Friday, November 4, 2011

Wedding Review (Majlis Reception)

Sekitar majlis reception, tak ada apa yang lain dari yang lain. Semuanya biasa2 saja. Kami sampai dewan 15 min awal which is something that we all suka sebab most of other weddings, pengantin selalu datang lambat sebab jam la etc. So, within 15 mins tu, dapatla kami relax2 kejap sementara tunggu masa nak berarak. 

The feeling masa tu memang berdebar la sebab tak tau nak jalan perlahan/laju mana bagai but alhamdulillah all went well. Selesai berarak, naik pentas dan majlis dimulai dengan bacaan doa. Selesai bacaan doa, MC (who also my aunt) bacalah sejarah perkenalan kami yang baru Ayu draft on that morning juga. Ha terror tak semua buat last minute? Hue hue hue. :p 




After that, terus kami mam beradab. Serius Ayu tak boleh nak mam dengan selesa sebab ramai nak ambik gambar (ceh perasan diva plak) Tak kenyang pun mam beradab tu walaupun lauk pauk yang ada depan mata sangat la menyelerakan. That morning, I only had 2 spoons of nasi lemak. Itu pun disuap oleh my friend, Niza time Ayu tengah di make up kan. Then, mam beradab tu pun bukannya Ayu habis. 


Sementara nak tunggu nasi dan lauk dihidangkan. I know, I nampak pondan due to the make up. Huwaaaa =(



Lepas mam beradab, acara potong pulut kuning. Memang Ayu request for pulut kuning instead of kek. After the pulut kuning cutting tu, naik balik pelamin untuk acara merenjis. Tapi dalam acara merenjis ni, both our parents tak dapat nak merenjis sebab memang dah plan awal2 dulu, both parents tak akan tinggalkan main entrance untuk sambut tetamu dan ucapkan terima kasih untuk tetamu. So, kami pilih keluarga terdekat saja untuk merenjis.




Sementara menunggu acara merenjis


I know what we laughing at. My wan belah my dad membebel kot time ni

Selesai merenjis, we both turun untuk salam tetamu. Alhamdulillah ramai kawan2 Ayu and 5rz yang datang memeriahkan majlis. Suka sangat sebab dah lama tinggalkan zaman study, wedding la tempat nak jumpa2 balik. Tapi tula. Being a bride tak boleh lama2 nak gossip. Gossip sikit2 tu boleh la. Hehehe. 


Some of kawan course 5rz time Diploma & Degree 

Both of our friends time high school. Didn't I told you we both in the same class?

Same goes with this one. Kawan sekolah kami berdua
Alamak lupa la nak korek gambar kawan course Ayu. Sorry. =(
 
ps://Selamat Hari Raya Aidiladha semua.

{From Ayu with ♥}

13 comments:

Suria said...

nape ckp make up cam pondan pulak..? cantik laaaa..ikhlas ni ;)

bju ayu sgt cantik..teruje btol, hihi

lynda said...

cantik lah !

K.I.N.A said...

sama la kita..kawan2 sekolah memeriahkan pelamin..:)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

after all,despite of the bad makeup ur wedding still meriah kan..nsib baik enjoy je, xsedih2 sbb makeup hee :)


congrates ayu! wish u the everlasting happines aminn

LisaLisut said...

i pn tak suka tgu pengantin lmbt tp..mereka raja sehari mmg kene tgu la aslkan xlewat berjam2.haha.i konon dlm kad sanding 130 tp i cepatkan 1230.masa tu crowds tgh ramai so suasana jd syok la kan.haha.

i igt i akan jd buruk lantak tp takkk.i makan sesuap dua je -___- husben aku lgtak bole blah.mkn mcm lunch hari biasa.penat nk suruh behave.hahah.lepas tu perut i berbunyi kuat masa shoot outdoor.malu weyy kt husben lol

LisaLisut said...

eh slmt hari raya Ayuni :)

~Ayu BnSyg~ said...

Suria : Ntah la Ayu rasa Ayu nampak macam pondan! Thanks by the way.

Lynda : Thanks yang. Pendapat Ayu je.

Kina : Kan? Seronok sangat!

Rina : Thanks Rina. Yup after all, majlis alhamdulillah meriah =)

Lisa : Selamat Hari Raya Korban jua.

Ayun Ayunar said...

Cantik kak ayu... Alhamdulillah majlis smooth jer kann.. :)

~Ayu BnSyg~ said...

Ayun : Tq dear =) Harap majlis Ayun nnti pun lancar je insya-Allah, amin.

Epa Zarifa said...

baju cantik! sgt familiar, amik dgn sape ye?


oh, kite b2b gak, leh exchange blog?

http://epagroove.blogspot.com

~Ayu BnSyg~ said...

Epa : Thanks dear. Ayu ambik dengan Butik Alfinaz. Hehe familiar dengan sape eh agak2? Huhu

Sure. Jom exchange.

Thanks yang =)

hani said...

Ni dewan apa ye?

~Ayu BnSyg~ said...

Hani : Dewan Seroja dekat Kem Kementah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...