Friday, December 28, 2012

Istanbul Aku Datang

Salam Jumaat terakhir in 2012.

I already watched this movie like 7 times already. Tak jemu tak bosan. I bet most of you pun dah tengok kan? For me, this movie memang I x boleh expect ending dia. I mean I know it will be a happy ending story but I don't know who will Dian (Lisa) choose at the end of the day. 

Banyak flaws like perkara tak logik dalam cite ni but I don't wanna talk about that. I guess the movie lagi banyak benda yang best and sweet and gedik but in a very cute way membuatkan all the flaws and benda tak logik tu dilupakan. We can forget about that. 

Movie ni mengisahkan tentang Dian (Lisa) datang Istanbul semata-mata nak dekat dengan bf dia, Azad (Tomok). Dalam pada tu, Dian terjumpa plak dengan Harris (Beto).  I never knew Beto until I saw this movie. Oh my my. He's not handsome for me but cara dia was like sooooo sweet and suddenly he became hmmm boleh la handsome for me. Kekeke. 




I don't blame Azad sebab dia ada Melis. I mean lelaki memang payah sikit nak setia kan. Ehem! Lebih2 lagi Azad tu nun jauh di Istanbul while Dian di Malaysia. So, I guess I can buy Azad's excuse. Azad asked for a second chance and for me, if I were Dian, I will give Azad a second chance. Everybody deserve a second chance. But at the same time, I don't blame Dian for fall to Harris's charm. Hehe. That's why I said earlier. I seriously x boleh nak predict siapa yang Dian akan pilih. 


She got what she wants. A proposal from Azad in Istanbul =)

Bila tengok this movie dengan 5rz kan, I asked 

"Agak2 siapa yang Dian pilih?"

Guess what 5rz answered?

"Yusry"

Pfttt!!!!!!



For those yang tak tengok lagi movie ni, go watch it now please. Lisa was so cute with all her expressions! Orang cute, buat ape pun maintain cute la kan. Ok la korang. That's it for now.

Xoxo
Ayu (Still fefeeling Dian kau!) 

{From Ayu with ♥}

4 comments:

nurul huda said...

dah tengok jugak cerita nie.. best sgt.. lisa pon cute. x jemu2 tgk byk kali pon :)

Linda Yusoff said...

haha 7x? kira i pecah rekod lah. i tengok 13x tak silap. ke dah 15x. asal bosan kat umah, itu je yg i ulang tayang. sumpah tak bosan. LOL

♥ ROS ♥ said...

bestnyer jln cerita..nanti nak book astro first lah..kikiki


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

~Ayu BnSyg~ said...

Nurul Huda : Kan kan kan?

Linda : Fuyooo 13 kali gitu kau!

Ros : Ala tengok online jela. Free je. Sebab tu Ayu dok ulang tayang banyak kali. Ngeh ngeh ngeh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...