Monday, February 27, 2012

Motherhood Expo, KLCC (24-26 Feb 2012)

Been waiting for this a long time. Finally last weekend ia datang kembali. :D We went there on Saturday and as as usual I've already list down all the important things that I wanna buy. This time around, we just spend +- 2 hours saje dalam expo ni. Not like last time where we spent like half day dekat expo saja. 

Kalau tanya expo dekat KLCC dengan dekat Mid Valley hari tu mana best? I think from booth wise, Mid. Tapi bagi Ayu, dekat KLCC pun not bad cuma booth tak banyak je. Let's review the expo  
  1. Jenama besar like Medela tak took part but Avent and Pigeon ada. Kat Mid hari tu and akan datang ni I don't think booth Pigeon akan ambil bahagian. So, Ayu grab apa yang ada dekat Pigeon sebab dah alang2 ada dekat KLCC tu. The best part was, I got 2 feeding bottles for FREE. Me likey =) Baru ingat nak beli satu lagi feeding bottle sekali dah dapat free, so tak payah la beli.
  2. Storage bottles jenama Bumble Bee was so cheap. Even cheaper dari yang dijual di Mid dulu. Dulu dekat Mid, 10 bottles dijual dengan harga RM 25. Dekat KLCC, RM 22 dah boleh dapat 10 bottles. Ada jugak booth yang jual RM 21.90 for 10 bottles. 
  3. Booth Pureen macam biasa sesak. Tapi choice of baju2 sama je dengan time Mid hari tu. 
  4. Bedding set from Bumble Bee was expensive compared to last time dekat Mid Valley, way cheaper.
  5. Kali ni choice of stroller and car seat banyak sangat. My fav model, Quinny pun took part. Even jenama Elle pun ada. Minat dengan satu stroller Elle ni tapi tidak menepati piawaian 5rz iaitu 3 roda. 5rz nak 3 roda sebab senang nak kawal katanya.
  6. Diapers yang ada cuma jenama Drypers and new brand called Whoopee. Whoopee ni dijual dengan harga yang sangat murah. 78 pcs (klu tak silap) for RM20 and even for all sizes pun harga still sama. Ayu dapat tau kelembutan kain Whoopee ni sama je dengan jenama Mammy Poko. I don't know sebab Ayu tak test la plak. Jenama Drypers plak, standard price. Newborn 54 pieces for RM 25. I bought this one but I think I'm not gonna stick for 1 brand only. Maybe nak test2 dulu yang mana better. Dari booth Drypers ni, Ayu dapat free blanket warna pink lagi. :D
B4 balik check dulu apa barang yang dah di aim nak beli tapi lupa nak beli. Oh ye, Itu je yang kami beli. Tak banyak pun

I think tu je kot nak update. Next expo insyaAllah kalau Ayu masih larat, nak ke Mid Valley punya plak on 9-11th March 2012. Kat sana I think Mommy Poko surely ada since dia main sponsor for that event (rasanya) Ramai kata better pakai Mommy Poko dari Drypers but we'll see how. Lain orang lain gaya kan? Tapi Ayu tetap nak merasa gak la Mommy Poko 1 fine day nanti. 

Oh ye. Actually ramai jugak mommies2 dari group yang ke Motherhood Expo hari yang sama Ayu pergi cuma tak de jodoh nak bertemu je. Yang banyak kteorang jumpa was kawan 5rz. Huhu.... Next expo, lets? Sekali den dah nak beranak cam mane?

{From Ayu with ♥}

8 comments:

S.n.Fariza said...

seronoknya shopping brg tok mama dan anak :)

Cik Puan Mimi said...

i pon beli jgak storage bottle bumble bee. sbb murah je tgk. hehe.
tp aritu cari breastpump xde pulak yg berkenan. macam x beza je harga.

LisaLisut said...

haah laaa.booth medela tu dh la kat ceruk blkg2. dan i tak rasa yakin nk beli kat situ.nk tgu kat Mid.

ayu, whoopie tu murah eh?i tak tye price pn.sbb i tak survey harga pampers.n i tatau harga dia mana murah ke x. kalau tau i try beli 1 pack.hehe.yg i tau ms i lalu booth drypers i dgr laki bini yg bwk anak ckp xde beza sgt pn harga pampers ni,xyahla. haha so i pn oh ok.

bole tak u share harga pampers newborn for each brand? pleaseee.sng i nk tgk masa kat Mid nt.hehe

~Ayu BnSyg~ said...

Fariza : Ni shopping barang baby je.

Mimi : I x beli pun storage bottle. Just nak bagitau je. *hiks*

Lisa : Ha'ah I jmpa Medela tu tapi macam kedai kecilan saje. I think even you beli dekat expo pun still mahal if you're talking about Medela fs. Unless you beli online babe. Much cheaper =)

Question about pampers I dah jawab kan fb you :p

!k@ said...

jum2..pi yg kat mid valley nanti..hehe..

~Ayu BnSyg~ said...

!k@ : Let's!

Anonymous said...

Keep on working, great job!
Also visit my homepage :: buy instagram followers reviews

Anonymous said...

Keep on working, great job!
my web site :: buy instagram followers reviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...