Monday, July 7, 2014

Gayang Seafood Restaurant, Sabah

Ini entry makanan! Mueheheh. Sorry la nak post jugak time2 bulan Ramadhan ni. Terliur terliur....

On the way to KK from Kudat, kami singgah di Gayang Seafood Restaurant. Restaurant ni di recommend oleh orang2 di Kudat sendiri. Plus our staff, Sislady pun orang Sabah. So memang dia tau jalan nak bawa kami ke restaurant tersebut. I am not sure restaurant ni dekat mana but dah nak masuk KK. Or was it already in KK? Don't know.


Restaurant ni betul2 terletak atas satu kawasan yang sangat besar and Gayang is the only restaurant dekat kawasan tu. Parking and tempat makan semua besar. Basically the restaurant memang famous. According to Sis, there's another seafood restaurant near to Gayang. Restaurant tu lagi best. Atas air. Sis x bawa kami ke sana sebab dekat sana tempat dah la sangat limited. So Gayang jelah. Gayang pun dah sedap and sangat mengeyangkan. 

Nak dapat tempat memang agak susah since terlalu ramai orang dekat sana. After tunggu like 15 minutes, barulah dapat tempat.

Parking punya besar pun still x cukup.


Persekitaran restaurant
Dekat sini kalau nak buat wedding pun boleh. Diaorang akan tutup for public kalau ada wedding held in here. Harga makanan pun ada tertera dekat depan kaunter. Menu pun. 


Pilih lai lai lai



Kena order dekat depan kaunter. Then korang boleh pilih ikan ape korang nak, size ape etc. We ordered 4 lauk. kami ber empat je pun so oklah. Karang membazir pulak.

Ini meja lauk yang dah disiapkan. Kami tanya ini ape? Ini ape then make the decision from here
Class kan pakai like a walkie talkie nak tanya ikan ni ada ke x?
Mix vege
Malas rotate. Sila pusing kepala. Corn soup.



Siakap 3 rasa. Sedap!!!

I save the best for last. Ini paling sedap. The kuah was sooooo delicious. Order butter prawn basah instead of kering. Seriously sangat sangat sangat sedap.

Total damage was RM200+ Sangat murah la dengan makanan yang sedap macam tu. I am strongly recommend to those yang dekat area KK tu, singgahlah dekat Gayang ni. Jangan lupa to order butter prawn yang basah. 

Lepas makan, kami check in and bergurau senda. Boleh main hantu takut2? Tapi memang seronok. Kami stay dekat Ming Garden Hotel. Recommended sebab memang sangat selesa. 

Entry makanan bulan2 Ramadhan ni memang menyiurkan. Hehehehe

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Dulu Gadis, Kini Mama said...

puasa-puasa ni, kecur air liur wehh! hehe ayu nihhhhh!

Ayuni Hj Rosli said...

Hehehehe. Saje je. Sabar2.

narz naz said...

Wah... bleh la i pg... u msih kt KK ke? i ada kt le meridien ni... Gayang ni kat sepanggar... memg dh kt KK =)

Ayuni Hj Rosli said...

Narz: Idok le di KK now. Lama dah balik. Sedap kan makan kat situ? Hmmmm terliurrrrr. Eh by the way, lama x singgah blog Narz. Hye Narz

LisaLisut said...

hello.
terliur tgk butter prawn basah tu. never been to sabah and will be going on January nx year.looking fwd to eat lots of seafood. huhu. thanks for the info.

Ayuni Hj Rosli said...

Lisa: Enjoy the trip Lisa. Jgn mkn benda lain. Just order seafooooood

Chekgu Azrine said...

Ramai yg reviewed tmpt ni makanan mmg sedap..kalau g sabah blhla pegi

Ayuni Hj Rosli said...

Memang tempat ni famous I guess.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...