Monday, December 15, 2014

One of the Great Weekend & Movie Review: Big Hero 6

I had a really great weekend baru2 ni so I just have to blog about it! Bukanlah selama ni x great pun but I don't know. Last weekend I rasa happy sangat2! I feel like I am so well organized. So, that's makes me really happy. 

Saturday start with lazy, lazy, lazy day then 11 am baru hengeh2 nak mandi. Normally kalau Sabtu pun I bangun pagi sebab 5rz kadang2 kerja and kalau dia x kerja pun, I had 2 bakul of laundry to be settle.  Tapi Sabtu hari tu bangun mandi, masuk baju dalam washing machine, then make breakfast on bed for 5rz & Faris. Alah simple je pun. Lagipun almost lunch time. Then I prepared barang basah nak masak lunch plak. Barang basah normally memang I beli dekat pasar malam hari Jumaat tu je. So selalunya hari Jumaat dah start fikir2 apa nak masak so on. Right after I habis masak, laundry pun siap. So jemur terus. Kebetulan hari tengah panas memancar. I like my laundry to be settled within 1 day. Maksudnya pagi basuh, petang tu terus kering, so that malam tu I can iron & lipat everything. Settled lunch, we all lepak2 tengok tv je. Tapi since x de movie yang best, 5rz layan hindustan, I dgn Faris sambung tdo kroh kroh kroh. 

Petang dalam pukul 5, I terbangun. Kebetulan dekat luar nak hujan. So cepat2 angkat ampaian. Alhamdulillah mostly baju kering kecuali 3 4 baju je. Itu pun sikit je lembab nya. So sidai dekat dalam rumah. Then hujan. Tapi I suka sebab banyak baju dah kering. Selalu memang kena sambung jemur on Sunday plak. Tu I x suka sebab banyak men-delay kerja2 yang lain. 

Then before Maghrib, tambah lauk sikit untuk dinner. Pun simple saja. Settled everything, layan movie sampai I rasa bosan, then I ironed attire work plak. Selalunya memang akan settled kan 5rz punya dulu pun. So malam Sabtu tu sempat settled kan 5rz punya baju je. I dah penat.

Sunday pun lazy2 day jugak. Bangun awal sikit sebab nak tengok Izzati dekat tv. Hehehe. 


Then make breakfast on bed jugak tapi terlambat hantar sebab by the time nak bawak naik je 5rz dengan Faris dah turun bawah. Breakfast depan tv jela. Then suggest nak tgk Big Hero 6. Saja nak kasi Faris tengok movie tu. Booked online. Sementara tunggu nak keluar, I settled kan iron my work attire plak. Lepas Zuhur kami keluar. X lunch pun sebab dah late breakfast, so still kenyang. 

Sampai Wangsa Walk, kasi Faris main2 dalam arcade kejap then masuk tengok movie. This was the second time Faris betul2 behave dalam wayang. First movie hari tu time cerita Spiderman and now Big Hero 6 pun dia duduk diam je. I dengan 5rz syoklah tengok movie tenang je. Kalau dia behave macam tu, every movie pun kami boleh bawak Faris oiii. The movie was great. X menyesal tengok. Kami tengok pun enjoy je. Korang x tengok lagi, try la tengok. Ada lagi sekarang ni cuma x banyak la. 

Budak ni kalau x tegur memang akan makan guna tangan kiri. Kena selalu tegur dia. He's a left handed.

Selesai movie, bergambar dengan robot Baymax tu. 



Mata merah sebab guna flash. Aishhh.

Plak tu dengan semua cerita cartoon dekat situ dia nak bergambar skali.






Lepas tu nak pulak patung Baymax. Singgah la ke JJ membeli. Wangsa Walk ada je tapi 5rz nak beli dekat JJ. Biarkan. Malam tu dinner dekat warung kawan je. Teringin char kuew teow dia. Lagi plak dah lama x jumpa dia. Then 9 malam sampai rumah. Mandi everything, Faris terus tdo. Dah satu hari suntuk dia x tdo. Sian. Kepenatan dia. Then I pun continued lipat baju sambil layan Mission Impossible 2. Sedap pulak cerita tu. I layan sorang2. 5rz layan sport dekat atas. Masuk2 bilik je tengok dua2 hero tu dah nyenyak tdo. Ahhh blessed sangat weekend lepas.

I hope every weekend pun dapat heaven macam ni, amin. So how's your weekend everyone?
  
{From Ayu with ♥}

1 comment:

AS said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is not a spam yah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...