Tuesday, February 25, 2014

Walking Down The Memory Lane

Ada satu hari tu, 5rz ajak ke tempat kerja dia di Shah Alam. At first, Ayu malas nak ikut sebenarnya tapi last2 ikut juga. Kebetulan time tu Ayu cuti. So kami gerak lambat sikit dari rumah. 5rz kena datang site untuk pantau je. Lepas tu dia free. 

Sampai Shah Alam, lain benar dah Ayu tengok. Banyak perubahan yang dah dilakukan. Makin membangun maju. Then Ayu suruh 5rz bawak jalan2 ke tempat2 kami slalu dating and ke fakulti Ayu. Fyi, both of us from UiTM di hatiku. =) 

That's my fakulti =)

Another building of my faculty
Masa time Ayu dulu, this road still x de palang2 bagai which easier for me to park my car close to the faculty. Hehehe. Actually sini adalah tempat lecturer je but Ayu ada sticker staff, that's why. =) Tapi skrg ni I am sure nak kena touch card bagai kan? I don't have the card so lucky me la that my time was over.
Diploma and first sem of my Degree, Ayu duduk sini. Dulu, tembok besar tu x de pun.
Ada satu sem tu, Ayu dapat bilik dalam gambar ni. Teringat plak time duduk asrama. Nak mandi, bilik air full la and macam2 lagi la.

Ni plak tempat Ayu slalu park my car bile dah habis semua class. Parking kereta paling dekat dengan my asrama, Melati            





Ok ini adalah hmmm my sweet road? Our sweet road? Banyak kenangan dekat sini. Once I parked my car dekat parking kereta (gambar atas), 5rz akan teman Ayu turun bukit then berjalan ke Dataran Cendekia for dinner or to kill the time ke kan? Atau bahasa senangnya, dating! Habis class terus dating! Tapi dulu, x de pun pagar2 ni bagai. Ada bukit and pagar duri2 tu je.

Another picture of our sweet jalan kenangan. Hmmm merepek dah aku nih!
Dah sampai Dataran Cendekia. Sini malam2 best la sebab x panas. Ramai jugak orang dating sini. Discussion pun sometimes buat dekat sini.

Dekat sini plak, tempat favorite 5rz untuk study or buat assignment dia. Sini wifi laju. Mostly, 5rz la yang ajak Ayu study sini. Aku x study. Aku suka dating dari study. Hahahaha! :D
Selain dekat fakulti Ayu, ada kalanya class Ayu akan berada di sini. Masa tu x cukup bilik, so that's why. Tapi dekat sini parking terhad. Kena cepat2. But since Ayu ada sticker staff, Ayu x yah berebut ngan student2 lain. Hehehe

Ini Pusat Bahasa. Belakang dia, fakulti 5rz. Fyi, kami bukan satu fakulti. 5rz bidang lain, aku bidang lain.
Ini plak Pusat Islam or student sini suka panggil PI. Ini pun ada sweet kenangan jugak. Dekat sinila 5rz and I ambik kursus kahwin. Kursus kawin dekat sini hanya untuk student yang dah last semester sahaja. So bila dah last sem tu, kami sepakat ambik kursus kahwin dekat sini saja. Dapat student price lagi. Nampak sangat x sesabar nak kawin :p

Klua UiTM ikut pintu belakang then akan nampak rumah kedai ni. Sini la Ayu sewa time Degree.

Dulu x de KFC pun dekat pintu belakang UiTM ni. Kosong semata. Sekarang macam2. Untunglah.

Banyak lagi sebenarnya kenangan dekat UiTM and Shah Alam ni. Contoh, 5rz selalu ajar Ayu Nihon-go dekat Dataran Shah Alam etc. Fyi, 5rz lagi terror Nihon-go dari Ayu. Yela. Ayu kan malas study. Hahaha :D Teringat-ingat kenangan lama. Seronok!

{From Ayu with ♥}

4 comments:

Cik Puan Tqah said...

eh..sm la..tqah fac it gak.. husband fac sains.. hihihi... rindunye zaman study kann.. ayu grad taun bapa

Ayuni Hj Rosli said...

Tqah: Laaa sama U rupanya. Ayu grad Degree 2009. Tqah bila?

SyimaSyaz said...

dah lain gile kan uitm... last kwn i bagitau kolej kenangan (1st n last dorm, lepas tu dok luar) dah tinggal kenangan...
kenangan2... rasa nak je masuk sana gi jalan2...hahaha

Chekgu Azrine said...

Dulu akk pun uitm s.alam fspu..ambk dip in building..pastu degree bt cikgu kt upsi..tp 3thun la kt uitm s.alam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...