Friday, May 22, 2015

Letter to Faris 3

Dear Faris,

Ceh! X payah dear2 sangatlah eh? Alhamdulillah you have turned 3 and most important is, you already a big brother now. Sorry because this letter came sangatlah lambat. Ibu sakit disaat-saat nak celebrate birthday Faris. Sampaikan ayah pun tanya x nak celebrate ke? But we did celebrate anyway. Twice lagi. 



Ibu suruh ayah beli kek and celebrate dengan nenek. But your ayah so sweet and generous. He bought 2 cakes so that both family can celebrate your birthday. Sama macam sebelum2 ni, we never did a big celebration for your birthday before. Insya-Allah tunggula rumah siap sepenuhnya, kita celebrate ok?

So, what's your achievement/perangai so far? Banyak tapi ibu taip mana2 yang ibu ingat jela ye?

  1. I really want to start potty train you before you turned 3 tapi x menjadi. Ok this one not really your achievement but I just wanted you to know. I hope you can start potty train soonest possible ok? Potty train post ada dekat sini
  2. Faris memang susah betul nak suruh makan especially kalau ada kawan bermain tu. Punya leka nak main sampai lapar pun x terasa. Karang tengah malam mulalah minta nak itu lah, nak ini lah. Time orang nak tidur, baru terasa lapar. 
  3. Your fav dish always telur. X kisah lah telur masak ape pun, janji telur. Nasi goreng pun ye jugak. Selalu minta nasi goreng telur. Benda lain x nak tapi kadang kalau ibu suap, ibu selitkan jugak ayam ke sayur ke. Makan juga cuma Faris x boleh nampak lauk lain selain telur. 
  4. Susah nak makan buah. Padahal kecik dulu suka. Kadang pergi supermarket ye2 cakap nak banana dengan ice cream. Balik rumah, buatkan banana spilt, dibuangnya banana, ambik ice cream je. Letak sikit je pun banana nya, x mau. Haiyoh! 
  5. You can answer simple questions like what is your name, how old are you, nama ayah siapa, nama ibu siapa etc. 
  6. You know the different between day and night. Kalau day tu, Faris selalu cakap, good morning sun. Then bila dah nak gelap time Maghrib tu, Faris akan cakap, 'sun x de dah. Sun nak bum (tidur). Star moon pulak'. 
  7. You can suap makanan sendiri cuma sepah sikit2 tu biasalah. Dah pandai ambik air kosong sendiri providing lampu dapur terbuka la. 
  8. Pandai tolong wan dekat dapur like tolong kasi botol air dekat atuk etc.
  9. Pandai pilih baju sendiri tapi masalahnya, setiap kali nak keluar jalan, asyik baju tu je lah yang dia nak pakai. X bosan ke nak oii?
  10. Nakal tu memang la. Itu memang x boleh dinafikan.  


Itu jela kot. Banyak boleh cerita tapi time menaip ni memang macam2 x boleh nak ingatkan? So, sampai sini saja lah. Hehe... Gambar bawah ni paling best. Tiru je ape ibu buat.












Your no 1 die hard fan
Ibu

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Nadya Zahid said...

i risau twins xpandai ckp..kalau tanye name n how old are you pon xpandai lagi...:(

Ayuni Hj Rosli said...

Nad: Relax Nad. Give them time. Try tanya nasihat Dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...