Monday, December 31, 2012

So Long 2012.

Alhamdulillah esok kita semua akan memasuki tahun baru 2013. Rasa cepat je masa berlalu. It's been a great year for me in 2012, alhamdulillah. Lets recap some of the updates from January 2012 up until today.

January 2012.

Starting with my addicted to twitter (jakun, I know) Hehehe. Then I continued to review about my wedding. I put a special link about it so if any B2B want to refer to it, be my guess. Even I sometimes review it back sebab kadang2 ada je my friends and my relatives yang tanya itu ini. 

I'm also pregnant 7 months by then and how rude of some people yang x kasi pregnant lady duduk dalam LRT. [post]. Last post in January 2012 was a Dining Review at The Manhattan Fish Market.

February 2012.  

Nothing much. Just update pasal pengalaman minum air gula time pregnant. Time tu plak sibuk dengan persiapan membeli barangan baby. So ada updates pasal baby expo dalam tu. Then last was about the kad nikah. Buat kad nikah lelambat. Itu pun sedar diri nak buat bila fikir nak daftar nama anak nanti senang tunjuk kad nikah. Tapi rasanya time kat hospital and daftar nama Faris, x de plak dia nak tengok kad. Ye ke? Eh entah la sebab urusan tu semua, 5rz yang handle. Heheheh

March 2012. 

My favourite month simply because I love number 3 and I was born in March. Faris also born in this month but story about Faris birth falls under April 2012 diary. Ayu ada cite tentang my baby stuffs from US safely arrived, alhamdulillah. Memang murah sangat2 la beli barang baby dekat oversea. Tapi kena tanggung risiko kalau barang rosak jela sebab warranty datang dari negara sana and not in Malaysia. 

Then we went to another baby expo also in Mid Vally. Time ni kaki Ayu dah makin membengkak so terpaksa beli selipar baru untuk keselesaan. Lepas tu Ayu ada cite pasal all the baby's cloths done membasuh. Apekah ayat ku ini? Kekekeke. Last skali Ayu ada cita my first experience doing the CTG.

April 2012

I think dalam bulan April nila ada satu post yang paling panjang kot? Cerita tentang pengalaman melahirkan Faris. Fuh fuh. Dalam 2 hari juga la Ayu karang cita tu. Then came my birthday's story. Fyi Faris lahir 3 hari before my birthday. After that Ayu ada buat review about HUKM since I delivered there.

Dalam bulan ni jugalah suami saya lahir. Best kan birthday dekat2? 24 March, Faris. 27 March, Ayu. 19 April, 5rz and 14 May, anniversary kami. Semua dekat2. Last post in April 2012 adalah Ayu bercerita pasal gifts2 yang Ayu dapat dari hospital.

May 2012

Dalam bulan ni, Ayu paling rajin. Sebab kalau tengok Archive, paling banyak Ayu post cita adalah dalam bulan ni. Ayu cerita pasal pampers la, pasal berpantang la. Rutin2 berpantang and so on. Set berpantang yang Ayu guna pun Ayu ada cerita dalam post ni. Dah la Ayu order set berpantang after 2 weeks I delivered. Hehehe. Better late than never right? 

After that ke baby expo lagi dan lagi. Kemudian sambut our first anniversary kami. Tidak ke mana pun. Time tu pun Ayu baru habis pantang. Nantila tunggu Faris besar sikit. Then Ayu ada post gambar2 Faris since he was born. Then more wedding story dan bulan May jugalah Ayu dah habis my maternity leave. 

June 2012

Mostly cita pasal my breastfeed journey, how I handle my EBM, more weddings story, then first time Faris x poo poo for a week. Cuak sangat time tu. Then cite pasal Faris punya updates. Ayu slalu buat 2 bulan 2 bulan. Dalam ni juga Ayu ada up entry malam pertama Ayu. Sila cari kalau nak baca ye. Hehe.

July 2012

Ada cerita pasal cot Faris la, then alhamdulillah ada rezeki memiliki the new iPad. Then Faris first movie and dia poo2 two times dalam wayang. Hahaha. Then Ayu ada cita pengalaman first potong kuku Faris sendiri, Cite pasal makanan la. Cerita pasal my fav tv show, Desperate Housewife, my new addicted to Instagram and pengalaman second CTG. Lambat cerita pasal second CTG.

August 2012

Seriously, I dah malas nak panjang2 cite. nak main short cut je k? Faris 4 months updates. Then time tu dah bulan puasa. So cerita pasal bukak puasa pun ada. First time dapat merasa Baskin Robin time depa kasi ice cream free. Then comes the persiapan raya. First time beraya dengan anak sendiri and dapat merasa kembali kegembiraan mendapat duit raya untuk anak :p Cerita hari raya part by part.

September 2012

Continue cerita raya part ke dua plak. Trip to Bukit Bendera, Penang, My company open house. Lastly, a visit to KL Bird Park. 

October 2012.

Gambar2 gelagat haiwan time visit KL Bird Park. First time meeting the Zaras and also a blogger, Nad, Linda, Syima n Rynn. Sad story on how I have to topup formula milk for Faris. Tapi x pelah, now pun I still breast feed him, alhamdulillah. Then cite pasal double birthday celebration plak. Lastly on Faris 6 months updates.

November 2012

My lady boss were sick back then I diy-ed the apples. Me likey! Then came another sad story. Faris first fever. Teruk sangat demam dia at that time. After that, Ayu ada cite pasal how I prepare a solid food for Faris.

December 2012

A review about Groupn and MilkAdeal. Makin addicted ngan benda alah ni juga. Wee~~~ A review about attractive places, Bukit Gambang Water Park in Pahang. I shared on how I did the Oreo Milkshake after that. Then ada movie review pasal Istanbul Aku Datang and this post would be my last post in 2012. 

Overall, I did enjoy in 2012. Never been to oversea in 2012 but that's ok. InsyaAllah in 2013 and years to come. Amin. The best thing that happen to me of course semua orang boleh agak. Kehadiran Faris la. I hope in 2013 would be a better year for me and for us. Amin.... So, see you in 2013, insyaAllah.


Story about this in 2013, insya-Allah.

{From Ayu with ♥}

4 comments:

Allene said...

happy new year ayu... :)

Mommy_Cha said...

:)
eh..i pon pegi bukit bendera aritu...
happr new year dear...
#momycha#

cik puan aini said...

Epi nu yer awakkk... ;-)

~Ayu BnSyg~ said...

Alll : Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...