Monday, October 10, 2011

Raya 2011

Assalamualaikum.

Stop sat about wedding review. Nak cerita pasal Raya 2011 plak. Lambat benor. Dah habis Syawal pun. 

Alhamdulillah this year punya raya Ayu dapat beraya dengan kedua-dua belah family (family sendiri dan in laws) dalam hari yang sama. Malam raya stay dekat rumah in laws. Pagi raya after Subuh baru bertolak ke kampung belah ayah untuk beraya di sana. Sempat la 5rz sembahyang raya di Rembau. After that macam biasa la. Sesi bermaafan, hulur2 duit raya and diakhiri dengan sesi bergambar. Memang macam tula rutin setiap pagi raya sekiranya beraya di kampung ayah. This year around memang kami tak balik ke kampung belah mak. *sobs*sobs* 


Ni berlakon je ni. ^_^ Yang real punya berlaku dalam keta sebaik sampai di kampung selepas solat Hari Raya.

Re-cycled baju nikah as planned earlier =)


Tema mostly purple sebab re-cycle baju majlis Ayu hari tu cuma Ayu and 5rz je lain sebab re-cycle baju nikah



Yang ni tak cukup orang ni. My dad tak de sebab keletihan nak bum. Ni diambil time petang2 bukan pagi. Petang2 masa untuk berehat. Hehe =)

Malam raya pertama tu kami semua duk relax2 sambil tengok movie. Movie ape ntah tapi cite lawak sangat2. Seriously lawak! Seronok sebab ada screen besar (guna projector and shoot ke dinding). Puas la macam tengok wayang. =)

Then pagi raya ke dua, berjalan raya sementara tunggu nak balik ke KL petang tu. 


Rasa cam Ayu pakai bunga kat dua2 belah telinga plak kan? Sedangkan pakai bunga belah kiri je. Yang kanan tu bunga semula jadi dekat belakang. Huhu

Bam bam nye saya
On the way balik ke KL ingat tak jammed. Rupanya dekat Seremban jammed. Tapi alhamdulillah kami selamat sampai after Maghrib kalau tak silap. Malam raya ke dua tu juga la Ayu and 5rz balik ke rumah in laws sebab esok paginya (raya ke tiga) kami sekeluarga (family in laws) nak balik beraya ke Penang pulak. Kebetulan raya ke lima ada sedara 5rz kawin. 


Renee pernah post about this pelamin dalam BBF group hari tu. For me, I prefer pelamin nikah malam sebelumnya tu even tho pelamin ni pun cantik. Tema Autumn gitu


Raya ke lima plak, balik ke KL dan keesokkan harinya (Isnin) meneruskan hari seperti biasa. Like today la kan? Monday bluessssss.... Sabar jela. So, tu jela cerita raya Ayu tahun ni. Pengalaman pertama beraya bersama suami dan keluarga mertua. *hiks*hiks* 

{From Ayu with ♥}

3 comments:

Mia-Ina said...

sweet tgk ayu lps kahwin nie :-)

Liyana said...

best kan thn ni beraya dgn suami :)

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Mia : Hehe. Tq kak. Kak Mia slalu dtg jenguk blog Ayu.

Liyana : Hehe. Best sbb tak yah nak gayut lama2 dah. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...