Wednesday, December 3, 2014

My Second Pregnancy, Alhamdulillah

Alhamdulillah we are now expecting again. Now dah nak masuk 5 months pun. So, itu salah satu sebab utama I malas nak update blog. X de mood. 

Actually getting pregnant is one of my wish list in 2014. Another wish list for 2014 was also to deliver the second baby in 2014 but unfortunately, rezeki ke arah itu insya-Allah akan dapat in 2015. Memang dah plan, trip ke Korea lepas adalah last trip untuk Faris dapat free seat (since he's not 2 years old yet masa tu) and after Korea, we both trying to conceive, tapi macam Ayu cakap la, rezeki tu Allah kasi lambat sikit. Almost 6 months jugak la mencuba untuk dapatkan yang ke dua ni. Alhamdulillah Allah makbulkan juga doa kami walaupun lambat sikit.

Masa time mencuba tu agak kecewa jugalah bila every month check UPT tapi result -ve je. Memang every month beli UPT kit tu and memang selalu test walaupun period belum lambat lagi. Dalam rasa kecewa tu I fikir juga perasaan isteri yang dah bertahun kahwin tapi belum sampai rezeki dikurniakan anak. Tentu lagi sedih kan? Masa tu pujuk diri sendiri cakap 'sekurang-kurangnya, aku ada Faris' Eh tapi isteri yang belum dapat anak, harap x tersinggung dengan kata-kata Ayu ye? Ayat tu Ayu cakap untuk puaskan hati Ayu je. Nothing more. 

Result +ve ni dapat tau akhir bulan August yang lepas. Itu pun I test sebelum my late period. X sabar punya pasal. Alhamdulillah +ve. Lepas tu sebab x puas hati, beli satu lagi yang boleh detect berapa minggu yang brand Clear Blue plak. Result pun sama +ve. 2-3 minggu pregnant dia tulis situ tapi kalau ikut pengiraan Dr, time tu, I dah 4-5 minggu. So terus la buat surprise ke 5rz. Mula2 tunjuk yang kit biasa dulu. 5rz memang dah boleh agak +ve sebab katanya, kalau -ve, I will not show the kit to him. Hmmm make sense.





So far mual still ada tapi alhamdulillah mual kali ni x berapa teruk compare kan masa pregnantkan Faris dulu. Entahlah. Kadang rasa teruk jugak. Kadang rasa time Faris lagi teruk. Entah. So far, craving pun boleh tahan. Itu nak makan, ini nak makan. Pastu main bedal je makan ater tau pregnant ni. Dah x payah fikirkan nak diet2 bagai. Tapi 5rz ada juga pesan suruh control. Baiklah.

So I think that's all la for my 2nd pregnancy for now. Till then.  
   
{From Ayu with ♥}

4 comments:

IeRA said...

Salam singgah..

Tahniah...

Jemput follow ye
http://teratakcassia.blogspot.com/

Chekgu Azrine said...

Tahniah sis

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Ayuni Hj Rosli said...

Thanks all

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...