Thursday, December 27, 2012

Persiapan Swimming for Faris

Remember my post pasal Faris first swimming? [post] Before that Ayu dah sediakan kelengkapan untuk Faris swimming. It's nothing much but yet susah nak cari especially part pampers untuk si manja. Ayu just tau satu jenama je yang ada pampers untuk swimming which is Huggies Little Swimmers. Benda nila yang paling payah Ayu nak cari. Banyak Ayu cari dekat blog2 orang but mostly jauh la plak ngan umah Ayu until Ayu ada terbaca satu blog ni cakap dekat Cold Storage ada. So, I went to Cold Storage KLCC and search for the Little Swimmers but x jumpa. KLCC pun x de. Apa daaaa. Then search2 lagi sampai ada sorg blogger cakap dekat Cold Storage Wangsa Walk ada. Yeay! Very near to my place. Me likey :)

From my Instagram

Lepas dah jumpa Little Swimmers ni barulah my friend cakap dekat Parkson Pavilion pun ada. Tempat lain yang ada adalah di Carrefour Subang. So far Ayu just tau 3 tempat ni je. Kalau yang lain care to share the infos, please do.

Settled bab pampers, cari baju mandi plak. Actually a bit rugi sebab x beli baju mandi yang betul2 x sejukkan baby tu. Kitaorg just bought baju mandi biasa tu je. Cari dekat Jusco je pun. Fyi, semua baju mandi yang paling kecik would be in saiz 1 year. Tapi, when try it on dekat Faris, muat plak. So, x payah ikutkan sangat. Asal muat sudah. I notice baju mandi yang betul2 tak sejukkan baby tu, dekat Sogo murah compared kalau korang beli dekat Mothercare etc. Kat Sogo you can get around RM 109+ tapi kalau dekat Mothercare, dia jual around RM 200+. RM 200 tu pun yang x de lengan. Apekah?

We bought this one


Next, will be pelampung. Ayu dah budget dah kalau nak beli pelampung dekat Theme Park nanti sure harga berkali-kali ganda. So, better Ayu beli siap2 dekat KL ni. Pelampung pun Ayu beli dekat Jusco je. Ayu tak beli yang floting neck punya pelampung sebab Ayu rasa Faris dah besar and floting neck tu I guess untuk baby yang 3 months ++ kot. So, I bought him the pelampung yang boleh sandar tu je. Boleh refer kat post sebelum2 ni jugak gambar pelampung tu.

Next item plak would be the sun block. Tapi Ayu x beli pun sunblock untuk kanak2 tu. Faris just used my sun block je. 

Adalah satu langkah bijak Ayu siap kan barang2 ni semua sebelum ke Theme Park. Sebab, bila sampai kat Theme Park, Ayu x payah bersusah payah nak beli dekat gift shop and plus harga memang membunuh. Nasib prepare awal2. Ok itu saje.

Xoxo.
Ayu (Fefeeling Dian dalam Istanbul Aku Datang sat. Ngeee~)

{From Ayu with ♥}

5 comments:

ieda said...

nant blh farish swimming puas2 ;)

LisaLisut said...

buy online also can :http://www.babydash.com.my/products/diapers-wipes-2/diapers/huggies/huggies-little-swimmers-small-12.html

Mommy_Cha said...

:)
bestnyer kan?
mikhail pandai spender jer pegi swim.
hihihihi!

ReYNa said...

comel.hhuhu.sy pon prepare nk bg my bb mandi pool.tp just bought the swimming trunk yg mcm seluar tu.hihi

~Ayu BnSyg~ said...

ieda : :)

Lisa : Thanks Lisa. Lagi murah sebab tengah ada promotion.

Cha : Hehe x malu. Kakakah

ReYNa : X pe. Ikut la masing2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...