Friday, January 2, 2015

Movie Review - The Seventh Son

Assalamualaikum.

First entry in 2015. Started with bangun lambat. Make breakfast on bed. Simple je. Please. I jenis malas so nugget sudah. Then sempat cuci sental toilet & tukar bed sheet. Booked movie tickets for The Seventh Son at the new mall, Quill City Mall. Saja nak try masuk mall baru plus saja nak bawa Faris jalan2 naik train. Dia kan suka naik train. 

About the movie, personally I x beria pun nak tengok. 5rz yang beria. So ikut jela dia. For me ok la. Best jugak but not my kind of movie. I prefer the Hunger Games. Tapi ok je untuk sesiapa yang belum tengok kalau korang nak tengok. Sila2.

Bila dah masuk mall baru, cinema pun sure baru kan? Best sebab besar tapi seat dia ya Allah kenapa sandar ke belakang sangat? Bukan x selesa tapi terlalu kebelakang. Nak suruh tidur ke tengok movie ni? Leg space ok sangat luas! Basically everything else best cuma seat kureng. Terlalu selesa untuk tengok movie. Boleh ke describe macam tu? 

Ada 2 tingkat. Tingkat atas semua cinema.


Tingkat bawah ni luas tapi apa kata provide kerusi kasi orang2 duduk?

Then masuk Aeon JJ tu saja nak tengok apa yang ada. In terms of barang mainan, lagi macam2 ada dekat situ. Seronok la tengok macam2 ada dekat situ. Nasib Faris tengoh tidur. Otherwise memang dia akan pow macam2. Tapi barang cosmetic x banyak choice. I was searching for this one brand tapi x de. Well never mind.  



Then last before balik, went to H&M and bought 2 pajamas for Faris.  Oh since kami naik train, I seriously rasa kita sepatutnya more concern about OKU/baby friendly punya facilities. Like LRT Putra memang oklah dia punya lift sentiasa ada. But Monorail especially? Mana lift kau wei???? So orang yang guna kerusi roda, parents yang bawa stroller terpaksa susah payah angkut stroller masing2. Dulu ye2 I cakap Korea punya train x best sebab x baby friendly tapi rupanya Malaysia pun sama je. I am talking about Monorail ye sebab LRT Putra memang ok je. Well tiap2 hari balik kerja naik LRT sure I tau.

Till then.    

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Razfira said...

wahh kerusi dia boleh adjust x? ke mmg kebelakang je? hehe

Ayuni Hj Rosli said...

Razfira: Kerusi x boleh adjust. Memang kebelakang je macam tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...