Wednesday, July 10, 2013

Cable Car, Guilin, China (Day 5)

Second last day in Guilin, kita buat aktiviti yang more relaxing. Rutin pagi macam biasa, lepas breakfast terus keluar. 

Kain bulu2 merah tu boleh pakai bermacam cara. Tu Ayu pakai cara cardigan

First activity was to naik cable car dekat Yao Mountain. Fyi, Yao Mountain adalah bukit tertinggi di Guilin.

Entrace

Dekat sini pun sejuk dia boleh tahan. Dah kate naik cable car kan? What do you expect? Cable car ni jenis yang open punya. Yang kaki terjulur ke luar tu. Ni la first time Ayu naik cable car jenis macam ni. 




Faris masuk dalam carrier and carrier tu 5rz yang pegang. While me, gendong bag Faris. Ayu nak tangkap gambar atas ni pun takut2 sebab I'm a clumsy person. Karang x pasal2 menangis sebab gadget jatuh kang. Dapat snap 1 2 gambar tu, jadi lah. 

Faris ready nak tdo la tu. Memamg dia tdo pun lepas2 tu

Kalau musim bunga, sure cantik kan pemandangan kat sini

Atas mountain tu ada tempat rehat2 and ada juga orang jual2 barang dan patung2 besar yang warna gold tu. 

Pemandangan dari atas

Cantik kan?





Jalan2 ambik angin atas tu then turun balik. Ada 2 option nak turun. Melalui cable car and satu lagi menggunakan slide. Tapi slide ni lain harga. Kena bayar lebih kalau nak naik slide. Slide seems more advanterous but payah la kalau nak suruh 5rz sorang jagakan Faris dalam cable car tu nanti. 

The slide

Tunggu jugak orang nak turun guna slide ni sebab nak snap pic, tapi x muncul2 pun

Sliding down

Settled cable car, we went back to the halal restaurant that we used to ate for our lunch. Lepas tu macam biasa, solat terus siap2 since masjid was very near to the restaurant. 





5rz yang nak sangat bergambar dekat sini. Ha nah tepek 3 keping

Day 5 x habis lagi ye. Nanti sambung lagi


{From Ayu with ♥}

1 comment:

Izo zuA said...

as salam..

sy wan..leh share keadaan kat sane x? die punye cuace..sejuk tahap mane...cz sy gn wife akan pergi pada dec ni..maybe lg sjuk kot..
thanks.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...