Wednesday, August 1, 2012

Faris 4 Months Updates


Uuuucak!




He's 4 months old now. Let's recap ape achievements yang Faris dah achieved so far. 
  • Alhamdulillah, I still fully breastfeed my baby. Tapi berat time 4 months ni naik sikit sangat. Naik 300 gram je. At least naik la juga kan? (nak sedapkan hati)
  • Since Ayu dah bukakan mittens dia, suka sangat hisap jari. Orang hisap jari satu je kan? Dia nak sumbat semua jari dalam mulut tu. Ingat muat kot?
  • Bagi juga mainan yang dia boleh hisap2 tu. Tapi end up, jari dia juga yang dia masuk dalam mulut! Bukan toys.
Kena pakaikan bib

Ok nak ambik gambar, dia masuk satu jari plak. Padahal suka masuk semua jari kot

  • Kalau dia pandang mainan tu, dia akan try to pegang the toys and rasa2. Ni kira toys yang Ayu letak dalam car seat dia tu.
  • Dah try2 to rolled over. Dulu slalu gak tengok dia nak pusing tapi lately ni dah tak rolled lansung. Malas kot asyik pusing tak dapat. Haha :D Tapi on 19th July hari tu, MIL dah nampak Faris rolled over. Balik kerja tunggu gak dia rolled, sampai ke sudah tak dapat tengok lagi. *sobs*sobs*
  • Dah start kena pakaikan dia bib sebab air liur suka sangat meleleh-leleh sekarang ni. Kalau biarkan aja kesian plak baju dia basah. Bila baju basah, dada dia sejuk. At least ada bip ni tak la air liur dia jatuh ke baju dia. 
  • I think Faris dah kenal siapa ayah ibu dia. Cara pandangan dia dekat kami seolah-olah dia tau kami ni his parents. Rasanya kot. Tapi, bila dia lapar, memang dia kenal sangat2 siapa yang bagi susu dekat dia. Siap sengeh2 pandang Ayu seolah-olah nak pujuk Ayu la tu suruh kasi susu kan? Pernah sekali satu masa tu, 5rz agah2 dia tapi dia rengek2 plak. Bila Ayu agah, sengeh2. Sebab dia tau Ayu yang bagi susu kat dia. Sengeh2 supaya Ayu upah susu la tu. Hehe chumel tau x?



  • Oh dah pandai menyembur. Habis air liur terpercik sana sini. Kalau dulu suka buat buih2 kat mulut dia, now menyembur plak. Suka plak tu. Agaknya dia rasa hebatla tu boleh sembur2. Haha :D





What else ye? Oh Faris sekarang dah tido dalam cot dia. Ada satu malam tu ntah napa la dia meragam. Nak ape pun tak tau. Sekali bila letak dia dalam cot and dia tengok mainan gantung2 yang ada lampu and music skali tu, dia diam sampai la dia terlelap sendiri dalam cot tu ha. So start dari situ, Ayu biarkan dia tido dalam cot dia. Tapi, bila malam2 dia berjaga nak menyusu, Ayu angkat dia and after dia dah sudah menyusu, Ayu letak kat sebelah Ayu je. Malas nak bangun letak kat cot dia. 

{From Ayu with ♥}

7 comments:

:: Sarah Zainuddin :: said...

Comelnye rambut Faris! :)

Riana said...

comelnyer faris..rambut halus je..geram..=)

~ NANA ~ said...

wahhh rambut terpacak! hehe

~Ayu BnSyg~ said...

Semua dok tengok and cakap pasal rambut Faris dulu. Hehe :D

!k@ said...

amboi..panjang rambut dia..hehe..
best kan bile baby buat muke manje nak mintak susu.. =)

~lonelyna~ said...

samalah anak kita! suke menyembur2 dan air liur kompem meleley...huhu

~Ayu BnSyg~ said...

Ika : Skrg rambut sudah botak! Haha :D

lonelyna : Biasalah tu bebudak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...