Wednesday, January 30, 2013

Adventures Trip to Sarawak - Day 1

Assalamualaikum.

At the end of the day, you will know why did I named my Sarawak trip as an adventures one. Went to Sarawak for my lil brother's wedding. It was 5 days and 4 nights trip. I've been waiting for this trip since lama dah. Kebetulan a week before ke Sarawak tu, ada exam. Duduk dalam exam unit ni biasalah. Time exam je bz sangat2. The whole week balik kul  8 malam. Then weekends pun kena jaga exam. I don't have so much time to spent with Faris. So, trip hari tu dapat la melekat 24 jam ngan Faris. Me likey =)

Checking in

Our flight to Sibu was scheduled on 17 Jan 2013, Thursday after Zohor. Went there by Air Asia. Sampai LCCT terus check in and masuk dalam and tunggu flight. Ayu bawa stroller, so the stroller tu kami tinggal depan pintu flight sebelum masuk flight. Ada 2 option disini. You either can check in your stroller or boleh hand carry sampai ke pintu masuk flight. Ayu hand carry and its F.O.C. Yipee! Even tho you nak hand carry your stroller, please check in dulu the stroller so that nanti your stroller tu akan dilekatkan dengan pelekat.


Yang ada baby, masuk dulu ye. *hiks*

Ready to take off

Masa nak take off from the LCCT, I gave Faris milk. This one to reduce sakit telinga (tak tau nak panggil ape ntah)  Alhamdulillah Faris ok and dia tak merenggek ape bagai. Tapi Faris dok poo2 plak dalam flight. Right after isyarat tali pinggang dipadamkan, I went to toilet nak bersihkan Faris. Too late. Poo2 Faris terkena seluar jeans dia. Nasib ada spare baju. I always bring extra for Faris just in case. Caya lah Faris. Naik flight pakai 2 baju. Oh by the way, this is his first flight. 


Lepas dah puas poo2, melasak la dia. Tak boleh duk diam



Flight safely landed in Sibu airport at 17++ hours. Flight delay dari LCCT. No surprise kan? Hehehe :p By the way, KL ke Sibu tooks about 1 hour 40 mins. Kami naik van ramai2 ke Jerijeh (ntah betul ke tak ejaan tu) Kampung Jerijeh to be exact. 3 hours driving. No direct fligt to Jerijeh. Van kami tu la flight nya. *kui*kui*kui*

I was mistaken pregnant with this dress. 2 kali org LCCT tanya am I pregnant? Oh well. Blame it to the dress

At Sibu airport. Tengok posing Faris

Selamat sampai ke Kampung Jerijeh at 2030 hours. Terus kami di jamu makan malam. Makan ketam tau x? Ketam dipanggil buyau di sana. (Betul ke tak ejaan aku tu ye? Lantak situ) After kenyang, kami ke rumah tok penghulu. Home stay kami di rumah tok ketua. Hahaha :D Situ je ada kosong. Tok ketua ni dah lama menduda. So dia dok sorg. Anak2 dia ada je rumah kat2 situ tapi duduk asing2. Masing2 ada rumah sendiri. Gitu la.

Oh by the way, stroller tu di beri sebelum kami keluar dari imegresen. Senang untuk tolak Faris kehulur kehilir. 

Ok that's it for Day 1. Till then...

{From Ayu with ♥}

2 comments:

♥ ROS ♥ said...

jelesnya naik kapal terbang :P kikiki
selamat bercuti :)

~Ayu BnSyg~ said...

Ros : tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...