Thursday, October 24, 2013

Aidiladha Story

Selamat Hari Raya Aidiladha semua. Walaupun dah terlambat, wish jela ye. Raya korban tahun ni Ayu beraya belah mertua dekat KL. Raya dekat bandar memanglah sangat x best! My parents balik kampung. Malangnya Ayu x leh nak ikut sebab memang turn mertua. Nak x nak, raya la di bandar. 

Sehari sebelum raya, Faris tengok lembu diikat untuk dikorbankan



Alhamdulillah raya korban tahun ni adalah raya pertama Ayu participate dalam ibadah korban. Pagi2 raya dah ke rumah mertua. Nothing much pun sebab biasalah raya korban memang kurang meriah berbanding raya puasa. Lainlah kalau dekat pantai timur, kebiasaannya raya korban sangat meriah. Tapi sebenarnya raya korban la patut lagi meriah dari raya puasa kan? 

Pengalaman baru bagi Faris yang dapat tengok lembu kena ikat menunggu giliran untuk disembelihkan. Seronok dia tengok lembu. Raya hari tu just duduk dekat rumah sementara tunggu tetamu datang. Pastu, Ayu dah mula bosan and ajak 5rz jalan2. Sudahnya kami ke Wangsa Walk and tengok movie. 

Ni la pertama kali dalam sejarah, hari raya Ayu pergi tengok movie. Pastu selalunya kalau kami pergi movie date, Faris kami tinggal since dia dah x reti duduk diam nak tengok movie. Dulu g movie pun selalu bawak dia. Nowadays dah x boleh dah. Asyik nak berjalan and turun naik tangga. Tapi hari tu, kami bawak jela Faris. Kami tengok movie cartoon dengan harapan Faris duduk tenang tengok movie tu. Dengan harapan jela kan. Itu pun mula nya Ayu teringin nak tengok cerita Gravity, Sandra Bullock berlakon, sure best kot. Tapi sebab fikirkan Faris, cartoon it is. 

This was the movie yang kami tengok


Ngam2 bangun tdo before movie start. Elok lagi duduk diam2 dalam stroller. Lepas tu?

Lepas tu pulak ada kejadian dalam toilet. Macam biasa sebelum masuk movie, Ayu akan ke toilet. Dalam toilet tu Ayu terjatuh tergelincir sampai basah baju Ayu. Habis kesejukkan Ayu dalam panggung wayang tu. Dah tu mana la bawak baju spare. Sweater pun x bawak since tgk movie pun x plan. Ad hoc je. 

Overall movie boleh tahan. We had a good times since dah lama jugak x bawak Faris tengok wayang. Ok tu saje cerita Aidiladha saya. Hee~~ 

{From Ayu with ♥}

4 comments:

harzharun said...
This comment has been removed by the author.
harzharun said...

gi toilet sblm masuk wayang...sama la mcm i..apasal la dlm pnggung sejuk sgt kan...mmg rs nak terkench....lg2 kalo tgk cite hantu...

DYatie said...

Tak pernah lagi bawa Arissa g tengok wayang. Tah bila baru ada keberanian. Haha.

~Ayu BnSyg~ said...

harzharun: Itu memang rutin kena g toilet dulu b4 masuk panggung.

DYatie: Arrissa dah berapa bulan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...