Monday, December 2, 2013

The Hunger Games: Catching Fire

Kuikuikui. Cerita dah lama keluar baru nak hegeh2 review. Eh masih di blog ini. Belum tukar ke URL yang baru. Entah bila nak tukar, x tau. Like I said before. Kalau ada, ada, kalau x de, x de.

Ok The Hunger Games 1 hari tu Ayu tengok from Astro je. X tau pun wujudnya cerita ni dulu. Bila tengok dekat Astro, barulah terasa best. Then when Hunger Games: Catching Fire klua, for sure la nak tengok walaupun tengok agak lambat. 

Went for movie date with 5rz weekend baru ni. Tinggal Faris dekat mak kejap. Hmmm kejap ke? Cerita Catching Fire ni lama. 2 jam lebih. Cerita dia still sama. Pasal games bunuh2 tu la. This time Prince Snow yang jahat tu suruh all the champions masuk balik to the 75th Hunger Games. Naik hangin la heroin tu, Katniss. Tapi bukan dia sorang je yang memberontak. Peserta lain pun sama especially Joanna (watak baru)


Kali ni game arena dia lain. Syok la jugak arena baru tu. Tapi yang buat Ayu x puas hati, ending dia. Ramai x puas hati dengan ending dia. Ending tergantung, hellloooo! Membuatkan orang x sabar nak tunggu kemunculan The Hunger Games: Mockingjay. 

Part paling suka adalah wedding dress yang dipakai oleh Katniss. Cantik!


Ayu plak baru tau yang The Hunger Games ni adalah berdasarkan cerita novel. Kalau x silap Ayu jugak, Mockingjay nanti akan ada 2 parts. Macam twilight plak ada part 1 part 2. (Twilight pun Ayu x layan. Kekeke) Ayu google2, Mockingjay part 1 nanti will be release next year, 2014 and final part will be in 2015. Google ni buat spoil sikit la sebab tangan Ayu gatal dok google2 then jumpa dah jawapan what will happen. Dapat la hint2 tu sikit2. Kalau x pasal pakcik Google pun, boleh baca novel dia kan? Ending dia x kan lari jauh punya. 

From left to right: Joanna, Peeta, Katniss and Finnick

Baju api2 ni still ada dalam movie ni. Me likey!

Personally for me, Ayu lagi suka Hunger Games 1 dari yang baru ni. Bukan Catching Fire ni x best, best cuma x puas. Ending sebegitu rupa oiii. Ayu x sabar nak tunggu yang download punya. Nak tengok skali lagi. X puas tengok skali. Siapa yang x tengok lagi, sila2 la ye. 


{From Ayu with ♥}

22 comments:

Chekgu Azrine said...

anak2 akk nengok wayang citer nih..
sesuai kebudak2 tgk??

Nor Ayuni Rosli said...

Azrine: Filem ni PG 13. Anak akak umur brape?

harzharun said...

ni ok je ni kan..tukar url tp x hilang pape kan..heee

Nor Ayuni Rosli said...

harzharun: Link2 hilang Harz. Jom exchange link harz?

Wawa Yusoff said...

Ok, jom exchange link! hehehe

patutlah dah lama x nampak kat newsfeed. rupenye tukar URL ek :)

Allene said...

hi ayu...

ni link lin
http://celebrationofloveaa.blogspot.com/

nnt kita update link awak ye.!

Nor Ayuni Rosli said...

Lin: Tq Lin. Done exchange link.

.:. Maa .:. said...

hai ayuni... tq sudi singgah blog saya ye... ok... jom exchange link... ;) http://syazmaa.blogspot.com

Nor Ayuni Rosli said...

Maa: Done linked you back. Tq dear

Harlaney mat ali said...

hi ayu,
thanks sebab singgah my blog..

ni my link: http://extraordinaryaffection.blogspot.com/

Nor Ayuni Rosli said...

Harlaney: Thanks juga sudi linked my blog. Done linked you back.

Elya Roza said...

baru tahu ayu dah tuka link blog..hehe

Nor Ayuni Rosli said...

Elya: Macam mane jumpa URL Ayu ni Elya? Jom exchange link?

ibu chiqamie said...

hii....kite dh follow kt cni :-) igt x ade jenguk blog kite psl graduation ank kt country club :-) hee

Nor Ayuni Rosli said...

ibu chiqamie: Done linked you back. Thank you ye.... =)

NoraKerel Aira said...

nora xsempat tgk citer ni kat wayang.. sedih :((

Nadiah said...

hai ayu...ini link saya http://sysygawk.blogspot.com

Nor Ayuni Rosli said...

Nadiah: Done linked you dear. Nanti linked me back ye? Thank you so much =)

Nor Ayuni Rosli said...

Nora: X pe. Tunggu yang download jela. Lagi best. Boleh ulang2 tengok

amal salleh said...

lm da xtgk movie wuwuwu

Balkidz Hunny said...

dah tukar link baru eh?
ok noted! dah tukar dah link!

Nor Ayuni Rosli said...

Mek Balkidz: Dah linked you back. Yeay!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...