Wednesday, January 15, 2014

Balik Penang

This was last year punya story.

Cerita balik Penang kali ni sebab ada cousin 5rz bertunang. Went to Penang early morning on Saturday. Macam biasalah akan singgah breakfast dekat highway. Then straight jalan sampai ke Penang. Of course stop for toilet jela.

5rz was trying to teach Faris to do the peace sign



Kali ni balik Penang special banyakkkkk sebab naik feri. Ahhh at last merasa gak Ayu nak balik Penang naik feri. Last time naik feri when I was a kid. Time tu mak ayah bawak g holiday ke ape Ayu x ingat. Before this selalu je cakap dengan 5rz nak naik feri, tapi x pernah dia bawak. This time dia tunaikan hajat Ayu. Thank you suami! 



Amboi Faris. Garangnya muka




Patutla 5rz x suka naik feri. Lama sangat queue nak naik feri. Ikut jambatan memang sah2 cepat dan pantas. Ala x pela. Sekali sekala. First time for Faris naik feri plak tu. 

Settle bab feri, kami pergi borong jeruk dulu. Ayu baru tau pasal the Pak Ali jeruk. SIL nak sangat jeruk Pak Ali. Rupanya famous jeruk Pak Ali ni. Slalunya Ayu beli je jenama ape pun. Settle borong jeruk, went for lunch. Lunch dekat lorong2 tempat beli jeruk tu je. I had pasemboq. Memang kalau balik Penang, I sokmo nak pasemboq dengan cendol. Slalu Ayu suka pasemboq dekat Padang Broom tu ha. Kali ni x dapat dekat sana. Try dekat lorong2 tu je. Surprisingly sedap jugak. Cendol x dapat kali ni. It's ok. What's more important is, I got the pasemboq, alhamdulillah.

Air sherbet namanya

Yum yum yummy!


Cat memang fav dia la




Then balik rumah arwah nenek 5rz. Mandikan Faris, then I plak mandi, then I and Faris terus kiok tidur kepenatan. 5rz macam biasa la. Dia jarang tdo siang. Padahal dia yang drive. Patut dia la lagi penat. Tapi nak buat macam mana. Dia yang x mo join kami tdo. 

Esok tu majlis pertunangan. Nasi ayam was so sedap yum yum yummy! Bakal pengantin pun cantik. Sanggul macam Che Ta kau. 

Tahniah Su

Petang tu kami pun beransur pulang ke KL. Malam tu diaorang siap pasang PA system nak karaoke. Siap buat BBQ lagi. Family belah Penang memang gitu. Memang happening time2 macam nila. Tapi kami x dapat join pun sebab nak x nak kami kena balik KL. Isnin tu 5rz kena kerja. Ayu? Dah siap2 ambik cuti nak buat laundry. Every vacay x kira short je pun, memang Ayu slalu ambik extra cuti sebab nak settle kan kerja2 rumah. 

Insya-Allah Penang. Kita jumpa raya nanti untuk majlis perkahwinan plak.  


{From Ayu with ♥}

5 comments:

Wafee said...

Laaa... Awat tak habag mai Penang :p

Nor Ayuni Rosli said...

Wafee: Wafee duk mana?

FeezaAkashah said...

rindu nk ke penang... tgk pasambo tu dh terasa2 dh kat tekak ni...
http://feezaakashaharin.blogspot.com/

Wafee said...

Penang kt Seberang Jaya, Ayu...

Ayuni Hj Rosli said...

Teringin pasamboq jugak tetiba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...