Wednesday, August 29, 2012

Cerita Hari Raya Part 1

As I mention earlier, tahun ni Ayu beraya di rumah in law dahulu. Since in law memang menetap di KL, suasana kampung memang tidak terasa lansung. *sobs*sobs* Raya pertama hari tu dihabiskan dengan menziarah kaum keluarga 5rz yang tidak pulang ke kampung. Kira depa pun sama meraikan Hari Raya di KL. Pagi2 raya, masa bersalaman dengan in law especially dengan mak mertua, terus menangis sebab teringat kat mak yang beraya di kampung belah ayah. Peluk mak mertua teresak-esak sebab terkenangkan mak sendiri lepas tu masuk bilik dan terus bersalaman dengan 5rz. Patut salam suami dulu baru salam in law. Aiseh! After salam ngan 5rz, terus capai phone and call mak n ayah utk minta maaf. Pun menangis juga. 




Lepas tu ke kubur dan berjalan raya ke sana sini. Tapi suasana raya semestinya x semeriah sekiranya berada di kampung halaman sendiri. Lepas tu dok tengok dekat instag dengan fb, sedara mara dok upload gambar raya di kampung. Berdas-das Ayu komen. Pastu sedih sebab I was not there. 


This is tradition in ayah's family. Sedih sebab I was not there :'(

Raya kali ni adalah raya yang pertama Faris. Ayu plak seronok sebab dapat kumpul duit raya untuk Faris. Ehem Ayu pun dapat duit raya dari 5rz 2 hari sebelum raya. Seronok! Hehe :p

Second raya paling boring sebab dok umah je. Hmm ape lagi nak bercerita pun Ayu tak tau. Tunggu entri raya part seterusnya plak la. Raya ke 3 best sebab dapat balik kampung halaman. Barulah rasa suasana kampung tu. Best2 :D 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

Puan Simply Syeeda said...

tema gold ye? nice one!

~Ayu BnSyg~ said...

Syeeda : Ala recycle baju kenduri kawin SIL yang baru2 ni je. Sonang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...