Wednesday, May 27, 2015

The Birthday Celebrations & Me'nate Steak Restaurant

Nak lum sum kan cerita tiga2 birthday sekali. Tapi ni rasa akan banyak cerita untuk 5rz punya birthday kot. 

Like I said earlier, Faris punya birthday celebrate gitu2 je. 5rz bought 2 cakes. First celebrate dekat rumah FIL. Second cake celebrate dekat rumah my parent. Kesian juga dekat Faris sebab x bawa jalan2 ke ape. Bukan ape. Ini sebab kesihatan Ayu x berapa mengizinkan. Dugaan kan?













My birthday pula, memang x celebrate sebab budget tight. Muahaha. Tapi department office Ayu adalah celebrate sikit2. Jadi lah kan?


Rindu officemate since now Ayu cuti berpantang 2 bulan



Then April, birthday 5rz pulak. Ayu memang dah plan nak belanja dia dekat Me'nate Steak Restaurant. Sebelum2 ni pun banyak kali 5rz ajak pergi sana nak try tapi Ayu selalu lengah2. So kebetulan birthday dia, belanja lah. Dah dia nak sangat kan? Itu pun dia x berapa ingat hari tu birthday dia. Haiyoh! For those yang tak tau, Me'nate ni kami dapat tau from fb. Alah cerita pasal makan sampai 10k kalau x silap. Padahal makan steak je pun. 

According to 5rz, owner Me'nate ni pernah belajar cara potong daging and masak daging dekat oversea. Dia pernah served to Queen Elizabeth lagi. Betul ke x, Ayu x tau mana 5rz dapat tau cerita tu.

We ordered beef and lamb. Don't worry masa korang nak pilih daging2 tu, dia dah siap potong portion by portion. Harga pun diaorang dah letakkan siap2. Korang tinggal nak pilih je ikut kemampuan masing2. Masa nak pilih daging tu, Ayu ternampak notice ada surprise kalau kita pergi time birthday kita. So, Ayu pun informed la pekerja tu. Masa tu 5rz x tau pape pun. Hehe.


Beef steak the wa'gyu paling sedap & paling mahal


Pilih daging. Situ dah siap2 harga dah

Beef

Lamb

Oh air dekat sini free flow.  Pilih je nak air ape. So far, memang sedap la masakan dia. Puas hati dengan harga yang dibayar. Bila dah sudah makan, sementara nak tunggu air habis, we got free dessert for the birthday boy. Dia orang siap nyanyikan lagu Happy Birthday lagi. 5rz x perasan pun sampailah waiter tu stop dekat meja kita orang. Terkejut dia. Lupa nak ambik video. Then I told him about what happened. Kira my surprise for him menjadi lah walaupun tak planning ape2 pun. 


Next time Ayu nak order ni skali. Serius sedap yum yum yummy!





Untuk siapa yang nak merasa steak dekat Me'nate, silalah pergi. Berbaloi. Memang sedap. Anyway, that's all about the birthday celebrations. 

ps:// Alhamdulillah today adik genap sebulan and esok bawa pergi KK untuk cucuk 1 month. Birth story coming up!  

{From Ayu with ♥}

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...