Tuesday, November 29, 2011

Baby Expo

This is a really late review. Haha :D


We've been waiting for this for long time. I know about this expo pun from 5rz. Peka pulak dia dengan benda2 macam ni. Heee.

Ok before that, from what I known dari previous [post], most of you ingat saya baru expecting kan? Hehehe. Actually sudah berbulan-bulan dah cuma tak pernah cerita di blog. Siapa yang tahu tu, tahula. Jadi, mari teka berapa bulan dah saya?


Singgah Secret Recipe sebab teringin milk shake 

Back to the story, we went to baby expo on Friday. Memang dah ambik cuti siap2 sebab kebetulan nak ke PTPTN settle kan ujrah. The main reason ambik cuti adalah sebab Ayu ada appoinment doktor tapi last min doktor ada hal lain. So, postponed. Alang2 dah cuti, ke baby expo la kita. Ya Allah satu hari suntuk dekat expo. 3 kali trip di sana tapi the first trip dalam more than 5 kali keluar masuk hall itu ini (Faham ke ape maksud den?)

Before that memang dah sediakan baby list. So senangla nak beli apa. But of coz la tak semua benda kami dapat grab. But we manage to grab a few. This is by far the first purchase for our little sweet pea. Teruja memang la teruja!


Tangan kiri tu my baby list. Teruja tengok belon atas tu. Kalau jatuh atas Ayu kan best!

Also, kami dapat attend breathing class secara percuma time expo hari tu. Tak tahu menahu pun pasal class ni tapi ada orang datang approach. So we both decided masuk jela class tu. The main point of the class was to relax all the time. You know like breath in breath out bagai tu. Plus diaorang ada ajar cara senaman nak breath in out secara betul. Also about the false alarm time nak deliver. About this false alarm ni lain entry insya-Allah Ayu cerita. At the end of the session, ada quiz and siapa jawab betul akan dapat baby's blanket. Warna pink lagi. I did manage to answer 1 question tapi sebab Ayu tak angkat tangan, so tak dapat la blanket tu. Kalau tak, sure dah dapat 1 blanket free.


This are all the total damage from the expo + Jusco Mid. Mind the wayar serabut bagai2 tu


Tapi first2 barang baby yang kami terima as a gift (from SIL) adalah the baby cot. Not a new one but still useable. Yang penting alhamdulillah dapat save tak payah susah2 beli baby cot.


Ok bedding set for baby dah beli. By looking at the colour, can you guess whether I'm carrying a mini me or a mini 5rz?


Cepat2. Soalan minggu ni adalah (tetiba ada quiz mingguan pulak)

  1. Berapa bulan dah saya pregnant? Clue, sila tengok ticker di blog (kalau dapat cari)
  2. Is it a boy or a girl? Clue, twice mention in my twitter.

{From Ayu with ♥}

16 comments:

Wawa Yusoff said...

wawa terlepas baby expo kat midvalley tu... huwaaaa... :'(


jeles betul tgk ramai yg update blog pegi shopping barang baby...

Natasha Farina Arifin said...

mommy seriously u look great in that outfit...phewwiit!

Fariza said...

comel :) x sabar nk ada baby. hehehehe

LisaLisut said...

i rs dh 5bulan. andddd its mini fairuz? wink wink.nk hadiah.cewah bajet betull jawapan i haha

Pn.bayu said...

hehehehe... naper tak jumpa ek..akak gi 2 hari..hahahah sebb ada benda tak sempat beli on first day.. sbb purse tetinggal dlm kete..tak pasal2..kena gi next day tu...bestkan g expo....

BLuRpL3 said...

tahniah mommy-to-be..comel, jg kesihatan baik2 :-)

do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

TwiggyLiyana said...

first pregnancies memang best kan? :) the excitement, the nervous jitters.. semua lah best :)

i blogged much about my first pregnancy too :)

congratulations, may Allah ease your pregnancy journey!

~Ayu BnSyg~ said...

Wawa : Awat terlepas? Tggu yg up coming ni Feb dekat KLCC. Ayu pun insya-Allah nak g nanti. Wee~~

Natasha : Really? Thanks by the way.

Fariza : Tq. Insya-Allah ada rezeki tu nanti

Lisa : *wink*wink jugak la

Kak Min : X de jodoh jumpa akak kot? Memang sgt best shopping barang baby! :D

Blurpl3 : Will do. Done exchange link with you. Keep in touch.

Liyana : Yup, so true =)

bruce lee said...

heee.. comelny perut! ;) hope ur bby safely arrived b4 our big day :) semoga semuanya selamat, amin~

CikAnishLelabu said...

bahagianya tgk akak.. tringin nak bahagia mcm ni jgk..:))

~Ayu BnSyg~ said...

Wawa : Tq Wawa. Bila tarikh keramat itu? *jeng3x*

CikAnish : Alhamdulillah. Insya-Allah kebahagiaan awak akan tiba nanti. Amin...

!k@ said...

bestkan shopping barang baby..
dear..ika dah linked u kat blog.. :)

~Ayu BnSyg~ said...

!k@ : Yup memang best :D Yang please provide your link boleh? Maaf saya lupa :(

!k@ said...

ok..

http://redaqualily.blogspot.com/

~Ayu BnSyg~ said...

!k@ : Done dear. Thanks =)

Anonymous said...

Have уou ever thοught about including a little bіt more than
just your aгticles? I mean, what you say
is valuable and еveгything. But imaginе if you аdded some great graphics or video clips to gіve youг posts more,
"pop"! Your content is excellent but with imageѕ anԁ vidеos, this site coulԁ
certainly be one of the greatest іn itѕ
field. Wоndеrful blоg!

Herе is my webρаge stay with me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...