Wednesday, December 19, 2012

My Recipe : Oreo Milkshake



Siapa pernah rasa shake dekat McDonald? Ayu pernah rasa vanilla and chocolate shake je from McD. For me, vanilla shake lagi sedap dari chocolate shake. Padahal I'm a chocolate fan kot. Anyway, not all McD ada shake ni. Like hello. Kenapa harus begitu? Certain outlet je yang ada sediakan shake ni. So far, yang paling dekat dengan rumah Ayu adalah di Curve sana tu. Aiyo. Jauh lahai. So, 5rz suruh buat sendiri je. Baiklah. 

Ingredients: 
  1. Ice cream. Vanilla ice cream only. Even tho you all nak buat chocolate ke strawberry shake ke, always use vanilla ice cream. Perisa dia tu korang main2 dekat bahan lain.
  2. Full milk cream. I read that full milk cream je yang sedap kalau nak buat milkshake ni. Low fat x sedap.
  3. Oreo. Ini yang akan jadi perisa Ayu. So kalau korang nak buat stawberry shake, korang guna stawberry. Chocolate, guna chocolate dan seterusnya lah. 

Sikit je kan ingredient dia? Cara2 nak buat:
  1. Masuk kan ice cream, milk and oreo dalam blender then blend.
  2. Blend sampai sebati.
  3. Siap

Ice cream

Ice cream with Oreo

Simple isn't it? I never thought that making a milkshake was so easy peasy. 




{From Ayu with ♥}


3 comments:

Mummy Damia said...

hai ayu izwa dah cuba dah sedapnye...
macam guna blender anak je... hahhaha

Umie Aisya said...

Ayu sejuk x?ada efek baby x minum milkshake?nmpk sgt sedap

~Ayu BnSyg~ said...

Mummy Damia : Memang guna blender anak pun. hiks*hiks*

Umie : Sejuk la yang tapi efek baby tu so far Ayu minum ok je. Depends kat baby gak la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...