Monday, July 15, 2013

Medical Center, Guilin, China (Day 5)

Selepas dari cable car ride, lunch and Zohor, went to Shan Hu (Fir Lake) untuk tangkap2 gambar. Dekat sini ada 2 tokong and dalam itinerary sepatutnya kami singgah dekat tokong tersebut. We did stop by dekat sana but just to take pictures without berjalan pergi ke tokong tersebut. Stop sini dalam 15 mins je.



That's the double tokong behind us.






After that, kami dibawa ke tempat berurut kaki. Bayaran untuk urutan kaki ni x kisah berapa pun. Seikhlas kita la nak bagi berapa pun. Tak bagi pun x pe. X de orang nak marah. Tapi Ayu bagila sikit. Dekat sini pun x boleh nak tangkap gambar. Ambik pun curi2 je. 


Entrance for medical center

Macam biasa la. Dibawa ke dalam satu bilik khas dan diberi penerangan

Selain urut kaki, minyak urutan dan minuman kesihatan pun ada dijual disini. Tapi mahalnya lahai satu ubat pun. So end up kami x beli pape pun. 

Settled tu, back tu halal restaurant for dinner then terus sambung shopping. Again shopping within our hotel perimeter saja but different location. Rupa2nya kawasan hotel yang kami tinggal tu, terdapat macam2 shopping area standard pasar malam and up town. The last 2 days tu, malam2 je pergi shopping and jalan2 sight seeing jela. In fact, malam tu jugalah malam terakhir kami di China.

Jalan2 sekitar hotel


Bawah piramid ni ada jual2 tapi kami terlupa nak singgah. Hajatnya nak singgah otw balik hotel tapi terlupa. Sedar balik bila dah sampai hotel

Puas bershopping, balik hotel then I have to packed all the stuff back. Bertambah juga la luggage kami. Then tdo. Esok flight ke Malaysia pagi. Yeay!!!! Dah nak habis dah entry China ni. Yahooo!!! Dah nak habis tapi belum habis lagi. 

Kalau kat Malaysia ada nak ambik gambar kat pasar malam? X de kan? Kesian Faris tdo macam tu. Alahai anak ibu.

Ok Faris dah bangun. Our last night in Guilin


{From Ayu with ♥}

6 comments:

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.486
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Yana Ramli said...

wahhh bestnye jalan2 china..

jom tukar2 link dear..

http://ad2ugudmomma.blogspot.com

faizah said...

salam ayu,

boleh email i tak details tour ejen mana u ambil? Sbb i nak g guilin 3-7/12..so tgh searching la..

faiza_82@yahoo.com

Thank

Chekgu Azrine said...

China pun syirga shopink kan...best!!

~Ayu BnSyg~ said...

Tenku : Salam kenal juga.

Azrine : Yup syurga shopping.

~Ayu BnSyg~ said...

Yana : Done linked your blog dear. Kita exchange link ye? Tq.

Faizah : Done email dear. Happy holiday!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...