Tuesday, September 7, 2010

Iftar with Geng Corner 7E

Nama Geng Corner 7E ni, Niza yg kasi. Sejarahnya? Kwn skolah kami, Azli tokeh burger kt corner dekat ngan 7E. Bila bosan2 je, kami lepak la kt gerai dia. Gitulah terciptanya nama tu. Anyway, kteorg mmg dh lama plan nk bukak pose sama2 ni. B4 Ramadhan lg.

Mula2 igt nk bukak kt restoran arab kt Hotel De Palma kt Ampang tp Ayu cam x minat la plak. Then Ayu kasi cadangan nk mam Nandos. Mmg dr hr tu lg teringin nk mam Nandos. So kasi la cadangan. Last2 semua pun x kisah. Planning nk mam Nandos kt KLCC tp one of the member kate x nk yg jauh2. Lg plak nk avoid jam. So nk x nk, kena la pg kt JJ Alpha Angle, Wangsa Maju.

On the day itself, Ayu bz ngan Eid preparation, so Niza yg akn pg JJ utk reserve kn tmpt tu. If I'm not mistaken, Nandos x leh nk main reserve2 tmpt la sbb last year Ayu dh smpi KLCC and mintak la diorg reserve kn 3 seat sementara Ayu nk window shopping kt sana but then org Nandos tu ckp x leh nk reserve. So Niza pg awal and around 1715 dia dh smpi. Nk booked seat for 9 people mmg dh x boleh. Yg tggl 2 seat saje. Hmm ni mesti org dh booked awal2. Pelikla. Dulu x boleh. Ni boleh plak. Ke lain cawangan lain rule nye?

By that time, dh terlambat dh nk tukar plan so Niza call Ayu and tanya ape alternatif. I was on my way there from Jalan TAR. Boleh je kteorg (Ayu and 5rz) lari ke KLCC and try our luck to booked the seat kt sana but then rasa cam x kn dapat kot. Huhu (mengalah dulu sebelum cuba) So last2, Adree suruh kteorg semua kmpl kt Corner 7E dulu discuss tepat jam 1800. Yg kelakarnye plak, time tu Ayu ngan 5rz dlm kete otw nk ke JJ Alpha so terus pecut ke Corner 7E. Niza yg sememangnya ada kt JJ Alpha terpaksa bayar tiket klua blk nk ke 7E. Azli and wife plak paling lawak. Diaorg ni plak boleh tggu kteorg kt JJ Setiawangsa. Hadoiii. Manalah ada Nandos kt sana Azli oiii! Org dh ckp dh. Nandos JJ Alpha!

Smpi 7E, punyalah bertekak ngan Azli ckp JJ Setiawangsa mana ada Nandos. Dia nk menang jugak ckp ada. Last2 dia ckp

"Eh. Nandos ke Kenny Rodges yg kte nk pg ni?"

Ya Allah. Kenny mmg la ada kt sana. Punyalah byk cerita disebalik ape yg terjadi. Last2 kteorg decide buka pose kt medan selera belakang JJ Setiawangsa. Tp si Azli ni boleh lg smbg wat cerita lawak dia tu. Kteorg masing2 pecut la nk ke medan selera tu tp yg si Azli ni plak boleh masuk parking dlm JJ Setiawangsa. (Ok I'm laughing like hell while writting this!!!) Org dh ckp dh tadi. Medan selera belakang JJ Setiawangsa bkn dlm JJ Setiawangsa. Haish. Azli.... Azli....

Smpi medan selera pun bkn ada tmpt. Tu pun last min org tu bgn. So kteorg combine meja. Order ape yg patut. Owner tu siap ckp lg nnti mknan lmbt smpi. Ok la fine sbb kteorg pun last min tukar plan. Tp kteorg dh ckp la kt abg tu klu boleh make sure air smpi dulu.


Kama and Nizz (Kama wife Acan)

5rz and Acan

From left : Adree, Azli and Pipah (wife Azli)

This one taken from FB Adree.

This one too. Ayu suka org snap gmbr bila 5rz tgh pndg Ayu tp Ayu x sedar. Ngee~~

Air dh smpi sebelum buka pose tp mknan belum smpi2.


Service teruk jgk la. Last minute ckp ikan siakap x de so diorg nk ganti ngan ikan bawal or ikan kembong. Tp Adree ngan Azli cancel ikan tu kt kedai yg kami order and order ikan siakap kt kedai lain. Kejap je siap and the price pun cheap. Sodap pun sodap. Thanks to Adree and Azli yg sggp susah payah g cr kedai lain nk dptkn siakap utk kami. Semua skali yg kami order RM 166 utk 9 org mkn. Mahal la sedangkan lauk biasa2 je and x la sesedap mana.


The ladies

Adree perli perut Azli tau. Azli ni tahan nafaz ke ape supaya buncit dia x nmpk?

The gentlemen

5rz ni nmpk cam samseng plak duk bukak butang bj tu. Panas katenye

Happy family. Auni yg sgt chumel and lincah.

Azli menahan nafas lg.

Adree dtg single. Nizz pun single for that night tp tula babe, gmbr u sorg x dela. :(

ps://Ayu, 5rz, Nizz, Acan, Azli and Adree satu skolah dulu. Ayu, 5rz and Azli classmate time form 3 while Nizz, Adree and Acan class satu lg. I miss school!

{From Ayu with ♥}

1 comment:

fia said...

wah seronoknya berbuka dengan kawan2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...