tu atau makin cantik. Hahaha :D

Shawl and veil utk nikah pun dh settle. Pendek kate nikah dress utk both bride and groom dh settle. Ayu x de kasut nikah seperti kebanyakkan pengantin yg lain. Mmg Ayu x nk kasut nikah. Lg pun nikah di rumah. Ada pun klu nk keluar melayan tetamu, mgkn akn pki selipar jepun? Hahaha no lah! Mayb akan pki heels yg mana ada saje. 

Kotak2 yg dahulunya ada dlm bridal suite, semuanya telah berjaya dikeluarkan atas pertolongan Niza. Tq babe sudi tolong I. Some of the furnitures dh diubah tp Ayu masih x suka meja study letak dkt situ. Ayah yg suruh and 5rz pun setuju. Tp Ayu still rasa pelik. Bila ngadu dkt mak, mak ckp tggu ayah blk nnti ayah aturkan blk. X sabar nk tggu ayah blk outstation. Owh ye. Smbl2 ayah pg outstation tu, ayah dh jmpa door gift yg Ayu minta tu. Part tu dh dikira done.

Curtains. Day light curtain dh dibeli weekend lepas. Tggl nk beli night curtain plak (ye ke nama dia night curtain?) Hmmm.....oh side table. Dh siap and dh smpi tp agak mengecewakan sedikit. Adeh. X pelah. Dh smpi dh pun. Terima jela. Hmmm.....ape lg ye? Rasa tu je kot. Byk lg nk kena catch up ni. Tp entahlah. Kadang2 Ayu rasa Ayu ni relax2 je. Risau dgn diri sendiri pun ada gak tp x tau nk wat mana dulu. Ok la tu je. Bye bye =)

{From Ayu with ♥}

3 comments:

amElyn said...

sudah link kamu!!!! =)))

Fariza said...

ayu.....
makin kurus ye. jaga diri tau.
yakin cantik di hari bahagia nanti.
hari sangatlah hampir. hik3.

~Ayu BnSyg~ said...

amElyn : Thanks. Kte sudah saling link meng-link lama dulu kan? Hahaha :D

Fariza: Ayu tmbg, berat naik walaupun ckit tp org bila tgk slalu tegur makin kurus. Alhamdulillah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...