Monday, June 2, 2014

I am so Sorry Nuffnang...

Supposedly last Saturday Ayu join event with Nuffnang ke Melaka. Memang dah plan nak join. Klua rumah kul 7.15 pagi. Lambat sebab nak dapatkan internet connection waze ke meet up point. Plan asal nak klua kul 7 pagi. Then dalam kereta, Ayu bergelut pulak nak beli mobile data for 1 day. Celcom 1 hal lagi. Minta nak beli 1 hari, dia kasi yang 1 minggu. Nasib x tekan confirm. Rupa2 nya button dia terbalik. Contoh, kena tekan 3 untuk mobile Internet (MI) 1 week and tekan 5 untuk MI 1 day. Punyalah tekan 5, sampai ke sudah confirmation dia 1 week punya. Nasib aku bijak, tekan 3. Barulah dapat confirmation for MI 1 day. Celcom, please fix this. Hampir putus asa nak ambik MI. Nak ambik MI pun sebab nak cover event dengan Nuffnang je. 

Lepas tu guna waze untuk cari meet up point. I am not really suka dengan waze ni sebab selalu bawa kami ke wrong location. So, itulah yang terjadi last Saturday. Dalam Nuffnang punya email, dia dah siap mention, bus leaves at 8. Aku kul 7.50 pun masih tercari-cari mana kilang Mamee nya? Waze x habis2 cakap 'You have reach you destination' Kepala otak kau lah stupid waze! Then 5rz suruh cari option lain. Cari guna nama jalan instead of cari guna nama bangunan Mamee tu sendiri. Guna nama jalan barulah sampai. Tapi at that time, dah tepat kul 8 pagi. Intai juga kot2 bus x pergi lagi tapi x nampak. We assumed the bus dah bertolak. Ok fine. Aku pun dah tawar hati. Kalau sampai lambat pun, buat malu aku je sebab x on time.

Then we went to office 5rz dekat Shah Alam. Sambil tu I tried to cari contact person untuk informed that I am not joining the trip. Ni satu hal lagi. I blame to gmail plak sebab x dapat nak bukak email aku. Last2 I give up. Tunggu sampai office 5rz nanti, aku bukak email and cari contact person and say sorry sebab x dapat join the trip. Belum pun sampai office 5rz, I received a call from Nuffnang la I guess. The lady tanya dekat mana and so on. I told her the true story, sesat and it pass 8 already, I thought the bus dah pergi and so on. Then the lady tanya Ayu dekat mana? I said dekat Shah Alam. She willing to guide me through stupid waze but that time aku dah tawar hati. So I minta maaf sangat2 dekat dia sebab x dapat join and paling worst, x inform dia before they called me. I explained to her that I am trying to get the contact number but memang stupid gmail aku x leh nak bukak. 

Ayu jadi ralat sangat sebab x dapat join the event. Surely nama Ayu dah kena blacklist kan? Huwaaaa..... I am really sorry Nuffnang but whatever yang I tulis ni was the true story. Bukan direka-reka. If I knew the bus still wait until 9 am, I pergi je time I dah sampai kul 8 am. Tu I pelik sebab dalam email dia tulis, event from 9 am - 4 am tapi kena sampai 7.30 am and bus leaves at 8 am. Yes I know your strategy. To make everybody on time but hmmm.... nevermind. I just tengok live update from Nuffnang je. Memang best. X pelah x de rezeki nak join.  

Above all yang aku salahkah semua orang ni, aku pun salahkan diri sendiri. 

  1. Kalau aku siap print peta ke meet up point, sure x jadi macam ni. X de stupid waze pun insya-Allah boleh cari. 
  2. Kalau aku klua sharp 7 am that day, insya-Allah kalau sesat pun, still boleh sampai meet up point on time. 
  3. Kalau aku save contact person siap2 dalam phone, surely aku boleh jaga nama baik aku by informing them yang aku x dapat nak join the trip. 
Rasanya, itulah kesalahan terbesar untuk hari tu. Semuanya berpunca from me. Tapi Celcom, seriously, you need to check your menu button ye. I really hope Nuffnang dapat ajak aku lagi for any event. Insya-Allah kali ni aku akan lebih prepare. Lesson learned Ayu, lesson learned. 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Xdpt join jgk..sbb pyh ada ank kck..huhu..

Ayuni Hj Rosli said...

Azrine: Patutnya akak pun join ke kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...