Friday, November 11, 2011

Wedding Review (DIY Walkway)

Still remembered conflict between one of my vendor and me? [post] Ayu dah down sangat2 pasal kes tu. Ramai je yang kesian dengan Ayu. Ada yang beri positive comments. Thank you very much. Masa tu dalam fikiran Ayu dah fikir, tak pelah takde walkway pun. Lantak jela. Ayu dah berkira-kira nak DIY walkway menggunakan tisu ikea tu dengan doily, but at the same time Ayu fikir, cukup ke masa Ayu nak buat walkway sepanjang-panjang tu? Bila cerita masalah dengan Niza, Niza willing to help. Tapi dalam hati Ayu ni rasa macam kesian pulak nak susahkan orang lain. Until I saw this comment. Comment Anon tu memberi peransang untuk Ayu.


Whoever you are Anon, thank you very much!

Betul ape yang dikatakan oleh Anon tu. At least benda tu jadi before the event. So, I still boleh cari other alternatif. Sempat tak sempat, cukup masa atau tidak, cuba dulu. Just imagine kalau mala petaka tu datang on the day itself? Sure Ayu menangis dekat2 situ jugak kan? Thanks Anon sebab naikkan semangat Ayu balik. With the help of my friends and cousin, sister semua la, terciptala DIY walkway Ayu. Alhamdulillah. 

Right after nikah hari tu, terus tukar baju and get ready pergi dewan untuk pasang siap2 DIY walkway tu. Kesian kat Ayu kan? Yela dah tak ada budget nak sewa walkway, terpaksa guna cara macam ni. Selesai pasang DIY walkway ni time Maghrib. Then balik rumah. 


Ni dua orang kuat yang tolong Ayu wat my DIY walkaway since the beginning, my SIL and Niza 
The next bride to be in December. Sapa lagi kan kalau bukan yang pakai jeans tu
Close Up
After done =)

Nak tengok hasilnya bersama red carpet? *jeng3x* (Macam cantik gile pulak)

Better la than nothing kan?

Tapi bila dah terlalu banyak tetamu yang datang, my DIY walkway tu terus jadi macam ni ha.




Yela walkway dah dekat kaki. Kecik pulak tu. Nak buat macam mane kan? Sedih time Ayu berarak tengok walkway dah jadi macam tu. Tapi Ayu suka the outcome. Still nice kan? Selesai majlis, satu lagi masalah yang timbul. Double sided tape yang kami lekat dekat lantai tak mau tercabut. Sudahnya, kami terpaksa sental dengan berus baju. Family Ayu bersusah payah sental2 lantai dewan tu. Terharu. 




The bride pun turut serta. Huhu

ps:// Nanti Ayu cite lagi pasal vendor tu. Ada je lagi benda yang Ayu still tak puas hati dengan dia. Sudah! Later.

{From Ayu with ♥}

8 comments:

Khalisa Ridzuan said...

i walkway pun takde T_T
both side pulak tu.hmm maybe i tak details sgt abt wedding stuffs.bila baca br perasan eh aku takde walkway hahaha .chill ayu.dewan tu cantik n ade carpet merah pn dh lawa.i lg la carpet merah pun takde.oh my god.mls nk igt.hahahaha

K.I.N.A said...

kina pun xd walkaway sebab nampak crowded dgn dewan kina yg kecik..tp what i wanna say, good job ayu! comel & creative!walaupun saat2 akhir..:)

senorita25 said...

Aww~~ The 2 last pics wat I sedih je :) What matters is your family help u all out and you just be happy okay :)That's what important at the end of the day.

Syima Syaz said...

alamak! i interframe lah kat comment tu...hehehe..

ayu, dewan ayu cantik sgt! masa datang sana, sgt berharap dpt dewan mcm tu tapi..hmm tak dapat..

takpe lah ayu...yg ayu buat tu 100x ganda cantik n rare! suka sgt

~Ayu BnSyg~ said...

Lisa : X payah hengat pape yang penting you dah ada suami pun. *hiks*hiks*

Kina : Thanks yang =)

Senorita : Yup. Family banyak sangat membantu.

Syima : Thanks Syima sudi datang and siap ada gift lagi. Ayu je yang tak berkesempatan datang wed Syima

mia-ina said...

ayu mmg tabah org nya...demi persiapan kahwin...xpe ayu,ayu dh buat yg terbaik utk tu kan..jd pengajaran wat semua org ttg vendor ni..

ps:mia dh private my new maya mia blog....emel me ye ayu for invited readers.

miafazlina@gmail.com

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Mia : Dah email akak utk follow blog private akak =)

Anonymous said...

Hеу, I thinκ your webѕite might bе haνіng
broωseг сompatіbility issues.
When I look at your blog sіte in Сhrome, it looks fine but whеn opening in Internet Exploreг,
it has ѕome oѵerlapping. I just wanted to giѵe you a
quiсκ heads up! Other thеn that, tеrгіfic blog!


Also visit my sіte; father's day gift ideas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...