Tuesday, November 8, 2011

Wedding Review (My Maid of Honor aka MOH)

I have 2 different MOH. One for my nikah and another one for my reception. Both were doing a great job I would say. For nikah, I choose Niza sebab memang awal2 dulu dah plan, I want Lina to be my MOH for my reception. Tapi, nikah ke reception ke, both buat kerja when necessarily. Like for example, even tho time nikah, Niza yang jadi my MOH, tapi at the same time Lina pun took part jadi my second MOH like tenangkan hati Ayu, betulkan make up Ayu, etc and vice versa. Senang deal with both of them sebab diaorang memang dah paham perangai cerewet Ayu, apa yang Ayu nak semua. Niza was my school mate since I was 14 while Lina will always be my nyah. Been knowing her since Diploma and also my ex room mate.

From left to right: Lina, me and Niza

Lina altering my shawl

And also my make up even tho Niza yang jadi MOH time nikah



Niza helping me with the shoes on my reception

Must be something funny that Lina and I we talked about 

Lina and Fauzi

Fauzi adalah adik 5rz. Dia jadi pengapit untuk 5rz. Niza and Lina memang dah biasa jadi MOH for others but Fauzi, I think this was his first time. Nampak blur but everything ok. Takdela dia tinggalkan abang dia sorang2. I still remembered 5rz said this to Fauzi

"Pojie, apa2 yang menghalang abang, hang kena clear kan bagi senang abang nak jalan" 

When I heard 5rz cakap macam tu, gelak je Ayu. Masa acara merenjis pun 5rz and I dok bagitau kat Fauzi suruh wat ape and all. Hehe rasa kelakar plak. 

Tapi, syukurla semua pun dah selesai alhamdulillah. =)

{From Ayu with ♥}

6 comments:

erin moshimoshi said...

untungnye ade bridemaid mcm tu la kan2 .. semua dye leh bantu

LisaLisut said...

lina tu manisssssssss :)
oh i takde kawan rapat.masa kecik je ade.dh besar xde sgt.if ade pn semua nk jd tetamu n ade hal masing2.so terpaksa la cr sedara mara je.hoho.ok la dr takde lgsg kan haha

Mia-Ina said...

manisnya sungguh tgk lina....sweet..best tgk gmbr kawin ayu

~Ayu BnSyg~ said...

Erin : Yup lucky me, alhamdulillah.

Lisa : Iye dia memang manis. Jadila dari tak de lansung orang nak serve kte time hari bersejarah kte kan?

Kak Mia : Thanks kak. Lina memang manis macam Ayu. Hahaha tetiba :p

iedayah said...

bju nikah kte sm cume lain wrne..huhuhu...kak niza senior sy gk..hehehe

~Ayu BnSyg~ said...

Dayah : I know right? Ramai je yang sama patern.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...