Wednesday, January 23, 2013

Al Rawsha Restaurant

Dah lama tahu pasal this restaurant. Baru sekali try dine in disini. Itu pun atas ajakan suami kawan. Remember my maid of honour time nikah, Niza? It was her birthday on 7 Jan. On that day, Azrul (Niza's husbby a.k.a my kursus friend) called me. Tak pernah2 si Azrul tu call aku tetiba dia call kan. Rupanya dia ajak nak surprise kan isteri kesayangan dia, Niza. Ajak g dinner kat Al Rawsha tapi masya-Allah apehal dinner korang lambat sangat oiiii? Pukul 10 malam kau suruh aku datang. Huhu. Tapi sebab nak jadikan surprise tu, we all pun turutkan aje. 



The entrace



Bentuk dia macam sebuah istana


Niza on the other hand, tak tahu menahu lansung pasal this surprise yang husband dia nak buat ni. Dia just tau yang dia akan ada birthday dinner jela dengan husband dia. 

Bila sampai dekat tempat kejadian, tak tahulah Niza terkejut ke tak dengan kehadran kami (me, 5rz and kawan2 Niza) Tapi rasa macam dia dah dapat agak kot? Babe,you memang dah tau eh yang kitaorg akan datang tu? Betul x, betul x? 


Faris yang tak boleh duduk diam

Tengok tu. Nak menyibuk jugak

Ha padan muka tangan dah kena 'kunci'

Azrul ordered nasi briani with ayam and another one with lamb. Ayu dapat rasa yang ayam je. Nak rasa yang kambing tak boleh sebab dah full. Juices dia best. Pekat likat, me likey. =) Persekitaran ok and interior design pun menarik dan cantik. Ada 2 tingkat tapi Ayu tak pergi naik atas and jenguk ape yang ada. Next time maybe. Also ada 2 sections. Ada section dalam air cond and ada yang guna kipas je. According to Niza, harga duk dalam air cond and luar air cond pun lain-lain. Kalau makan dalam air cond, mahal la sikit time nak bayarnye nanti. Oh lupa nak comment about food dia. Biasa2 je nasi briani dia. Ok la. Tak dela sedap sangat. X pela. Orang belanja, kita ikutkan aja. 


Presenting, the nasi briani ayam

Sambal belacan dia sedap while yang putih tu x tau. Hahaha 

I jealous betul gambar you dengan Faris ni sebab Faris pandang camera!
Dengan ibu dia, dia pandang ke lain plak

Ha pandang pun camera walupun muka monyok sebab ngantuk nak tido

Lepas habis makan, klua la plak surprise cake. Cake kat sana pun boleh tahan la sedap dia but I still prefer Secret Recipe or Chillis punya cake lagi. Kekeke. Will I recommend this restaurant? I better recommend Saba' Restaurant kot despite of nasi briani dekat Saba' lagi sedap dari Al Rawsha punya nasi briani. Just my 2 cent.


Over there. The cake was being prepared

Happy Birthday makcik!


 Sebelum balik, let's cam-whore banyak2.






{From Ayu with ♥}

2 comments:

:: Sarah Zainuddin :: said...

Dekat dgn rumah je, hari2 lalu balik keja tapi tak penah singgah pon. :)

~Ayu BnSyg~ said...

Sarah : Try la tapi biasa jela. Rasa juice dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...