Monday, August 13, 2012

Iftar at Royal Bintang

Went there on weekend. Actual plan was to buka puasa dekat Revolving Restaurant tapi mahalnya lahai. Mayb next time, insya-Allah. Itu pun kebetulan Ayu nak ke Ikea to buy some stuffs. Memang plan buka jela di mana2 dekat Ikea/Curve/OU etc. Kebetulan 5rz offer buka puasa dekat Royal Bintang since dulu dia pernah makan dekat situ. Ikutkan aja sebab time tu pun dah 15++ hours. Takut booking dah penuh. Alhamdulillah mungkin rezeki kami, still available. 





By the way, tu Padini depan tu ada sales ye. Dapat rembat 1 seluar kerja :D


So sementara tunggu waktu berbuka, kami jalan di Ikea mencari barang. Kemudian ke Tesco. Dan seterusnya masuk Curve keluar Curve, masuk Curve keluar Curve. Ha gitu la. 


Stop kejap untuk bf Faris

Kat Curve ada nursing room. So senang =)

See. Faris can sit. *clap*clap*



By the time kami ke Royal Bintang tu, orang dah ramai. Duduk dulu sekejap then 5rz cakap

"Baik pergi ambik makanan sekarang. Nanti orang lagi ramai"

I went to ambik makanan sementara 5rz jaga Faris. X sempat nak snap makanan yang disediakan. Orang ramai berpusu-pusu, berebut-rebut nak ambik makanan. X kan time2 tu aku nak sibuk snap2 gambar kan? Nanti makanan habis, ha melepas la kau. (Tapi actually dia refill balik makanan yang dah habis)

So, best x makan kat sini? X! So2 saje. 3 out of 5. Choice tak banyak. Kambing x sedap. ABC pun x sedap sebab kena buat sendiri. Bubur lambuk x sedap. Air sojuk ado duo jo. Tebu and soya. Mane juices? Nan hado! Oh kesian. :'(

Ape yang sedap? Puting roti dia! Masya-Allah. Selama ni Ayu tak berapa makan pun puding roti ni. Hari tu kebetulan ambik puding roti untuk kasi 5rz rasa. Sekali, ha berebut laki bini nak habiskan puding roti tu. Serius sedap! 5rz yang selalu makan puding roti pun cakap sedap. Lagi ape lagi yang sedap? Itu jela. The rest biasa2 je.

Despite of their foods yang Ayu rate 3 out of 5, services dia pulak sangat tip top. Tak tau la kan sebab kami di serve oleh boss yang in charge pada hari tersebut. Feeling2 artis gitu. *hiks* Services sangat bagus cuma sayang their foods kurang sikit.

Lagi yang membuatkan Ayu kecewa adalah sebab fresh orange, chocolate fountain and oyster x de. 5rz cakap

"Agak2 la bayar brape nak makan macam2." Haahaha :D

Tak tau la selera korang cakap sedap plak kot kan? Pape pun, x mo dah makan sini. Tapi datang untuk makan puding roti disini adalah berbaloi. Adeh, teringat-ingat plak. So berapa bayaran yang dikenakan untuk buffet Ramadhan ni? RM 65++ per pax.


Nama laki den dia salah eja. Padahal kitaorang yg tolong eja kan. Still salah lagi

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Asz Miza said...

RM65/pax consider mahal kalau tak ada banyak choice of juices n foods..hehehe..

Mommy_Cha said...

dah lama tak berbuka kat luar disebabkan my MIL bukak bazar ramadhan kat Sek 2 Shah alam tu...haha tarak masa nak berbuka luar, semua tapau MIL punye lauk pauk jer. boleh gitu? hahah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...