Tuesday, May 21, 2013

Faris 1 Year Update

Assalamualaikum. Lama sangat meninggalkan blog. Mood x dela nak update blog lately ni. Cerita I think banyak je yang boleh dikongsi tapi itu la. Mood malas menguasai diri. Nak update pasal Faris pun I think it's a bit too late kan? Well never mind. Update jela.

Posing diva sangat kau nak
What was his achievement so far? 

  • The biggest one of course dia dah pandai berjalan. In fact a week before his turning 1 lagi, dia dah pandai berjalan dah. Orang kate, kalau tumbuh gigi dulu, berjalan lambat but alhamdulillah Faris tumbuh gigi dengan berjalan sama je. Of course tumbuh gigi dulu, tapi nak ambik masa untuk dia berjalan tu tidaklah lama mana.
  • Dah pandai sebut bye2 in his own word. "Aa bye" sambil tangan melambai-lambai. Dia ni kaki jalan no 1. I think he's getting it from his ibu. Hehe. Nampak je orang pakai tudung, mula la melulu dekat orang tu minta dukung nak ikut. Pastu tetiba cakap "Aa bye" Konon signal la dia nak klua. Padahal bukan nak bawa dia pun.
  • Pandai dah salam tangan. This one memang Ayu nak sangat dia pandai at least before raya this year. Nak kutip duit raya maaa. Keke. 
  • Pandai sayang (kiss) pipi orang bila di suruh. Siap ada bunya "muuuuah" Aaah so cute!
  • Bila dia terantuk ke, jatuh ke then dia nangis, dia datang kat Ayu konon nak suruh kita pujuk la. Pastu Ayu cakap, "ok babab dia" Nanti dia akan tunduk kat lantai then pukul lantai tu sambil marah dengan bunyi "ehmm" 
  • Tiap kali nak makan, bila Ayu baca doa, dia dah amin dulu dah. Tak menyabar nak makan.
  • Ayu ni memang suka menyakat budak2, lagi plak anak sendiri. Nasib kamu la Faris dapat ibu kuat menyakat. Kadang tu bila nak kasi mamam, sudu hala ke mulut dia. Last2, Ayu halakan ke mulut Ayu plak. Pastu dia geram sambil gigit jari dia la, tepuk2 kepala dia la. Hehe seronok tau sakat bebudak ni. Kakaka.
  • Dah pandai 'give me 5' This one I think mak Ayu yang ajar time di China dulu. Entry China pun x khatam lagi. *kui*kui*kui*kui*kui*
  • Pandai sikat rambut sendiri but of course kusut la.  
  • 'Ti' bermaksud fan (kipas) bagi Faris. Bila tanya "Where's fan? Show me where's fan?' Mula dia dia dongak ke atas sambil tunjuk and cakap "tiiii" 
Ini letak kotak tisu atas kepala pastu gelak2 sambil berjalan. X tau what's so funny ntah


This one ibu dia yang saje buli dia pakai anak tudung ibu.

Faris yang tutup kepala and mata dia sendiri. Jalan2 sambil gelak2. Gitu la dia

And so much more la. I think that's it la about Faris 1 year update. After this mayb Ayu x kan update on his 14 months update and so on. Cukup la sampai 1 year je. But from time to time, insya-Allah will selit2 juga cerita pasal Faris.

{From Ayu with ♥}


4 comments:

Norlidawati Jaafar said...

ala tomei nye
macam ank ida r
baru dapat jalan
bes tengok fasa nak membesar kan
ayu jemput ar singgah ida nye blog ye
umielman.blogspot.com

~Ayu BnSyg~ said...

Tq awak

lynn said...

comel aje si faris ni...

~Ayu BnSyg~ said...

Tq Lynn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...