Wednesday, October 30, 2013

1st Nuffnang Sponsored Post

Alhamdulillah x sampai 3 tahun Ayu berkecimpung dalam blog, Ayu dapat offer untuk sponsored post from Nuffnang. But apparently, that sponsored post dah lama Ayu post kan. This is just for my record. 

Ayu dapat offer melalui email. Nasib baik Ayu x buang email tu sebab usually Ayu akan clearkan email yang x berkenaan every morning, while at work. Nasib baik Ayu bukak email tu and baca. Terkejut? Of course! Straight away Ayu called 5rz and tell him the news. Biasala jakun x pernah dapat offer dari Nuffnang. 

Mula2 Nuffnang kasi email suruh kita submit sama ada kita interested or not to join the sponsored post. Ayu tanya 5rz dulu la. Since 5rz pun ok, then I say yes to Nuffnang. Lepas tu nanti, kalau terpilih, pihak Nuffnang akan hantar products (yang nak direview) dekat kita. Lepas tu, kita guna la product tu. Sambil2 guna/test product tu, kita kena buat review pasal product tersebut. 

This is the email =) Click la kalau sudi nak baca

Nanti kalau masuk Nuffnang account korang, korang akan dapat message macam ni. 'Pending Acceptance' meaning Ayu x confirm nak join ke x on the sponsored post tu    

Once kita cakap kita setuju for that sponsored post, Nuffnang akan kasi all the documents to be reviewed. Skali dengan amount of payment

Status akan bertukar ke 'Pending Submission' plak. This means that I haven't submit the sponsored post yet


Once dah submit entry ke Nuffnang, Nuffnang akan review and tapis dulu kita punya entry.
 
Approved!

Untuk sponsored post ni, Ayu dapat cash and also product yang Ayu review tu. Nak tengok sponsored post tu kindly click here. Ada pertandingan juga actually antara blogger2 yang review tentang products tersebut. Entry yang paling kretif akan dapat tajaan product tersebut (product yang di review) secara percuma selama setahun. Bestkan? Tapi bukan rezeki Ayu untuk menang. 

By the way, thank you so much Nuffnang. Walaupun baru satu je sponsor post yang Ayu terima, at least Nuffnang tau la jugak kehadiran Ayu di dunia blogging ni kan? Thank you again Nuffnang.

{From Ayu with ♥}

7 comments:

Ilya Melissa said...

eh teringin pulak..tp kena la register nuffnang dulu..tp pageview pun brp kerat jek..hehe

DYatie said...

Wahhh. Kte tak pernah dpt review prod gini lagi. Tp just celcom apps that day. Heee.

EZAN IDMA said...

wah bestnye!

hazlina azmi said...

best2...blogwalking..jemput ke blog saya dan bertukar2 link..;)

~Ayu BnSyg~ said...

Ilya: Yup kena register dulu. Ayu pun readers x brape sangat.

DYatie: Kira ok la tu.

Ezan: Alhamdulillah

hazlina: Insya-Allah

~emi~ said...

Alamak..emi tersalah faham konsep sponsored post ni. Malunyaa..aritu dpt email pasal sponsored post Nestle yogurt tu. Eksaited sgt..terus buat entry resepi tu, then kasi link kat nuffnang. Ingatkan mcm tu. Rupanya kena submit link blog kita dulu..then tggu maklumbalas dr nuffnang dulu before buat entry. Huuuu..malu, malu. Tak pernah buat sponsored post katakan.

Nor Ayuni Rosli said...

emi: Hehe x pela. Biasala kan first time. For sure la excited. Hehehe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...