Wednesday, July 2, 2014

The Tip of Borneo

Ok marilah sambung entry basi ini.

Went there after habis exam around 5.30 pm. I drive first sebab the agreement was, I drive siang and kak Yanti drive malam. From our hotel, it took 45 minutes to an hour driving, providing that you all x sesat la. But worry not since the sign board to the place ada. Just follow the sign board. Selagi x jumpa sign board, korang terus jela. Better pergi before malam since nak tengok sunset. 


Korang akan melalui satu pantai (x tau ape nama pantai tu) Scenery memang sangat cantik.



Then kena parking and jalan agak jauh untuk sampai ke tip of Borneo tu. Time kami pergi memang agak panas. Berpeluh ketiak. Euwwww. 


Jauh nak berjalan ni. Mayb sebab panas, so rasa jauh la.
Sambil tu makan ice cream. Opps sorry puasa. Hehe.

Almost there


Sebelum sampai ke tip of Borneo (time korang tengah berjalan nak ke sana tu) korang akan nampak satu rumah api. Seriously x tau pun ape sejarah rumah api tersebut, tapi ape yang menarik tentang rumah api tu adalah terdapat macam satu pantai dekat tengah2 laut yang dalam tu. 

Nah baca sendiri

Nampak x tu pasir putih2 tu? Haaa amazing!
 
View bila sampai di tip of Borneo adalah biasa je. Kau tengok air, awan dengan batu jela. But when the sun starting to move down slowly (matahari nak turun or in English we called it sunset) memang korang rasa cantik sangat view tu.



Yeah itulah dia the tip of Borneo












Lepas je sunset, team dari Kota Marudu plak sampai. Dia lewat sebab jauh kan? (Kak Rosnah & Sislady. FYI, Sis org Sabah so dia tau selok belok jalan di sana) Seronok jumpa orang office dekat situ. Tetiba sangat. Padahal boleh je jumpa dekat office kan? Team Kota Marudu nak bawa kami ke Pitas untuk tengok satu lagi telinga Sabah. Faham x maksud ku ini?

Tapi bila fikir pro and con, kami x pergi. So, kami gerak ke destinasi masing2. We had dinner at Esplaned again and balik hotel to packed. Cerita pasal Esplaned boleh clik sini. Esok (Ahad) was our last day in Kudat and right after habis exam, kami terus gerak ke KK. Ok next cerita KK pulak. 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Kausar Amin said...

subhanallah cantiknya!! lucky u!

Ayuni Hj Rosli said...

Kausar: Insya-Allah kalau ada rezeki nak ke sana lagi. Sabah sangat heaven dengan seafood dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...