Monday, February 10, 2014

Video Faris

I am back to work today after a long of EL. Seminggu lebih jugak la Ayu x jejakkan kaki ke office. Email banyak nak kena jawab ni. Kerja pun banyak dah yang tertangguh. Life must go on.

Jumaat lepas dah pergi jumpa Dr Chan plak pasal kes Faris ni. Dr Chan ni boleh cakap yang si Faris bukan kena Rotavirus but E coli. Eh macam2 plak kan? Ayu dah pening dah. Kejap cakap macam tu, kejap cakap macam ni. X pela yang penting now, Faris kembali pulih, alhamdulillah. Actually I'm a bit benggang dengan Dr Chan ni sebab since Faris x de pape, dia suruh jugak Ayu ambik another box of Restore (ubat yang Faris consume now) That one cost me RM 165 tau! I wanted to use my medical card tapi panjang cerita la plak malas nak taip. Hahaha :D 

Well anyway, time Faris warded hari tu kan cuti panjang kan? Actually we had a last minute plan nak stay 1 or 2 night(s) dekat mane2. Because it's a last minute plan, most all the hotels we searching for was fully booked. Kalau ada pun, mahal! At that time kami pasrah jela. Might be pergi balik hari je. Like plan nak ke Bukit Tinggi but not stay there. Macam2 plan lagi la but none of it menjadi. Rupanya ada hikmah. Faris admitted. Just imagine kalau Ayu dah book? Burned la kot? Lagi sakit hati pun ada kan?

Well anyway, below are the videos taken time Faris sakit hari tu.


video

Ni pagi before dia warded hari tu. Malam tu terus masuk ward 

video

Ni video paling sedih sebab dia minta tolong dengan memanggil 'ibu, ibu' Time ni 5rz and I dekat luar. Dr x kasi masuk time nak ambik darah Faris and cucuk tiub masuk drip. 

video

Yang ni sebab dia terlalu bosan asyik terperap dalam bilik tu. Ambik kasut sendiri and ajak ayah dia klua. 

video

Ni Ayu yang ajar since dah boleh discharged. Yeay! 


{From Ayu with ♥}

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...