Wednesday, September 21, 2011

Wedding Review (Nikah Video)

Assalamualaikum.

Untuk nikah video, mula2 dulu memang tak ada budget nak buat. Fikir2 tak apelah. Mayb nak suruh adik je yang tangkap. Goyang pun goyang la. Nak dijadikan cerita pulak, memang rezeki Ayu kot. SimpliSiti ada buat harga murah pulak melalui groupon. Terus grab and bila waktu yang dibuka untuk book tarikh, Ayu cepat2 book. Biasalah kalau beli voucher2 macam ni, kita kena selalu berebut. Alhamdulillah dapat booked tarikh nikah Ayu. I know ramai juga yang beli voucher dengan groupon ni tapi date yang korang pilih not available (even tarikh booking masih belum dibuka pada waktu itu) I don't want to comment on that. Rezeki masing2. 

Videographer for that day was abg Kamal. Kak Niza (his wife) tak dapat datang disebabkan condition dia yang tidak berapa sihat. Abang Kamal sampai sebelum waktu nikah tapi tak berapa sempat nak shoot Ayu tengah bersiap2. I mean bersiap dekat rumah la sebab Ayu memang tak request untuk abang Kamal datang time Ayu make up (since Ayu make up dekat KLCC) 

Sekejap je dah upload this nikah video. Cepat tak SimpliSiti buat kerja? Tapi Ayu tak pernah pulak dengar lagu yang diputarkan (dah lama tak dengar radio) So, I requested them to change the song. Actually Ayu nak buat video ala2 jiwang. Lagu pilihan Ayu adalah dari Afgan - Bukan Cinta Biasa. Tapi disebabkan majlis nikah Ayu, semua happy2, Ayu pun as pengantin tak de nangis2, tak sesuai la pulak nak buat lagu jiwang2. So, kenala guna lagu rancak. 

And this is the old song. Bila dah selalu dengar, macam ok pulak lagu ni. Kan? Ayu malu time lirik dia cakap

'let'2s make love, in the summer rain'

*shame2*

Dah email pihak SimpliSiti untuk change lagu and alhamdulillah SimpliSiti kate boleh. Terharu sebab diaorg sudi layan kerenah den yang cerewet ini. Tapi, last2 Ayu settle down with this song saje. Sebab malas nak pilih2 lagu lain. CD for this video pun Ayu dah dapat together with 30 min edited sekali. Video yang bawah ni less than 5 mins je and another one (additional 30 mins) dah ada dalam tangan Ayu sekali. Yang 30 mins tu tak payah la Ayu upload dalam ni eh? Sebab panjang and lama. Tengok yang ni je sudah la. :p




{From Ayu with ♥}

8 comments:

Miss Aai said...

i pun amek simplisiti tru groupon voucher tu.. not bad at all.. :)

Cik Zimie said...

ayu, u looks so happy.who doesn't kan?hehe suka sgt vid nikah u!!:)

Mia-Ina said...

suke tgk video ni..mata memainkan peranan penting....

cikFM said...

wah bez la dpt grab promo tu

~Ayu BnSyg~ said...

Aai : I know dear. Honeymoon kte pun tmpt yg sama. *Hiks*hiks*

Zimie : Yup. I am happy! :D

Kak Mia : Hehe =)

cikFM : Rezeki dear

Cik Syeeda Sobbihi said...

cantiknya ayu!!

Epa Zarifa said...

ayu, price macam mane ye? ok tak? efa tgh crk videographer utk nikah, ada suggestion tak?

~Ayu BnSyg~ said...

Syeeda : Thanks yang ^_^

Epa : Ayu ambik under promo. So dapat murah la. Tapi kalau bukan promo, rasa sama je kot dengan yang lain. Standard price. Try g wesite SimpliSiti and tgk price yg dia beri macam mane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...