Monday, July 1, 2013

Merryland Park, Guilin, China (Day 4)


After breakfast, terus masuk ke Merryland Park. 


We the first customers yang entered the park. By the way, hotel dengan Merryland ni kena jalan kaki dalam 5 minit. Very near. We all dalam park ni half a day je sebab ayah dah ada itenary lain on this day. 

Pintu x buka lagi so we have to wait

Group photo. Yeay!



Macam dalam Seven Star Park, dalam Merryland ni pun terdapat buggy yang boleh kita sewa sebagai pengangkutan kita. Park ni besar ye, so I recommend you to take the buggy. Kena bayar extra sikit la. Tiket Merryland ni tak termasuk sewa buggy. Buggy ni akan bawa you all ke mana saja yang korang nak. Even kalau korang nak beratur panjang untuk main sesuatu game tu pun, diaorang akan tunggu. 

Masuk2 je terus stop nak tangkap gambar




Merryland ni more or less sama dengan Genting, Sunway Lagoon or any other theme park yang ada di Malaysia. But to compare Malaysia punya theme park dengan Guilin punya, I think I prefer Malaysia punya. Thumbs up Malaysia.

Because we the first customer to enter the park.


We forgot to play here sebab pagi2 tu game ni x de orang jaga :'(


Dekat sini we had our 3D ride.
About the 3D ride ni, first time Ayu rasa 3D ride yang ada effect air and angin. Like kalau kapal tu tenggelam, akan ada percikan air, kalau ada angin kuat tiup, kita akan rasa angin bertiup dekat muka kita. 


First merry go round for Faris

This one lain harga. I yang naik sangat main benda ni. We have to control by our self

Lepas je main ride dekat atas ni, kitaorg bergambar like raja dan permaisuri China. This one pun extra cost. Costume semua disediakan. Lawa sangat tapi Ayu malas nak scan that pictures, so x payah paste sini la ye?  Scan sebab dia provide hard copy je. Nak soft copy memang tak dibenarkan. Banyak habis masa disini sebab nak pilih baju lagi, nak lawa2 lagi, nak take turn lagi. Sabar jela. Burn masa disini.


Another section inside the park


5rz nak sangat naik this one but this ride for sure kena air. Baju hujan ada but we have to buy them. So he cancelled to ride this






Ni last game yang kami naik. Haha expression muka den! Aku x tau la macam mano nak bosarkan laie gambar ni!

Nice boat huh?

From Merryland, we went to Silk Factory plak. This one another entry. 

{From Ayu with ♥}

2 comments:

cha said...

cantiknya pemandangan u.wah siap ada 3D ride? bestnyaaa

~Ayu BnSyg~ said...

Scenery memang cantik Cha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...