Wednesday, November 4, 2015

Faiz 4 Months Update

Dah masuk 6 bulan baru nak update oiii. So let's see his updates/achievements for the past 4 months.



  • Still on breastfeeding, alhamdulillah.
  • Umur 3 months baru bukakan barut dia. Mula2 takut juga kalau2 kembung teruk but alhamdulillah ok je. Kalau kembung pun, x berapa teruk and jarang sangat. 
  • Bila letakkan toys depan dia, dia akan try to ambik the toys tapi bila x sampai, dia cuba nak depankan badan. Selalunya badan x kan kedepan tapi menyenget ke tepi. 
  • Bila nampak orang makan, dia tengok je makanan tu. Huhu nasib mulut x terkulat-kulat. Kalau x, sure x sampai hati. Sekarang pun x sampai hati bila makan depan dia sebab dia akan tengok. 
  • Sekarang ni tidur malam kadang dia nak meniarap. Kadang nak melintang. Ikut mood dia.
  • He got his first flu when he was 4 months. Alhamdulillah now dah gone. 
  • He's a morning person sebab time Subuh after bangun menyusu, letakkan dia dekat katil, terus senyum. Kalau dah senyum tu, terus nak bangunlah maknanya tu. 
  • Kalau dia nak minta orang angkatkan dia, dia akan angkatkan bontot sambil sebut 'ermmmm ermmm' Macam nada marah gitu.
  • Whenever kita panaskan susu dia. Dia tengok je. Pastu bila tunjuk susu depan mata, bersemangat nak cuba capai botol tu. Seolah-olah dah faham orang nak kasi susu dekat dia.
  • Suka orang melayan dia. Kena selalu borak dengan dia. Kalau tetiba orang x layan tu, mulalah erk erk erk je.
  • Suara boleh tahan bising Faiz ni. Macam abang dia gak time kecik dulu. Kadang tetiba menjerit kuat2. Berboraklah katakan.
  • Belum boleh roll over sepenuhnya lagi but he's getting there sebab nak dekat2 masuk 5 bulan hari tu, dah nampak tanda2 nak memusing dah. 
  • 5 months dah boleh pegang botol susu sendiri. 





{From Ayu with ♥}

2 comments:

Elya Roza said...

yeayy dah boleh pegang botol sendri..good boyyy

Ayuni Hj Rosli said...

Lama elya x commemnt sini. Hai Elya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...