Monday, December 12, 2011

Review Ombak Rindu

Assalamualaikum.


Taken from google


Ombak rindu BEST! Haha tak menyempat kan? I never read the novel. Tetiba tau pasal this film dari abg Nara. And then ramai pulak yang duk cakap Ombak Rindu ni best la bagai2 kan? Ok terus teringin nak tengok. Ajak 5rz tapi boleh pulak dia tak mau until one day dia cakap

"Ombak Rindu sayang tu sold out eh?"

Ombak Rindu sayang tu... Ntah bila den buat filem tu ntah. Then I replied

"Tu la. Cite tu ramai kate best. Sampai sold out. Jomla jomla"

Tapi 5rz still tak mau tengok. Last2 tanpa dirancang, after work terus singgah Mid Valley. Tak kira! Ayu nak tengok gak. Nasib baik 5rz ikut je untuk tengok filem tu. Dan ternyata 5rz pun suka filem tu. Dia kate, apa yang membuatkan filem tu best sebab watak yang Maya Karin bawak tu sangat hidup and kalau watak Maya Karin tu digantikan dengan perempuan lain pun tak tentu boleh hidup watak Izzah tu. I think betul jugak tu. 

Personally Ayu memang suka sangat2 filem ni. I think sebab Ayu tak pernah baca novel dia so that's why buat Ayu suka dengan filem dia. Sebab Ayu compared filem Ombak Rindu dengan Lagenda Budak Setan. Bagi Ayu, filem Lagenda Budak Setan tak sehebat filem Ombak Rindu. Ni mungkin disebabkan I've read the novel and the novel itself was superb menyebabkan Ayu expect more untuk filem. But filem Ombak Rindu pulak was the other way around. Yela maybe sebab Ayu tak pernah baca novel Ombak Rindu and tetiba tengok filem dia. So, yeah, Ayu bagi 4.5 / 5 bintang untuk filem Ombak Rindu. 

Ayu ada tanya dengan kawan yang pernah baca novel Ombak Rindu and tengok filem tu sekali and some says filem Ombak Rindu tak berapa best and some says best. Here's my comment for the actress/actor

Maya Karin - Watak dia sangat hidup and I have to agreed with my hubby saying that no other actress can replace her plays as Izzah. And Maya Karin pakai tudung sangatlah ayu. *melt*

Aaron Aziz - Pun hidup jugak cuma dalam filem ni dia banyak mengeluarkan air mata. *Auwww* Adegan peluk2 pun sangat banyak. Ape perasaan wife dia agaknye eh? 1 scene peluk tu kena wat banyak2 kali kot. Oh my, kalau Ayu la kan, jealous gila kot. I guess wife dia pun dah biasa. Huhu

Lisa Suriani - I think dia tak berapa sesuai untuk watak Mila. And why is she looks so skinny minny? My fav quote in Ombak Rindu was from her line "Itu bukan redha namanya. Itu pasrah. Redha tu ikhlas. Pasrah tu menyerah" 

Bronte Palarae - Kesian watak dia ni. Lakonan dia pun hidup. 


So, siapa tak tengok lagi Ombak Rindu, pergilah tengok. Tak tau la kalau korang tak minat pulak kan filem ni but for me, Ombak Rindu best. Official lagu Ombak Rindu pun best! Me loike! Ada satu lagi lagu yang Hafiz AF nyanyi. Tajuk dia, Untuk Kamu. That one best jugak.




{From Ayu with ♥}

7 comments:

Liyana said...

baru tgk last fri. mmg best filem ni, dulu penah bace novel die, novel mmg boleh cerita in details but boleh dipuji la cite ni, terbaek!

watak maya mmg hidup n nmpk sgt innocent la dia, watak lisa mcm krg sesuai jgk, and aaron sgt ohsem! hehehe

Cik Kentang said...

Salam..kita baru 2 hari lepas tengok ombak rindu. Mula2 taknk tengok sebab takut fail macam lagenda budak setan yang tak berapa best. tapi sebab kita ni peminat novel ombak rindu maka pergilah juga tengok. Memang nangis habis!! akak kat sebelah siap passing tisu lagik!!tapi ada certain part yang tak berapa detail sangat maklumla novel yang berjela2 nak dipotong jadi filem 2 jam. Nak sangat tengok life Izzah masa Harris hantar dia sambung belajar kat U. keciwa sebab takder part tu tapi overall puas hati la jugak :-)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tak tgk lg T__T

Mommy_Cha said...

belom tengok..tgu kat astro first jelah kot hikhikhik

~Ayu BnSyg~ said...

Liyana : Ohsem ye? *hiks*hiks*

Cik Kentang : Izzah sambung belajar? Huwaaa den tak tahu menahu. Huhu.

Maera : Kalau ada masa g la tengok =)

Mommy_Cha : Rumah Ayu x de astro first. Nak tengok lagi ni tapi tunggu tayang dekat tv jela kot? Time raya ke kan? *hiks*hiks*

LisaLisut said...

i rs kita terbalik. i bc lagenda budak setan loooooooong time ago tp dh lupa terus jalan cerita.just igt skit je.so bila tgk LBS film nangis kaw2 dkt lengan tunang i dlu hahahaha

yg ombak rindu i baca novel khatam dgkt nk 10x.best,terbyg2 aaron = hariz.perfect. tapi tulah.agaknye hormon sedih melancholy i lps kawin kurg kot..tu yg xnangis lgsg tgk ombak rindu.just bergenang je.myb sb i dh baca spoiler review psl OR before g tgk.tu yg jd hmmmm cm xberapa best.haha.takpelah film tu dh dkt nk 10juta pun.

i rs lisa surihani tu ganti dgn fazura pn ok ;p

~Ayu BnSyg~ said...

Lisa : I pun x nangis. Just bergenang air mata je. But still I rasa OR sgt best. Me loike!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...