Friday, August 17, 2012

Persiapan Raya

Hari last bekerja sebelum cuti raya. Itu pun half day. Dato' kasi perlepasan awal but my boss said, "by 1130, you all can go already." =) This year, Ayu akan beraya di rumah mertua dulu di KL then baru balik ke kampung halaman ayah dan mak Ayu di Negeri Sembilan. Kampung mak and ayah Ayu both dekat Negeri Sembilan. Hmmm tahun ni kira raya pertama Ayu di KL. Ayu tak pernah merasa beraya di kota. Before this, semua balik kampung. Last year punya raya pun pagi raya di rumah mertua tapi lepas Subuh terus bertolak ke Negeri Sembilan. So, beraya di KL tu tak berapa merasa sangat. This year baru nak merasa. Tapi, raya di kota ape la best kan? Best lagi raya di kampung halaman. Huwaaaaa. *sobs*sobs* Kampung 5rz plak di Penang tapi macam tak balik Penang je since September nanti ada cousin dia kawin. So, balik time tu jela

Tahun ni second raya as a wife and first raya as a mother. Wee~~ Last year, Ayu beraya sebagai seorang isteri dan juga sebagai seorang bakal ibu. Tapi, tak siapa tahu I was pregnant by then. Siapa yang tau tu, tau la. Overall, Ramadhan tahun ni Ayu berganda-ganda penat. Sebab bf kan Faris kot. Ramadhan dulu, Ayu puasa sambil mengandung. Walaupun pregnant, tapi Ayu tinggal puasa selama 4 hari sebab Ayu muntah teruk. Time tu tengah2 pregnant la katakan. Tapi puasa tahun ni lagi berganda penatnya. Puasa time menyusu lagi mencabar dari puasa time pregnant. Ayu dah rasa both. =) Jadi, sesiapa yang pregnant tu, selagi boleh tahan, tahan la sebab nanti korang nak menyusu baby, lagi la penat, haus semualah. 


This is last year and I was 3 months pregnant =)


Bangga jap. 3 bulan pregnant pun still can fit my nikah attire :p

Persiapan Syawal pun ala kadar je. Tak tau la kenapa semua tak ada mood. Persiapan Faris je yang rancak berjalan. Pastu bila 5rz dok baca entry ni cakap "Yeke ala kadar? Tengok semangat je." Ni pun after work ni nak singgah mall cari kasut raya Ayu. Since pregnant hari tu, heels dah tak pakai. Lepas tu collection heels semua ntah hilang ke mana. Kena start kumpul balik. Habis la 5rz dok geleng2 kepala baca entry ni. Anyway, I'm sure ramai warga kota dah start balik kampung lama dah kan? Ayu je semangat datang kerja gitu. *hiks*hiks*

{From Ayu with ♥}

5 comments:

Allene said...

selamat hari raya... maaf zahir & batin....

dilla nadila said...

selamat hari raya ayu... =)

dilla nadila said...

selamat hari raya ayu... =)

dilla nadila said...

selamat hari raya ayu... =)

Pink Lavender said...

selamat ari raya...
seronoknye dah ada baby yer...
baby nak kutip wit raya yerr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...