Friday, January 4, 2013

Faris 8 Months Updates

First entry in 2013.
Bismillah.

He's 9 months now by the way. I always update lambat 1 month. Otherwise, tak boleh la nak include his achievement(s) at that particular month. Paham x paham x? Sudah!


  • Alhamdulillah still bf him walaupun terpaksa top up. Supply pun dah makin kurang but 5rz said kasi je selagi ada. Baiklah.
  • Tak suka tido kat cot la. Macam mane nak buat ntah. Bila alih kan dia kat cot, terus terjaga and nangis. Bila letak kat our bed, lena plak tido. Aiyo. Nandes ka! Most probably sebab dia dah biasa tido kat katil ayah ibu dia. For second baby nanti, insya-Allah nak train awal2. Please kongsi tips macam mane nak train baby 9 months untuk tido dalam cot. Ntah ape yang dia tak suka ngan cot dia ntah. Yang peliknya, time siang kalau tdo dalam cot, ok plak. Nak kate bilik gelap time malam tak juga. Ayu gantung lampu tido lagi sebelah cot dia.
Semua nak masuk mulut
  • On 15 December hari tu dia dah pandai clapping his hand. And now bila Ayu nyanyi lagi 'Tepuk Amai2', Faris automatically akan tepuk tangan. Aaaa cuteness! 
  • Skrg kalau nak pergi kerja, hantar kat umah in laws, terus nangis. Nak buat dia tak nangis, kena bukak Upin Ipin terus. Nanti dia akan leka. Hehehe
  • Hari tu Ayu ada cite yg Faris memang dah pandai hold his own bottle tapi malas kan? Now I found another way supaya dia dapat pegang botol sendiri. Lepas bancuh susu, mesti dia x sabar2 nak minum susu tu. So, Ayu akan dekat kan puting botol tu ke mulut dia tapi Ayu x kan masukkan ke dalam mulut dia. Nanti Faris automatically akan pegang botol tu and masukkan sendiri puting tu dalam mulut dia. 
Urmmm dap nye.....


  • Berdiri atas bantuan memang dah boleh sangat. Siap panjat sana sini. Terantuk dekat kerusi, meja and lantai, x payah cakap la. Tu la lasak sangat. Tapi kejap je nangisnya. Pastu sambung panjat balik. Hmmm...
Someone wants out. :p
Ni Ayu punya kerja. Lasak sangat ke sana ke sini. Masuk sini jap ye
  • Since dah boleh berdiri, jalan pegang2 from one point to another point pun memang dah boleh.
Well I guess that's it. 

Please ibu. Dont hug me. Ecewah!

Budak ni nak ikut ibu dia pergi toilet. Haish lah!

{From Ayu with ♥}

7 comments:

Pink Lavender said...

omelnyer faris..
makneng follow sini
jemput follow makneng...:)

Pink Lavender said...

omelnyer faris..
makneng follow sini
jemput follow makneng...:)

Puan Simply Syeeda said...

Hi faris!

aliaa said...

hye ayu.

nk tanya, cmne u introduce him fm eh? my son 6 mnths now pstu bm i plak x ckup utk dia. i need to tpup fm. tapi bila i bg je dia refuse fm. melalak nangis tak nak. org lain bg pn sama jgk.

pening dh. sbb bila mlm je byk kali dia jaga nk susu even dh start makan. can u share how u introduce faris fm? if u dont mind, can u email me bubblywoobly.at.gmail.com.

thanks ayu. really need help. x sanggup tgk anak kelaparan susu.

Anonymous said...

said plenty of people pay their personal loans punctually in addition to without having charges
A number one credit debt charity can expect the amount of folks looking at these individuals for benefit through payday cash loan loans to help two-fold this unique. bill charitable pronounces all over purchase all the cash advance, higher attention financial products this holiday season. Your nonprofit states 36 months before the sheer numbers of prospects using them ended up being insignificant.
pożyczki prywatne
kredyt pozabankowy online
chwilówki czechowice dziedzice
strona domowa
kredyty bez bik

http://kredyty-bez-bik.org.pl
http://pozyczki-prwatne.net.pl
http://pozyczkanadowod24.net.pl

~Ayu BnSyg~ said...

Faris : Thanks makneng

Aliaa : Already posted

Anonymous said...

buy ativan 1mg lorazepam too much - ativan dosage dental surgery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...