Friday, November 1, 2013

My Recepi: Pandan 3 Layer Tea


This one garisan layer dia betul2 cantik kan? *tiup kuku*

 3 layer tea ni Ayu belajar buat from my SIL dari Sarawak. 

Bahan2
  1. Ice 
  2. Pandan flavour or gula melaka flavour 
  3. Susu cair 
  4. Tea without sugar
Cara2
  1. Masukkan ketulan ice dalam cawan. Letak ice separuh dari gelas tu or at least suku dari gelas tu. 
  2. Tuang flavour dalam cawan sampai tahap air flavour tu separuh gelas. This will be your first layer. 
  3. Tuang susu cair plak agak2 la korang nak manis macam mane tapi jangan la sampai gelas tu penuh sebab korang nak tuang teh plak after that. Tuang susu cair ni slow2 supaya the second layer ni menjadi. 
  4. Then tuang tea without sugar dalam gelas tu tadi. This will be your third layer. Again tuang slow2 supaya your last layer menjadi.
Siap untuk dihidang. Ayu pun buat tak la everytime menjadi. Kadang2 x jadi jugak but bila dah slalu buat, pandai la tu. Practice makes perfect right?

Bila dikacau, jadi macam ni la minuman nya

One for ayah, one for ibu and one for Faris =)
Selamat mencuba. 

{From Ayu with ♥}

6 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Pergh!! cantik2.. rasa sayang plk nk minum.. hehe

Bukan Main Lagi Mak Shakira

EZAN IDMA said...

waaaaaaa firstime nampak ada recipe ni. nakkkkk buat nt

mrs kayrul said...

lama giler tak buat air nie...dulu pernah try sekali...sedapkan

~Ayu BnSyg~ said...

Nurshakira: Cantik dan sedap!

Ezan: Good luck

mrs kayrul: Memang sedap

Azim Aris said...

mnyelerakan
Tak Mungkin Benar

Azim Aris

Darah Mengaum

Nor Ayuni Rosli said...

Azim: Yummy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...