Tuesday, May 24, 2016

Selamat Tinggal Buat Sementara Waktu Kekasih Hatikuuuuu....

Assalamualaikum.

Huwaaaaa where to start ya? Hmmmm... Dia macam ni. Sedara 5rz nak sponsor bapak 5rz pergi umrah. So kebetulan 5rz pun nak la sponsor mak dia pergi skali. Mula2 5rz nak bawak mak dia je. So that mak & bapak can do umrah together. Dah kata ada rezeki Allah nak jemput, 5rz pergi skali. 5rz tanya juga sama ada Ayu nak pergi ke x? My intention was to bring the kids tp 5rz x de hati nak bawa budak2. So, tinggallah saya dengan anak2. 5rz takut anak2 nanti mengganggu. But for me doa jela agar Allah permudahkan. Tapi x pelah. 5rz dah berangkat ke tanah suci dah pun smalam (23 May flight kul 2.35 pagi). Semalam (Isnin) Ayu ambik cuti sebab ingatkan flight dia 23 siang or malam hari. Rupanya memang 23 tapi pagi2 buta. Pergi airport pun hari Ahad. Lepas Maghrib klua rumah and terus ke airport.

Pasal nak ke airport ni pun actually I x nak hantar sebab karang si Faris kalau nampak aeroplane mulalah dia minta nak naik aeroplane. Last time masa hantar parents Ayu ke umrah pun sama. Minta nak naik aeroplane. Pastu pujuk dia cakap 'nanti adik dah klua, kita naik aeroplane eh?' Now adik dah setahun lebih dah ha. Insya-Allah Faris, ada rezeki tu x kemana. Even I'm trying juga ni. Hang in there. Ok mula2 x nak hantar pastu macam mana last2 I hantar jugak? Sebab my parents was with me as well. Kalau Ayu sorg nak drive malam2 tu memang takut gak la nak comfortkan Faris kot2 dia nangis kan? That's why tanya mak ayah boleh tolong x? Nasib mak ayah sudi. Thank you mak ayah. 




Sampai airport, kami tunggu jemaah yang lain. Sampai awal plak tu. Kul 9.30 malam dah sampai airport. Pukul 10 lebih, baru 5rz check in bags. Before that, teman 5rz klua duit just in case. Time tu dapatlah berpegangan tangan dating kejap dengan 5rz. Hehehe. After that, 5rz bawak ayah dia pergi makan sebab lapar lagi. I am waiting for my parents finished Isyak. It was almost 12 mid night. Kesian sebab bawa parents and kebetulan esok pagi tu mak ayah ada hal. So I called 5rz cakap nak baliklah kesian sebab mak ayah nak tunggu plak. Flight lambat lagi kot. Bila 5rz datang, salam la semua. Hug dia lama2 sambil nangis. *sobs*sobs*  






Manalah Faris dalam ni ntah

Si Faiz dah mengamuk nak keluar. Hahaha

Si Faris on the other hand, seolah tahu ayah dia nak tinggalkan dia so dia cam ngelat nak ikut Ayu. 5rz dukung and letak Faris dalam stroller sebab boleh buckle up. Faiz, ayah Ayu dukung. Then 5rz tolak stroller sama2 sampailah Faris x perasan ayah dia dah x de. Kesian dia. Asyik tanya je ayah mana?

Ni time 5rz nak memujuk Faris la ni.
This is where he left us. Faris x perasan. I perasan, so I ran to him, hug & kiss him goodbye then snap this picture.

Sampai rumah, uruskan anak2 yang dah tertidur seorang diri. After semua dah selesai, I went to sleep. Baru je nak lelap, 5rz called. Berbunga hati. Then I cakap tadi Faris cari je ayah dia. Masa dia called tu, 5rz dah dalam balai berlepas. Chit chat sekejap then suddenly flight dia call utk boarding. Lepas hang up, Ayu terus tdo. 

As for now, my routine totally change. I will be the father & mother to my kids. Hilang sebelah tangan untuk membantu jaga anak2. But insya-Allah, I am strong. Muscle up! 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Semoga husb ayu selamat pergi dn blk ye
Semoga dipermudahakn urusan

Ayuni Hj Rosli said...

Amin. Tq kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...