Friday, December 2, 2011

The Walking Dead

Siapa dekat sini peminat cerita2 zombie? Me! Me! Ayu penakut. Dulu everytime movie hantu keluar tayang dekat panggung, Ayu teringin nak tengok, tapi takut bila mengenangkan nak tido sorang nanti. Now, worry no more sebab dah ada 5rz dekat sebelah. Hee~~ Tapi, since dulu walaupun Ayu tido sorang, everytime ada movie zombie, Ayu mesti nak tengok. Kira takut2 Ayu ni, Ayu boleh la nak tengok cita zombie.

And then siapa sini peminat setia cerita 'The Walking Dead'? Me! Me! Now dah season 2 and tonight, the last episode of this season. *sobs*sobs* After this tak tahu nak tunggu bila for the next season. Anyway, episode malam ni Ayu dah tengok dah through internet. My my my. Best dia punya ending! I never expected it will be like that. Serius ending best!  Should I tell you? Should I? (Ceh! sekali korang tengok rasa biasa je kot?) Korang akan rasa ending tu best kalau korang memang layan cerita ni dari mula la ok?

The Walking Dead ni based on comic. Kalau korang baca comic dia and tengok muka dalam comic tu, serupa dengan watak2 yang dimainkan dalam tv. How weird is that?

Tengok watak kartun dekat belah kiri and watak real dekat belah kanan. Sama x? Besarkan gambar ni.

Ni pun. Sama kan?

And sebenarnya I only knew about cerita ni masa season 2. That's mean I missed the first season. Apa lagi, marathon tengok la dekat internet the first season tu. After tonight, dah tak tahu dah nak tengok cerita apa. Tunggu next season pulak la which is tak tahu cepat ke lambat ke. Oh sungguh tak sabar!

Part ni sedih. Kakak dia tunggu je sampai adik dia bangun semula sebagai zombie and then shoot adik sendiri.

Jom tengok ramai2 malam ni. Star Movie at 2300 hours (new episode) and at 2200 hours (previous episode). Ayu paling suka ending dia! Duhh!! How many time did I already mention about this?

Ni teaser utk ending malam ni. Ending yang paling Ayu suka2 tu. :D

ps:// All pics ambik dari google saje.

 
{From Ayu with ♥}

7 comments:

Anonymous said...

orang mengandung tak elok tengok cerita2 camni..berkenan nnt..selisih la..

NAzzXXra MR said...

dear, i dah linked u ^_^

erm..itu pantang larang orang tua2 pasal terkenan kalau tengok cerita-cerita macam ni..as long as tak terbawa-bawa dalam tidur, ok je kot..kelakar bila baca pantang larang untuk orang mengandung..ada yang tak masuk akal..

cth : jgn lilit tuala kat leher, nanti tali pusat terlilit kat leher bayi

kalau pakai tudung llit tu camne pulak?

just my 2 cent

~Ayu BnSyg~ said...

Anon : Minta selisih la ok? Aminn...

Nazz : Done linked you also. Thanks dear.

sk said...

ayu, sy pon br tgk weekend lepas sbb star movies ada buat marathon season 1 & 2. sanggup tak keluar umah tu dok ngadap tv. tp mmg puas hati dgn ending dia. hahahha tak sabor tunggu season 3.

~Ayu BnSyg~ said...

sk : Yup I know dear. You ada cite dlm blog. Hehe. Best kan? Ayu pun x sabar nak tggu season 3. Insya-Allah March 2012 klua. =)

eyndayusoff said...

Tak berani tengok hehe...

~Ayu BnSyg~ said...

eyndayusoff : Ayu pun takut tp ada hubby so ok la :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...