Monday, September 12, 2011

Wedding Review (Our Hantaran)

Assalamualaikum semua.


Try to look at my blog achieve in August. 1 entry only! Insya-Allah nanti Ayu cerita sebab musabab kenapa Ayu jadi sangat pemalas (walaupun sememangnya malas. hehehe) To start back, let's finish my review first eh as this entry pun dah berbulan lama dok dalam draft je. I know sekarang orang dok cerita pasal raya here raya there, but raya thingy ni insya-Allah lain entry la Ayu cerita. Ok marilah kita mulakan dengan cerita pasal hantaran kami yang tidak seberapa itu. ^_^


Nothing much on the hantaran. Kami masih mengekalkan 5 berbalas 7 (sama dengan masa tunang hari tu) To be honest, actually perancangan kami berdua (tak termasuk family dua2 pihak) untuk tak nak ada hantaran. Just ada duit hantaran, cincin dan mas kawin saje. Tapi entah kenapa last minit, we decided buat jela. Itu pun setelah Ayu berkenan dengan satu handbag ni. Then 5rz terus bagi cadangan

"Ok la. Beli ni then B kasi buat hantaran?"

Setuju jela. So ini hantan Ayu kepada 5rz. Consist of :


Kasut

Sireh Junjung (Sponsored by my mak teh. Terima kasih mak teh)

Cookies. Bantal peluk tu pun ada cookies =)

Perfume

Facial Set

Songkok

Wallet, card holder and belt
Hantaran kasut tersembunyi di sebalik sireh junjung


Hantaran on my side, dibuat oleh Ayu, kak Fareeza (SIL), Niza dan juga mak teh. That dulang tu pinjam Kak Fareeza punya. Alas hantaran pulak memang Ayu punya. Beli masa Ayu tunang hari tu. Time tu memang dah plan beli putih cream senang nak match dengan mana2 colour. Kalau nak buat pink purple, just beli bunga colour berkenaan (like I did masa tunang hari tu). Kalau nak buat warna biru, beli reben and bunga biru. Easy. Hantaran Ayu was inspired by white lace tale weddings. Memang tiru sebiji cuma small pillow Ayu besar ckit and that pillow yang warna purple tu, Ayu tambah manik2. For sure la white lace tale weddings punya pillow lagi cantik than mine. *hiks*hiks*

From 5rz's side pulak, digubah oleh makcik2 5rz. This is hantaran from 5rz to me. Consist of :


Sireh junjung (Sponsored by makcik 5rz)

Handbag

Perfume

Duit hantaran, cincin and mas kawin. That dummy cheque, Ayu wat sendiri. Nak bangga sat naaa
Tu gambar buah sebab gambar hantaran buahan dari pihak 5rz tak jumpa. So tunjuk macam ni jela eh?

Bekas dulang tu semua makcik 5rz yang punya kecuali dulang letak duit hantaran, cincin and mas kawin, Ayu pinjam kawan kak Fareeza punya (Kak Ita). Kira semua hiasan hantaran 5rz ke Ayu, di sponsor oleh makcik 5rz kecuali barang2 untuk hantaran. Eh, faham ke ape den merepek ni? 

Masa Ayu tengah tunggu saat di ijab qabul tu, Ayu pandang je hantaran 5rz. Pastu Ayu tengok handbag tu. Then bercakap dalam hati

'Eh, handbag lain ke? Nape macam lain je? Cantiknye handbag den!'

Dari jauh Ayu tengok, macam exclusive je handbag tu (x kisah la murah je pun handbag den) Memang Ayu suka sangat2 dengan handbang ni sebab banyak compartment. Can be worn as a slig bag also. Macam Ayu pakai time honeymoon.



The whole pic with our hantaran

{From Ayu with ♥}

16 comments:

Fariza said...

cantik hantaran kedua2 belah pihak. :)

liyana said...

kreatif la hantaran yg guna bantal peluk n bantal kecik2 tu, x pnh tgk org buat lg, hihi :)

kaklong said...

kqak long teruja la syg hantaran ade mini bantal tu...sgt kreatif ok...leh tak kak long ambik sebagai idea utk hntrn kak long nnt?

http://warisankaklong.blogspot.com (KISAH KAWIN KAK LONG)...

Hana said...

nice !
btw..follow n link ur blog..:)

http://reben-pink.blogspot.com

~ NANA ~ said...

cantik! :)

LisaLisut said...

cntik hantaran u....sirih junjung tu lawa k. i maybe tak dpt gmbr dgn hantaran2 i. sbb bwk masa sanding..mak mertua nk mcm tu.huhuhu..

Cik Zimie said...

i paling suka hantaran yg bantal pelok cookies tu dengan bantal2 kecil tu.sangat comelss :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

seriously, bantal2 kecik tue comel!

Schaz said...

SUME CANTEK! CAMNE U BUAT DUMMY CHEQUE TU?

~Ayu BnSyg~ said...

Fariza, Nana : Tq =)

liyana : Ada dah org buat. Ayu kan tiru dari white lace tale wedding tu. *hiks*hiks*

Kak Long : Ambik la kak Long. Bukan idea Ayu pun. Ayu pun tiru dari org.

Hana : Hye dear. Thanks for following :)

~Ayu BnSyg~ said...

Lisa : I pun suka ngan sireh tu. Org sponsor, lagi me loike! :p

Zimie : Ramai plak berkenan ngan bantal peluk tu. Hahaha :D

Red Ribbon : Thanks yang

Schaz : Scan real cheque yg kosong (yg x de nama lagi) after scan, you tulis nama sendiri guna adobe. Paham x dear?

Cik Syeeda Sobbihi said...

ayu.. huhu stressnya sy bile nk deko hantaran sendiri nih.. huhuhu

Schaz said...

faham...boleh tak i nak mintak soft copy check kosong tu dkt u dear...huhu...this is my email.. trailingveil@gmail.com..if u dont mind ye..thanks..

~Ayu BnSyg~ said...

Syeeda : Hehe. Tapi kalau ada org sudi tolong, insya-Allah x stress. Good luck

Schaz : Sorry yang. Ayu x leh nak kasi that dummy cheque sbb cheque tu Ayu copy guna cek asal. For safety, Ayu tak leh nak kasi la. Maaf sgt2 ye. By the way, try la wat yg macam Ayu ajar tu. Best luck.

cik lin butterfLYNN~~ said...

cantik hntrn:)
btw, dummy cheque tu u buat sendiri cane ek?? design n print ker?? or amik dr bank jugak dummy cheque tu??

~Ayu BnSyg~ said...

cik lin : Ampun ambik masa lama nak reply comment.

That dummy cheque tu Ayu pinjam cheque original then scan and then edit names, dates etc using photoshop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...